Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tampereen herkullisimmat brunssit – 10 uutta suosikkia!

Päivitetty 28.4.2021

Tämä brunssiarvio on jatkoa aiemmin julkaistulle Suurelle Brunssiarvostelulle, jossa lautaselleni päätyivät Café Aitoleivän, Cafe Pispalan, Fazer Cafén, Pella’s Cafen, Suomalaisen Klubin, Malabadin, Pyymäen Oman, Borneon, Henriksin, Masun ja Muusan brunssit. Tässä osassa arvostellaan Sandron, Poron, Cafe Mimosan, Viilan, Lillanin, Klubin, Oksan, Ahlmanin ja Laikun brunssit.

HUOM! Jutun tiedot on päivitetty 28.4.2021. Osa ravintoloista ei ole vielä tiedottanut brunssiaikatauluista koronatalven jälkeen, joten tarkasta ravintoloiden netti- ja facebooksivut ennenkuin valitset brunssikohdetta.

 

Sandron brunssi

Sandro avasi ensimmäisen ravintolansa Helsingin ulkopuolelle Tampereen uuteen Ratinan ostoskeskukseen toukokuussa. Se onkin raikas uusi tuulahdus niin tarjonnaltaan kuin tiloiltaankin: ravintolasaliin tulee koko seinän laajuisista ikkunoista hurjasti valoa ja ravintola levittäytyy kesäaikaan myös ulos terassille. Ihanan välimerellistä ja kesäistä!

Sandron Välimeri/Lähi-Itä-teema näkyy tietysti brunssissakin. Marrakech Madness Brunch -nimellä kulkeva kattaus tarjoilee noutopöydästä salaatteja ja tahnoja, lämpimiä ruokia sekä makeita jälkkäreitä. Niiden lisäksi on tarjolla marjaisaa smoothieta, minttuteetä ja kahvia.

Alkuruokapöydän kaikki salaatit ovat lihattomia, mutta ruokaisiakin vaihtoehtoja löytyy. Tahnoista ja kastikkeista etenkin tsatsiki on mahtavan maukasta. Lämpimissä ruuissa on tarjolla lammastajinea, lohta sahramikastikkeessa, falafeleja, couscousia, linssejä ja vihanneksia. Lämpimät ruuat ovat kuitenkin yllättävän miedosti maustettuja, lämpötilaltaan kovin haaleita ja falafelit ikävän sitkeitä.

Jälkkärit nostavat brunssin kokonaistason taas ylös. Tarjonta on huikea: tarjolla on kuutta kakkua, baklavaa, keksejä, croissantteja, marenkia ja hedelmiä. Mauista löytyy niin perinteisempiä (esimerkiksi oma lempparini mangojuustokakku) kuin erikoisempia Lähi-Idän makujakin toistavia leivonnaisia (kakuista löytyy muun muassa halvaa, manteleita ja mausteita).

Ravintola Sandro
Brunssi tarjolla su 12-16
Hinta 26,90

 

Sandro brunssi

Sandro brunssi

Sandro brunssi

 

Ravintola Myllärien brunssi

Myllärien brunssilla alkupalat haetaan noutopöydästä, lämmin annos ja pieni jälkiruoka tarjoillaan pöytään. Parasta brunssissa olivatkin alkupalat, sen jälkeen kokonaisuus vähän lässähti. Alkupalapöydässä on muun muassa todella maukkaita itse leivottuja karjalanpiirakoita ja munavoita, juustoja, leipiä leikkeleineen ja levitteineen, graavilohta, herkullista katkarapuskagenia (sori, se olin minä joka tyhjensin sitä melkein koko kulhollisen!) ja kasvispullia. Tarjolla on myös jugurttia, marjoja ja hedelmiä. Lämpimäksi annokseksi valitsemani kasvispihvi paistetuilla perunoilla oli harmillisen tasapaksun mauton, lohi ja munakokkeli kuulemma ihan hyvä, mutta kovin suolainen. Makean ystävä ei Myllärien brunssilla juhli: noutopöydästä ei sokerisia herkkuja löydy ja pöytään tarjoiltava jälkiruoka on joko yksi (1) suklaakonvehti tai yksi (1) köyhä ritari.

Ravintola Myllärit
Brunssi tarjolla lauantaisin
Hinta 27,90

 

 

 

Ravintola Poron brunssi

En ole tullut aiemmin käyneeksi Koskikeskuksen Porossa, koska brunssi on vaikuttanut mielestäni turhan kalliilta ennakko-odotuksiini nähden. Brunssin hinta kuitenkin tippui roimasti vuodenvaihteen aikaan (EDIT: hinta on taas noussut), joten oli aika käydä testaamassa tämä itseään Tampereen parhaaksi kutsuva brunssi.

Poron brunssi on lihansyöjän unelma: lämpimissä ruuissa on tarjolla poronkäristystä, lihapataa, kanaa, lihapullia, nakkeja ja lenkkimakkaraa paistettujen perunoiden, muusin ja puolukkahillon kanssa. Sääli, että kasvissyöjille tai kaltaisilleni kasvispainotteisille sekasyöjille ei ole näiden lisäksi tarjolla muuta lämmintä ruokaa – tähän olisi hyvin sopinut lisäksi vaikka kasvispiirakka tai munakas. Liharuuista pisteitä saavat erityisesti lihapullat: ne ovat itsetehtyjä ja herkullisia, eivät einespullia niinkuin monella muulla brunssilla.

Alkupalapöydässä on tarjolla muun muassa tuoreita kasviksia, kanapastasalaattia, perunasalaattia, sienisalaattia, keitettyjä kananmunia ja pieniä rieskarullia. Leipien kanssa on tarjolla juustoja ja leikkeleitä. Jälkiruuaksi on tarjolla kolmea erilaista kakkua ja piirakkaa.

Ravintola Poro
Brunssi tarjolla su 12-16 (TAUOLLA!)
Hinta 24,90

 

tampere_brunssi_poro

tampere_brunssi_poro

tampere_brunssi_poro

 

Cafe Mimosan brunssi

Melkein brunssin kuin brunssin tarjontaan kuuluu tätä nykyä ainakin jonkun verran vegaanisia tuotteita, mutta Cafe Mimosa on varmasti ainoa kokonaan vegaani brunssi Tampereella. Erityisesti paikan päällä leivottuja vihiksiä (”vegaanisia lihiksiä”) on hehkutettu jo monessa blogissa ja lehtijutussa, joten niitähän oli pakko päästä maistamaan!

Ja vihikset olivatkin ihan loistavia, ehkä parasta koko Mimosan brunssissa! Ne maistuvat hyvälle, sopivan mausteiselle, niiden koostumus on juuri oikea ja lisukkeet (kurkkusalaatti, kuivattu sipuli ym.) hyvät. Vihisten lisäksi brunssilla on tarjolla kaurajugurttia, täysjyväcroissantteja, leipää, puuroa, salaattia, hedelmiä, vaihtuva leivonnainen, mehua ja kahvia/teetä. Mimosan brunssista jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen se, että tarjolla oli tosi paljon vehnää: vihiksiä, leipää, croissantteja, leivonnaisia. Olisin kaivannut vähän enemmän esimerkiksi tuoreita hedelmiä ja vihanneksia – ehkä vielä erityisesti koska kyseessä oli nimenomaan vegaanibrunssi. Hinta-laatusuhde oli joka tapauksessa mainio tässä Tampereen edullisimpiin kuuluvassa brunssissa.

PS. Tsekkaa brunssin lisäksi kuukausittainen (kuukauden ensimmäinen perjantai klo 16-17.30) herkkubuffet!

Cafe Mimosa
Brunssi tarjolla la 11-15 (EI BRUNSSIA TOISTAISEKSI!)
Hinta 12,00

 

tampere_brunssi_mimosa

tampere_brunssi_mimosa

tampere_brunssi_mimosa

tampere_brunssi_mimosa

tampere_brunssi_mimosa

 

Viilan brunssi

Viila on uusi korttelibistro Tampellan alueella. Sen lauantaibrunssi erottuu Tampereen brunssien joukossa edukseen erityisesti laajalla tuoreiden hedelmien ja vihannesten tarjonnallaan. Esimerkiksi mango-ananassmoothie ja herkullinen vihershotti ovat ihanan paksuja ja hedelmäisiä eikä niissä varmasti ole mitään muuta kuin aitoa hedelmää. Brunssipöydästä löytyy salaatteja, leikkeleitä ja juustoja, kylmäsavulohta, chiavanukasta, tosi hyvää teriyakitofua, jugurttia, mysliä, karjalanpiirakoita ja leipää. Joulukuussa tarjolla oli myös riisipuuroa ja rusinasoppaa ja päivän kakkuna oli mukavan raikas glögijuustokakku. Lämpimissä ruuissa on tarjolla mustaamakkaraa, bratwursteja, kasvismunakasta sekä vohvekeita hillolla ja nutellalla. Kaiken kaikkiaan ihanan tuore ja herkullinen kokonaisuus!

Ravintola Viila
Brunssi tarjolla la 11-15 (EI BRUNSSIA TOISTAISEKSI!)
Hinta 23,00

 

viila brunssi tampere

viila brunssi tampere

viila brunssi tampere

viila brunssi tampere

viila brunssi tampere

viila brunssi tampere

 

Lillan Cafén brunssi

Lillan Café voittaa ihan ehdottomasti vähintäänkin sarjassa Tampereen brunssien ihanimmat puitteet! Lillan on pieni hotelli, kahvila ja putiikki Viinikan kirkon kupeessa kauniilla, rauhallisella alueella vanhassa puutalossa. Sisustus on vanhan talon henkeen sointuva: rustiikkiset puiset huonekalut, sinivalkoiset astiat, luonnonkukat – kaikki sopivat kauniisti yhteen.

Lillanin brunssi oli pitkään tauolla ja palasi tarjolle tänä keväänä. Aiemmin brunssi tarjoiltiin pöytiin niin että listan ruuista ja juomista sai valita mieleisensä neljä. Niiden lisäksi tarjoiltiin lasillinen tuoremehua ja kahvia tai teetä. Annokset olivat herkullisia joskin turhan pieniä. Tätä nykyä brunssi tarjoillaan noutopöydästä, mikä on mielestäni sääli. Kaikki tarjottava on edelleen laadukasta ja herkullista ja nyt ei voi valittaa määrästä kun saa syödä juuri sen verran kuin haluaa, mutta brunssi on muuttunut mielestäni liian aamiaismaiseksi. Se ei sisällä esimerkiksi mitään lämmintä.

Tarjolla on leipiä ja croissantteja, juustoja, leikkeleitä ja savulohta, jugurttia, mysliä ja tuorepuuroja, peruna- ja pastasalaatteja, keitettyjä munia ja pieniä savulohitahnaleipäsiä. Juomaksi on mehuja ja smoothieita. Kahvi ja tee tarjoillaan pöytään. Jälkiruuaksi voi paistaa vohveleita tai valita suklaakakkua tai sitruunamarenkia.

Lillan on paikkana edelleen yksi lemppareitani ja myös palvelu on ihanan ystävällistä ja lämmintä. Mutta brunssilta toivoisin tähän hintaan jotain ekstraa tai sitten kutsuisin tätä suosiolla pikemminkin aamiaiseksi.

Brunssit palaavat 1.5.2021 alkaen, tarkasta tiedot Lillanin sivuilta!

 

tampere_brunssi_lillan

 

Klubin brunssi

Tullikamarin Klubin brunssi on Tampereen edullisimpien brunssien joukossa. Hintaansa nähden se onkin mukavan monipuolinen, joskin vähän aamiaismainen. Tarjolla on leipää, croissantteja, karjalanpiirakoita munavoilla, leikkeleitä, juustoja, kananmunia ja kahta salaattia. Lämpimissä ruuissa tarjolla on falafeleja, nakkeja, vege”kebabia”, mustaamakkaraa (pisteet paikallisuudesta!) puolukkahillolla sekä banaanipannukakkua. Myös jugurtti, murot, marjat ja tuoreet hedelmät kuuluvat hintaan. Vegaanivaihtoehtoja on laajasti tarjolla.

Klubin erikoisuutena brunssilla tarjoillaan myös musiikkia vaihtuvien dj:iden soittamana. Volyymi pysyy onneksi tarpeeksi matalana, niin ettei musiikki häiritse esimerkiksi keskustelua. Tilana Klubi on todellakin klubi: edellisen illan juhlijat on vasta vähän ennen brunssia siivottu nurkista pois ja mustanpuhuva sisustus tuoksuu miedosti vanhalta viinalta. Toimii ehkä parhaiten vähän itseäni rock-henkisemmälle brunssittelijalle.

Ravintola Klubi
Brunssi tarjolla noin kerran kuussa, tarkasta tiedot netistä (EI BRUNSSIA TOISTAISEKSI!)
Hinta 11,90 (opiskelijakortilla 9,50)

 

tampere_brunssi_klubi

tampere_brunssi_klubi

 

Osuusravintola Oksan brunssi

Kalevan Prisman Oksa-ravintolan sunnuntaibrunssi oli yksi positiivinen yllätys lisää Tampereen brussitarjonnassa! Brunssipöydät notkuivat syötävää ja kaikki oli ihanan tuoretta: tarjolla oli monenlaisia leikkeleitä, juustoja, salaatteja, kasviksia ja hedelmiä, jugurttisia smoothieita, savulohta ja mysliä. Croissantit olivat juuri sopivan ilmavia mutta täyteläisiä, ja kaiken kruunasi vohvelinpaistopiste. Lämmin vohveli hillon ja kermavaahdon kanssa – ihan parasta! Niin ja toki tarjolla oli myös perinteinen kattaus lämpimiä ruokia eli lihapullia, munakasta ja pekonia.

Osuusravintola Oksa Kaleva
Brunssi tarjolla su 11-16 (EI BRUNSSIA TOISTAISEKSI!)
Hinta 18,90 (S-etukortilla 15,90)

 

tampere_brunssi_oksa prisma

tampere_brunssi_oksa prisma

tampere_brunssi_oksa prisma

tampere_brunssi_oksa prisma

 

Ahlmanin brunssi

Ahlmanin opetusravintola Anna tarjoilee lähiruokabrunssia huhtikuusta syyskuuhun. Ahlman on miljöönä kesäbrunssille ihan täysi kymppi: puutarhamainen pihapiiri, perinnepihan värikkäinä kukkivat ruusut ja pionit, söpöt lehmät – ja vielä Tilapuodista tuoreita lähiruokatuliaisia mukaan. Mikä idylli!

Brunssitarjonta muuttuu vähän viikoittain omalta tilalta ja lähituottajilta saatavien raaka-aineiden mukaan. Meidän käydessämme tarjolla oli erilaisia salaatteja, savulohi-parsapiirakkaa, maatiaisnaudan paistia, tuorepuuroa, tilameijerin jugurttia, itsetehtyä mysliä ja hilloja sekä oman leipomon leipiä. Lämpiminä ruokina tarjolla oli hevosenlihapullia, maatiaisnaudan makkaraa, porsaankylkeä, nokkosmunakasta ja varhaisperunoita, ja jälkkärinä punajuuribrownieita ja porkkanakakkua. Kaikki ruoka oli herkullista, mutta maut tosin aika hentoisia, eli erityisesti kasviksia olisi saanut minuun makuuni korostaa mausteilla lisääkin. Hinta on myös aika kova tarjonnan määrään nähden, mutta toisaalta laatu on täällä niin korkealla tasolla ja tuotteet 100 % lähiruokaa, että kyllä siitä mielellään maksaakin.

Ravintola Anna
Brunssi tarjolla tapahtuma- ja toripäivinä, tarkasta tiedot netistä!
Hinta 25,00

 

ahlman tampere brunssi

ahlman tampere brunssi

ahlman tampere brunssi

ahlman tampere brunssi

 

Kulttuurikahvila Laikun brunssi

Oletko jo käynyt Keskutorin vanhaan kirjastotaloon avatussa Kulttuuritalo Laikussa? Jos et, niin kahvilan brunssi on hyvä tekosyy käydä! Pääaulan kahvila kattaa vegaanisen brunssin vaihtuvalla teemalla jokaisen parittoman viikon sunnuntaina. Meidän vieraillessa tarjolla oli burgeribuffet ja jälkkäriksi lettuja. Lisäksi brunssipöytään oli katettu leipää, pieniä jugurtti-mysliannoksia ja herkullista mangosmoothieta.

Burgereihin oli valittavana paljon tuoreita täytteitä, vegejuustoa ja -majoneeseja sekä itsetehtyjä papupihvejä ja bbq-nyhtökauraa. Lisukkeena oli lohkoperunoita. Maut olivat hyviä, mutta enemmän tarjonta muistutti lounasta kuin brunssia. Etenkin heti aamusta kello 10.30 tämä oli turhankin ruokaisa kattaus. Kun kyseessä on brunssi ja vieläpä kasvissellainen, niin miksi tehdä turhan monimutkaista – erilaiset salaatit ja tuoreet hedelmät olisivat minusta paljon parempi vaihtoehto. Ja siihen kylkeen vaikka jotain piirakkaa tai vähän parempaa puuroa viikonlopun kunniaksi, niin vegekattaus olisi täydellinen!

Kulttuurikahvila Laikku
Brunssi tarjolla joka toinen sunnuntai klo 10.30-15.00 (KAHVILA ON SULJETTU TOISTAISEKSI!)
Hinta 16,00

 

laikku vege vegaani brunssi tampere

laikku vege vegaani brunssi tampere

laikku vege vegaani brunssi tampere

laikku vege vegaani brunssi tampere

laikku vege vegaani brunssi tampere

 

***

 

Tsekkaa myös uusimmat brunssit (Tuhto, Hygge, Arthouse Cafe, Saunaravintola Kuuma, Ravintola Viikinsaari, Cafe Reilu, Piemonte, Miss Ada ja Hotelli Tammer) TÄSTÄ JUTUSTA.

Tampereen parhaat arkiaamiaiset löydät TÄSTÄ JUTUSTA.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise 28.3.2018 at 19:54

  Vau, miten paljon vaihtoehtoja! Pitää kyllä kohta lähteä Tamperelle testaamaan. Tosi kiva, että kirjoitit myös kasvispainotteisista vaihtoehdoista, kasvis/vegaaniruoat saavat heti plussaa. 🙂

  • Reply Emma 30.3.2018 at 10:58

   No niinpä, olen ilolla seurannut tätä brunssien lisääntymistä Tampereella! Tykkään itse myös eniten sellaisista brunsseista, joilla on paljon kasvisruokia ja etenkin tuoreita salaatteja, hedelmiä jne.

 • Reply Maarit Johanna 7.4.2018 at 12:44

  Mahtava kooste! Kiitos ? kesällä me otetaan kyllä asiaksi kiertää joka viikonloppu joku ihana brunssipaikka. Tampere on täynnä kaikkea kivaa ?

  • Reply Emma 8.4.2018 at 10:48

   Kiitos Maarit! Kuulostaa loistavalta kesäsuunnitelmalta! 🙂

 • Reply Anne 8.4.2018 at 09:35

  Ei ole Puistossa brunssia?

  • Reply Emma 8.4.2018 at 10:53

   Äh ja voi itku! Hyvä kun sanoit: tarkastin Puistosta ja totta tosiaan, brunssi on kuulemma tauolla. Täytyy päivittää juttua!

 • Reply Anni | Rajatapaukset 9.10.2018 at 16:36

  Nää sun listaukset on kyllä loistavat, tulin taas tätä kautta katsomaan että mitähän brunssia sitä lähtisi ensi viikonloppuna testaamaan. Tuloksena Viola!

  • Reply Anni | Rajatapaukset 9.10.2018 at 16:36

   Viila, jopa 😛

   • Reply Emma 10.10.2018 at 10:40

    Mahtavaa, on ilo olla avuksi! Raportoi kuulumiset Viilasta, on pitänyt meinaan käydä uusinnassa itsekin kun kuulemma niiden brunssi on uudistunut!

 • Reply Karolina 9.6.2019 at 20:23

  Täytyy testata tänä kesänä 😀

  P.S. Huomasin, että Spoon Brasserie on muuttanut Sarankulmaan ja toimii nykyään pelkästään lounasravintolana.

  • Reply Emma 18.6.2019 at 07:28

   Kiitos Karolina, täytyypä ottaa Spoon kokonaan pois tästä jutusta!

 • Reply Janika 26.1.2020 at 19:14

  Tampereen keskustassa on nyt uusi paikka, Cafe Reilu. Sieltä voi saada aitoa turkkilaista brunssia. Kavereiden kanssa kävimme viime viikolla. Suosittelen hinta oli 15 € per naama

  • Reply Emma 27.1.2020 at 20:25

   Tästä tulikin mulle monta vinkkiä eli ehdottomasti menee testiin! Kiitos!

 • Reply Hanna 24.7.2020 at 22:34

  Puutarhakadulla on uusi paikka ” Eflatun ” . Pari päivää sitten kävimme lounaalla. oli tosi herkullista ruokaa. Sieltäkin löytyy lauantaina välimerellinen brunssibuffet. Mennään maistamaan mieheni kanssa. 🙂

  • Reply Emma 26.7.2020 at 20:15

   Satuin kans huomaamaan Eflatunin mainoksen facebookissa ja pistin korvan taakse. Kiva kuulla, että lounas oli hyvä, ehdottomasti täytyy käydä kokeilemassa siis brunssikin!

  Leave a Reply