Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply piyya 19.4.2018 at 17:35

  Zürich nousi kyllä must see listalleni tämän postauksen ansiosta. Eurooppa on kyllä täynnä kivoja kaupunkeja. Kyllähän Zürichkin olisi näyttänyt vielä kauniimmat kasvot auringonpaisteessa, mutta houkuttelee se näinkin 🙂

  • Reply Emma 20.4.2018 at 15:39

   Mahtavaa jos tää juttu innosti Zürichin suhteen! Zürich on varmaan ihan hurjan kaunis kesällä ja aurinkoisella säällä!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 19.4.2018 at 20:21

  Tätä samaa ilosanomaa mäkin olen yrittänyt toitottaa! Ei Zürich ole läheskään niin kallis, mitä moni kuvittelee. Me oltiin joulukuussa ja keskityttiin ystävän kanssa pääasiallisesti kiertämään joulutoreja ja siemailemaan glühweiniä, joten ei ehditty tehdä läheskään niin paljon kuin sinä. Mutta ihmeen paljon oli ilmaisia nähtävyyksiä / tekemistä ja ruokaillakin pystyi halutessaan edullisesti. Tai ainakin edullisehkosti. Mua vähän harmitti, kun vasta viimeisenä päivänä tajusin ravintolassakin tilata hanavettä! Tosin aiemmin taisin juoda lähinnä viiniä… 😀

  En tiennyt jokikylpylöistä, en ilmaisista kaupunkipyöristä! Paljon hyviä vinkkejä seuraavaa reissua varten. Tykästyin kyllä tosi paljon Zürichiin ja haluan ehdottomasti palata – ja tutustua myös muuhun Sveitsiin!

  Tässä vielä mun postaus Zürichin hintatasosta joulumarkkinoilla: https://www.lahinnakauempana.fi/2017/03/zurich-kuinka-kallista-siella-on.html

  • Reply Emma 23.4.2018 at 12:19

   Hyvä Kati, jatketaan tämän ilosanoman kertomista ihmisille! Mä luinkin sun Zürich-jutut, jotka onneksi antoivat ennakkoon vähän uskoa siihen, että ei siellä mene konkurssiin, vaikka pakkohan se oli kokea itsekin ennenkuin uskoi! Mä ehdin tosiaan tehdä enemmän kuin olin suunnitellutkaan, koska ei sitten pystynytkään vaan makailemaan nurmikolla ja ihailemaan kirsikankukkia niinkuin olin haaveillut ?

 • Reply Sunna 20.4.2018 at 19:47

  Kiitos tästä valistustyöstä! Olin Sveitsissä kesätöissä pari vuotta sitten, itse asiassa juuri Zurichissä. Kesällä voi myös jatkaa ilmaisten aktiviteettien sarjaa vaeltamalla: vuoret eivät maksa mitään, tietenkään, ellei köröttele hammasratasjunalla. Oi, nuo jokiuimalat olivat kyllä ihan parasta! <3

  • Reply Emma 23.4.2018 at 12:22

   Joo, kesällä on varmaan vielä paljon enemmän ihanaa ulkoilmatekemistä tarjolla! Patikointi noissa maisemissa olisi ihan mahtavaa!

 • Reply Johanna 21.4.2018 at 08:21

  Olipas kiva juttu Zurichin hyvin tuntevalle! Finnairin lentoaikataulut muuten on todella hyvät lyhyellekin visiitille, aamulla sinne ja illalla takaisin, reilusti alle 200 euroa päivistä riippuen.

  Ruoka saattaa olla hyvin kallista, vaatimaton kanttiinilounas 20 Chf ja paremmassa ravintolassa alkaen 100 Chf… Limsat ja alkoholi on halvempaa ja alkoholia saa tavallisesta kaupasta ja sunnuntaisinkin, tosin sunnuntaina juuri mikään ei ole auki kun on pyhä (paitsi tietty muutama alkoholikauppa ;)).

  Toi Unterer Letten uimala on suosikkini, tosin virtauksen vuoksi pitää olla vahva uimari sillä kovaa menee ja uimakengät suositeltavat. Samassa paikassa on myös altaita lapsille. Iltaisin näytetään elokuvia.

  Lounas- retkikohteena suosittelen Jucker Farmia, upea kurpitsanäyttely ja nyt parsaa. Todella hyvää omenamehua ja brunssi aivan taivaallinen, etenkin Bircher Muesli.

  Sesongista riippuen myös fondue/suklaaratikka ja viinilaivat sekä messukeskuksessa on todella hyviä ruokamessuja!

  • Reply Emma 23.4.2018 at 12:24

   Kiva kun tykkäsit! Mä mietinkin kun katselin noita jokiuimaloiden kuvia, että näyttää aika kovalta virtaukselta.. Bongasin myös jonkun ruokaratikan mainoksen, mutta se ei kyllä sitten enää ollut ilmaista tai edullista tekemistä vaikka mahtavalta näyttikin :/ Täytyy kyllä palata Zürichiin!

 • Reply Sisko / Hieman_vino 21.4.2018 at 20:16

  Oho! Nyt kyllä muutit käsitykseni kalliista paikasta ihan täysin! Uskomaton määrä ilmaista ja mielenkiintoista nähtävää, eikä liikkumisestakaan tarvi omaisuutta maksaa. 🙂

  • Reply Emma 23.4.2018 at 12:32

   Zürich muutti kyllä munkin käsityksen Sveitsistä! Tosin kyllähän siellä pidemmästä reissaamisesta saisi maksaa, junat on ymmärtääkseni aika kalliita ja voi olla että kesän lomasesonkina majoituksen ym. hinta nousee, mutta silti oli yllättävä huomata, että kyllä ainakin viikonloppureissun pystyy ihan normibudjetillakin tekemään!

 • Reply Heidi 22.4.2018 at 11:30

  Kiittelinkin jo facen puolella täsät postauksesta, mutta nyt tänne vielä kiitokset 🙂 saattaapi olla että ensi vuoden kesän suunnitelmiin lisätään zurich. Kuusivuotias dinosaurus fani lapseni kun kuulu tuosta paleontologimuseosta alkoi kärttäminen, ja joudutaankiin siis ehkä tekemään pyhiihvaellusmatka sinne 😀

  • Reply Emma 23.4.2018 at 12:37

   Kiitos kiitoksista Heidi! 🙂 Täällä 40-vuotias dinosaurusfani! Paleontologisessa museossa ei ikävä kyllä ole kuin yksittäisiä dinosauruksen luita, mutta noita muita pienempiä luurankoja on sekä esim. mammutti. Mutta tuo täytettyjen eläinten osastokin on varmasti 6-vuotiaalle ihan huikea!

 • Reply Sini 22.4.2018 at 13:00

  No jopas jotakin. Eihän tuo Sveitsi nyt niin kalliilta vaikuta.

  • Reply Emma 23.4.2018 at 12:38

   Niinpä, yllätyin itsekin!

 • Reply New York Bucket List 22.4.2018 at 13:13

  Edellisestä visiitistä Zürichiin on kulunut jo 15 vuotta, ja tämä postaus houkuttelisi kyllä käymään uudelleen ? Kiva kun availit noita hintoja, saa tosiaan vähän paremman käsityksen hintatasosta!

  • Reply Emma 23.4.2018 at 12:39

   Joo, ois vaan pitänyt ottaa enemmänkin valokuvia hinnoista, että muistaisi yksittäisten tuotteiden hintoja itsekin jälkeenpäin!

 • Reply Merja / Matkan tuntua 23.4.2018 at 13:33

  Tämä oli kiva juttu lukea, kun laitoit käytännössä hinnat näkyviin – ei se halpa ole, mutta tässä tuli monta hyvää vinkkiä edullisempaan visiittiin. Vielä näitä Euroopan kaupunkejakin on käymättä, pitäisiköhän kesälomareissuun Suomeen yhdistää tällainen kaupunkipyrähdys? Kiitos kivasta näkökulmasta Zürichiin!

  • Reply Emma 26.4.2018 at 09:14

   Joo, ei sitä tosiaan varsinaisesti halvaksi voi sanoa, mutta onneksi ollaan Suomesta niin ei tunnu niin kalliiltakaan! 😀

 • Reply Merja / Merjan matkassa 24.4.2018 at 22:18

  Kiva kuulla, ettei tarvitse olla miljönääri Zürichiin matkustaessa. Zürich cardiin kannattaa näköjään satsata. Se maksaa itsensä takaisin. Mulla on koko Sveitsi näkemättä. Talvella innostuin tutkimaan miten pääsisi näppärästi Berniin, mutta en löytänyt sopivia lentoja viikonlopuksi. En enää edes muista mistä sain tuon Bernin päähäni. Varmaan jostain mielenkiintoisesta blogipostauksesta 🙂

  • Reply Emma 26.4.2018 at 09:16

   Zürich Card kannattaa tosiaan jos aikoo matkustaa paljon julkisilla. Jos riittää että pyörii ihan vaan ydinkeskustassa, niin jalkaisinkin pärjää – tai vuokraamalla kaupunkipyörän! Ehkä sait Bernin päähäsi berninpaimenkoirista? 😀 Onkohan ne sieltä kotoisin, ne on niin ihania koiria, että lähden heti sinne jos niitä on siellä paljon! 😀

 • Reply Sari 25.4.2018 at 18:52

  No ei tuo nyt niin hirveän pahan hintaista ollut. Ongelmaksi kai muodostuu majoitus ja ruoka? Sveitsi ja Itävalta ovat toivelistalla ja niihin suunitelmia jo tehtynäkin.

  • Reply Emma 26.4.2018 at 09:18

   Ruoka ja juoma on ne, johon voi kuluttaa ihan hurjia summia, majoitustakin tosiaan saa ihan järkevään hintaan. Munkin tekis kyllä mieli lähteä kiertelemään Sveitsiä (ja miksei Itävaltaakin) lisää!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 27.4.2018 at 09:18

  Zürich on yksi niitä Euroopan kaupunkeja, joissa ”aloitin” jo hyvin varhain isäni työmatkoilla mukana kulkiessani. Silloin tukikohtana oli Winterthur, isän työn takia, mutta junallahan sieltä pääsi keskustaa ihmettelemään. Sittemmin siellä tuli käytyä monellakin työmatkalla, jolloin majoituksen tai aterioiden hinnalla ei ollut väliä – taisin nauttia jossain lähistön linnassa elämäni ensimmäisen 7 ruokalajin illallisen! Viimeksi kävimme siellä pidennetyllä viikonloppureissulla, kun ystävämme asuivat siellä muutaman vuoden – ja pitihän se Liechtenstein käydä viimein bongaamassa, kun ei aikaisemmilla käynneilla ollut tullut siellä käytyä.
  Kalleus on kaksiteräinen juttu – toisaalta kalliiksi mielletyissä kohteissa sitten usein kaikki toimii loistavasti ja on siistiä ja turvallista.

  • Reply Emma 1.5.2018 at 11:02

   Joo se on totta, että ”kalleus” tarkoittaa myös siistiä, turvallista ja toimivaa. Ja ne on ainakin mulle tärkeitä asioita, vaikka joku muu voi haluta mieluummin nimenomaan vähän rosoisempia reissukokemuksia. Lichtenstein jäi multa vielä bongaamatta, mutta siinäpä vielä yksi syy lisää matkustaa Sveitsiin uudestaan! 🙂

 • Reply lena 27.4.2018 at 15:18

  Olipas mielenkiintoinen juttu! En ole Sveitsissä käynyt, ja totta åuhuen hintataso vähän aina hirvittää. Mutta eihän tuo nyt niin kallis ollut kuin oletin, ja hauskaa että jonkin verran on myös ilmaisia nähtävyyksiä olemassa. Saksan hintatasoon tottuneena toki aina pitää varautua hintojen nousuun, mutta niinhän se on Suomessakin. Eikä tuo about 4 euroa ole enää paha juomalle ja leivokselle. Zürichistä voisi hyvin lähteä reissulle muualle Sveitsiinkin.

  • Reply Emma 1.5.2018 at 11:10

   Kiinnostaisi kyllä kovasti lähteä reissaamaan Zürichistä muuallekin Sveitsiin, mutta junamatkustaminen taitaa kyllä olla aika kallista. Täytyy vähän tutkia asiaa1

 • Reply Martta / Martan Matkassa 28.4.2018 at 10:50

  Voi miten mukavia muistoja nuo kuvat tuo mieleen! Kävin vain kerran Zürichissä päiväseltään, kiertelin ja ihastelin tuota vanhaa kaupunkia sekä Limmel-joen rantoja. Tuo Lindhofin näköalapaikka on todella idyllinen ja siellä istuksii mielellään. Minulle osui myös hieman sateinen päivä, mutta se ei menoa haitannut. Kiva postaus, tykkään näistä missä tuodaan esille näitä ilmaisia vaihtoehtoja, jotka tavallaan kuuluvat kaupunkikuvaan, mutta niitä ei mielletä nähtävyyksien listoille. Lyhyen vierailun vuoksi patikointi jäi valitettavasti tekemättä.

  • Reply Emma 1.5.2018 at 11:14

   Kiitos Martta! Mun täytyy myös palata vielä ainakin patikoimaan! 🙂

 • Reply Tiina 2.5.2018 at 00:11

  Ihana kirjoitus Zurichista. Kiitos! Me löydetttiin siellä pari vuotta sitten vanhasta kaupungistakin suhteellisen edullisia italialairavintoloita. Toisaalta taas, elämäni kalleimman wienerschnitzelin kaikkine lisukkeineen söin kyllä tuolla samaisella Sveitsin reissulla St. Moritzissa – noin 70 €, mutta siellä oli kaikki järjettömän paljon kalliimpaa kuin muualla Sveitsissä ja oltiin siellä vain yksi yö.

  Hotellit ovat Sveitsissä se kulu, jota maksaessani tekisi mieli itkeä. Ja toisaalta sitten taas, se on ihan oma vikani, että niihin menee liikaa rahaa, kun olen ihan turhan tarkka siitä millaiseen hotelliin mennään.

  Jos Sveitsissä aikoo liikkua enemmänkin julkisilla ja etenkin läydä Zurichin ulkopuolella, kannattaa ehdottomasti harkita Swiss Passin ostamista. Sillä saa ilmaisen paikallisliikenteen matkat, ilmaiset juna- ja bussimatkat, ilmaiset risteilyt ja laivamatkat (tai ainakin kunnon noin 50% alennuksen) ja käytännössä kaikkiin museoihin ym pääsee ilmaiseksi. Rigi vuorelle sillä pääsi hammasratasjunalla ilmaiseksi ja Zermatista Gornergrat vuorelle puoleen hintaan.

  Ja vielä, ei kovin kaukana Zurichista on viehättävä Rapperswill, jonka parhaimmat ja kauniimmat osat löysimme onneksi puoli vahingossa.

  Ai että, tulipa taas ikävä Sveitsiin.

  • Reply Emma 8.5.2018 at 14:04

   Kiitos paljon Tiina! Huh huh, 70 euroa wienerschnitzelistä ois saanut mut kyllä mieluummin nälkälakkoon, ai kamala! 😀 Mä katselin myös kaihoten tota Rapperswillia, mutta kun oli tosiaan niin sateinen keli, niin ajattelin että jätän senkin suosiolla seuraavaan kertaan ja toivottavasti parempaan säähän!

 • Reply Askeleita isyyteen 17.5.2018 at 12:24

  Me teimme ihan pikavisiitin Zürich:iin viime viikonloppuna. Mieleenpainuva paikka, johon varmasti palaamme uudestaan. Kaunista. Kallista ehkä, mutta mielestäni sen arvoista. Seuraavalla kerralla ehkä niitä nähtävyyksiäkin.

  • Reply Emma 21.5.2018 at 13:10

   Oli kyllä sen verran nätti paikka, että uudestaan vihreämpänä aikana pitää päästä käymään!

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG