Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Sunna 13.5.2018 at 23:45

  Kiitos Minsk-raportista ja kuvista! Mulla on täällä Hollannissa yksi minskiläinen kaveri, joten kaupunki ja maa on tullut hänen kauttaan tutummaksi. Oikeastaan olisi mukavaa pistäytyä, vaikka sitten tonkimassa historiaa ja nykypäivän härskiä politiikkaa. Tai syömässä juustokakkua!

  • Reply Emma 15.5.2018 at 21:14

   Saisit varmaan hyvät vinkit paikalliselta kaveriltasi, poikkea ehdottomasti siis juustokakkua syömään!

 • Reply Tiia/ReiseReise 14.5.2018 at 00:18

  Minsk liittyi mun bucket-listalle, kun luin kaupunkiin pääsevän lentäen ilman viisumia. Ihanaa jotenkin, että löytyy kaupunkeja, joissa ei pakollisia nähtävyyksiä ole. Toivottavasti pääsen minäkin pian Valko-Venäjälle, pitää seurata AirBalticin lentoja, ne kun usein on edullisia.

  • Reply Emma 16.5.2018 at 13:20

   Mahtavaa, eikun Minskiin!

 • Reply Sandra 14.5.2018 at 06:45

  Tässä olikin mielenkiintoinen postaus aiemmin tuntemattomasta kohteesta. Tietyllä tavalla huojentavaa, kun ei ole pakollisia nähtävyyksiä, ja todellakin yllättävän siistiltä tuolla näyttää. Kuvista paistoi myös, miten tyhjää kaikkialla oli. Missä ihmiset? Vai oliko vain kuvan asetteluista kyse?

  • Reply Emma 16.5.2018 at 13:23

   Joo mietin itsekin jälkikäteen kuvia katsoessani, että niissä tosiaan näkyy tosi vähän ihmisiä. Enkä siis mitenkään mielestäni rajannut ihmisiä niistä pois. Mielenkiintoinen havainto, ehkä paikalliset eivät niin paljon hengaile esim. tuolla vähän kalliimmalla ”vanhankaupungin” alueella.

 • Reply Marja 14.5.2018 at 18:28

  Tämä(kin) olisi kyllä kiinnostava kohde, niin vieras ja tuntematon ja niin lähellä. Täytyy tunnustaa, että Venäjäkin on aivan liian tuntematon maa, vaikka siellä olen sentään käynyt. Kiovakin houkuttelisi.

  • Reply Emma 16.5.2018 at 13:25

   Venäjä on mullekin todella tuntematon, hävettää myöntää että en ole käynyt sen jälkeen kun olin pienenä Leningradissa! Kiova oli kyllä tosi kiva!

 • Reply Mari 14.5.2018 at 21:19

  Misk olisikin mielenkiintoinen kohde. Toki ehkä jotain nähtävyyksiä voisin kaivata.

  • Reply Emma 16.5.2018 at 13:26

   Viikonloppu menee kyllä kivasti ilmankin, mutta jos Minskissä viettäisi vaikka viikon, niin kannattaisi kyllä lähteä katsastamaan kohteita kaupungin ulkopuolella.

 • Reply Katariina/Maisemajahdissa 15.5.2018 at 22:26

  Kiitos Minskin esittelystä – kaupunki on mulle nimittäin ihan vieras! Nähtävyksetön kohde vois olla aika virkistävä kokemus, sillä tuollaisessa paikassa vois vaan kävellä mielensä mukaan eikä jäisi huono omatunto, jos jää joku must see -kohde tsekkaamatta. Kuvissasi kaupunki näyttää paikoin niin steriililtä, että tulee hiukan fiilis pikemmin lavasteista kuin oikeasta kaupungista 🙂

  • Reply Emma 17.5.2018 at 09:31

   Ole hyvä Katariina! 🙂 Se on just tosi kivaa kun ei ”pakko” ehtiä nähdä jotain tiettyjä paikkoja vaan voi vaan hengailla! Mutta välillä tosiaan mullekin tuli toi fiilis, että näytti kovin steriililtä, se oli hassua.

 • Reply Reissaaja1 17.5.2018 at 10:38

  Oli vilkaistava sinun kokemuksia kaupungista verrattuna parin kuukauden takaisiin omiin. Ja hyvin samantapaisihan ne ovat. Harmittaa tuo baletti, ettei tullut käytyä, vaikka lippujen hinnoista se ei todellakaan jäänyt kiinni. Halvimmat liput ovat 1,5€ hintaisia, suorastaan ilmaisia meidän vastaaviin hintoihin verrattuna.

  • Reply Emma 21.5.2018 at 13:11

   Joo, baletti ja ooppera on kyllä ehdottomasti ensi kerralla koettava, jos Minskiin tulee joskus palattua!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 17.5.2018 at 22:11

  Minskissä on ehdottomasti tarkoitus käydä tässä mahdollisesti vielä tämän vuoden puolella. Kuulostaa juuri sopivalta viikonloppukohteelta. Näyttää muuten ihan siltä kuin tuo yksi seinämaalaus olisi joku Kalevalan hahmo. 😀

  Mitä olen lentoja katsonut, kallistutaan kyllä Finsikin tai Belavian puolelle, koska ne lentää suoraan ja hinnat oli vielä edullisemmat ainakin niille parille viikonlopulle, mitä katsottiin.

  • Reply Emma 21.5.2018 at 13:18

   Hei kivaa, Minskin loma tiedossa! Munkin mielestä tuo kanteletyyppi on ihan selkeästi Väinämöinen – eihän sitä tiedä vaikka Kalevala olisi ihan oikeastikin ollut tässä inspiraationa!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 18.5.2018 at 10:52

  Joitakin vuosia sitten olimme Minskissä pääsiäisenä ja tuolloin ehkä turisteja oli vielä nykyistä vähemmän, joten avoinna olevien ruokapaikkojen löytäminen oli vähän haasteellista. Tai siis etenkin niiden löytäminen, sillä katumainonta oli vielä vähän neuvostoaikaista, eli sitä ei ollut 🙂
  Parhaat nähtävyydet, ortodoksisen pääsiäisen ohella, löytyivät kaupungin ulkopuolelta – toki Minskin puistotkin ovat monet kauniita.
  Jos aikataulu suinkin antaa myöten, suosittelen maaseutukierrosta lähialueen Unescon maailmanperintökohteisiin.
  http://meriharakka.net/2014/04/26/valko-venaja-belarus/

  • Reply Emma 21.5.2018 at 13:51

   Mä luin jostain muualtakin siitä, että ruokapaikkoja ei meinannut löytyä. Se ei kyllä ainakaan itselleni ollut mikään ongelma, eikä ainakaan tuolla keskustan tuntumassa, kauempana lähiöissä toki voi ollakin. Maaseudulle haluaisin ehdottomasti itsekin!

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 18.5.2018 at 21:26

  Toden totta, nyt kun Suomesta pääsee helpommin Minskiin, se näkyy myös täällä blogimaailmassa. 😉 Oon lukenut mielenkiinnolla myös sen Lauran jutun, kyllähän Minsk kiinnostaisi, juuri osittain sen takia, kun nähtävyyksiä ei ole. Ja tuo katutaide on kyllä vaikuttavaa. Muistaakseni näin tuon peuramaalauksen Alina idässä -ohjelman jommassa kummassa Minsk-jaksossa. Erittäin kiinnostava sarja muuten, löytyy Areenasta. Siinä käydään myös Kiovassa. Suosittelen!

  • Reply Emma 22.5.2018 at 08:16

   Mä katsoin myös mielenkiinnolla Alina idässä -ohjelmaa, etenkin jaksot Kiovasta ja Minskistä, jotka oli mulle tänä keväänä ajankohtaisia. Ohjelma oli tosi kiinnostava, mutta en kyllä löytänyt siitä oikein mitään uusia vinkkejä Minskiin. Suosittelen kyllä myös jos tän aluee maat kiinnostavat!

 • Reply Travelloverin Annika 20.5.2018 at 00:10

  Minulla on ollut Minsk-kuume jo jonkin aikaa. Olen käynyt siellä kyllä jo aiemmin, mutta näissä maissa kehitys on myös sellainen, mitä haluaisin seurata. Olen ymmärtänyt, että kaupunkikulttuuri on kehittynyt ihan huimasti, eikä yhtään haittaa, ettei enää tarvita 90 euron viisumia. Se oli melkoinen rahastusautomaatti.

  • Reply Emma 22.5.2018 at 08:18

   Se oiskin mielenkiintoista nähdä miten vertaisit kaupunkia nyt jos useampi vuosi on vierähtänyt välissä! Mun ei ois kyllä tullut lähdettyä jos viikonlopusta ois lisäksi pitänyt maksaa 90 euron viisumi, onneksi ei enää tarvi!

 • Reply Kohteena maailma 23.5.2018 at 20:53

  Kuvien perusteella Minskissä näyttäisi olevan paljonkin nähtävää, vaikka ei niin tunnettuja nähtävyyksiä. Minsk on ollut pitkään mielessä ja varmasti jossain vaiheessa sinne.

  • Reply Emma 25.5.2018 at 08:19

   Joo, myönnetään että otsikko on vähän clickbait 🙂 Tottakai joka paikasta löytyy mielenkiintoista nähtävää, Minskistä vaan puuttuu sellaiset itsestäänselvät kohteet, jotka ”pitää ehdottomasti nähdä”.

 • Reply Matkalla 25.5.2018 at 11:47

  MINSK: Belarusian State Circus, Belarusian Great Patriotic War Museum, Yanka Kupala National Academic Theatre, Gorky Park, Belarusian National Arts Museum, National Academic Big Opera and Ballet Theatre, Botanical Garden, Minsk Zoo, Vesipuistot Dreamland ja Lebyashy, Kansalliskirjasto, Expobel-ostoskeskus pohjoisosassa Minskiä. Tietysti Mäkkärit, Heset ja suuret tavaratalot.
  TAPAHTUMAKALENTERI 2018 Minsk: minsktourism.by/en/tourist-event-calendar-minsk-2018.
  Olemme kolmen vuoden ajan kulkeneet lomillamme Valko-Venäjällä omalla autolla. Mielenkiintoista.

  • Reply Emma 3.6.2018 at 12:33

   Itse miettisin kaksi kertaa sirkuksen ja eläintarhan suhteen. Mäkkäriä ja Heseäkin voi tietysti pitää nähtävyyksinä 😀 Autoilua tai kiertämistä Valko-Venäjällä muuten kyllä varmaan kannattaa suosia, niin näkee pääkaupungin lisäksi maan muunkin todellisuuden.

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG