Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply NelliL 6.3.2018 at 18:47

  Kiva postaus ja upeat kuvat. Itse olen käynyt Riiassa 2012 enkä tykännyt paikasta. Vanha kaupunki on kyllä kaunis mutta ei muuta mikä olisi muuttanut mielipidettä kaupungista.

  • Reply Emma 8.3.2018 at 08:12

   Kiitos paljon! Ymmärrän sikäli tämänkin puolen, että mulle itselle ei esim. siitä edelliskerrasta ole jäänyt juuri minkäänlaisia muistikuvia tai muistoja, joten ilmeisesti Riika ei ole silloin aikoinaan tehnyt muhun ainakaan kovin lähtemätöntä vaikutusta. Niin moni asia tietysti vaikuttaa muutenkin siihen miten jonkun paikan kokee – oma mieliala, sää, positiiviset/negatiiviset yllätykset, hyvä/paha ruoka jne. Mulla jotenkin sattui kaikki tällä kertaa niin kohdalleen, että ei voinut kuin tykätä ja paljon!

 • Reply meizi 6.3.2018 at 19:50

  Meikäläinen taas on Riikan lumoissa..kesällä käytiin ja ens kesänä toivottavasti uudelleen..kiva nähdä talvista Riikaa..miten siellä talvisaikaan hoidettiin katuja..näyttäis vähän liukkailta 😉

  • Reply Emma 8.3.2018 at 08:14

   Joo, kesäisessä ja talvisessa Riiassa on varmaan paljon eroja! Liukasta ei ollut, mutta kaduilla oli niin paljon suolaa, että esim. mustat farkut oli ekan päivän jälkeen polviin asti valkoiset 😀 Onneksi olin sattunut ottamaan toisetkin farkut mukaan vaikka muuten ei lyhyelle reissulle paljon tullut pakattuakaan 😀

 • Reply idahhh 7.3.2018 at 09:22

  Me käytiin Riiassa viime vuoden tammikuussa, juurikin noin perjantaista sunnuntaihin ilman että tarvitsi lomapäiviä käyttää! Miten kätsyä. Ja mikä parasta tykättiin kyllä tosi paljon! Meille ei tosin sattunut ihan noin kauniit säät kuin teille mutta jotenkin lumouduin kuitenkin siitä sumuisesta harmaudesta. Riikaan haluan ehdottomasti vielä joskus ja vähän olen haaveillut pienestä Baltia road-tripistä, jossa tietenkin pysähdys Riiassa ja Jurmalassa.

  • Reply Emma 8.3.2018 at 08:16

   Oli siis äärimmäisen kätevää toi viikonloppureissaus! Ja siinä jäi kuitenkin perjantai-ilta + koko lauantai ja koko sunnuntai aikaa! Mä haluan myös Jurmalaan tai muuta Latvian rannikkoa tutkimaan!

 • Reply Suunnaton 7.3.2018 at 12:57

  Onpa suloisen ja värikkään näköistä! Latvia ja Liettua ovat pitkään olleet mulla ”pitäisi käydä” -listalla, mutta ne ovat ilmeisesti liian lähellä, jotta niihin tulisi lähdettyä. Pitäisikin pitää Riika mielessä, kun seuraavan kerran harkitsen Tallinnan reissua. Kuvien perusteella Riika voisi olla ihana paikka kesäiselle viikonloppureissulle.

  • Reply Emma 8.3.2018 at 08:18

   No niinpä! Tamperelaiselle toi on jopa paljon kätevämpi kohde kuin Tallinna – omalta kentältä tunnissa Riikaan! Toistaiseksi vaan noi Tampereen lennot lähtee niin aikaisin aamulla, että meiltä kaupungin toiselta laidalta ei pääse julkisilla kentälle, mutta odotan innolla josko kesäaikatauluilla pääsis…

 • Reply Pirkko / Meriharakka 8.3.2018 at 09:31

  Teimme äskettäin jossain määrin vastoin tapojamme talvireissun Tsekkiin ja sitä hahmotellessamme Riika oli myös vaihtoehtona, mutta silloin sattui silmiini Adalmina’s Adventuresin juttu talvisen autiosta Riikasta ja kohde vaihtuikin tuolla kertaa Cesky Krumloviin – talvista sielläkin oli, muttei autiota. Mutta ainakin säät ovat teitäkin, vähintään maisemien muodossa, suosineet myös Riikassa!

  • Reply Emma 11.3.2018 at 17:42

   Eipä ollut Riiassa mitään ryysistä, mutta mun mielestä se oli vaan plussaa! Kaikki paikat oli kuitenkin auki ihan normaalisti talvellakin, niin mikäs siellä oli viikonloppua viettäessä 🙂

 • Reply Terhi | VAGABONDA 9.3.2018 at 01:03

  Kyllähän tuo näyttää talvellakin kauniilta kaupungilta! Kävin Riiassa viimeksi noin 1,5 vuotta sitten kun lensin Köpiksestä Riian kautta Helsinkiin: valitsin lennot, joissa oli vuorokauden layover Riiassa, joten sain reissuun ekstrakohteen. Vuorokaudessa ehti näkemään paljon, mutta olisi kiva seuraavalla kerralla viipyä pidempään, sillä pelkästään kahviloiden ja ravintoloiden kiertämiseen menisi päiviä! 🙂

  • Reply Emma 11.3.2018 at 17:42

   No sepä juuri! Mulla on jo pidempi ruokamatka Riikaan suunnitteilla!

 • Reply Mikko |Shangri-la.fi 9.3.2018 at 08:48

  Mekin käytiin Riikassa talviaikaan ja todettiin ehkä enemmän kesäkaupungiksi. Kahvilat on kieltämättä tosi kivoja ja vanhakaupunki mielettömän nätti. Tuntuu, että kesällä kaupungista saisi ehkä enemmän irti ja kaupungilla kiertely olisi miellyttävämpää. Kauppahallit huokui edelleen neuvostoaikaa ja KGB museossa sai aika tylyn kuvan miltä on tuntunut joutua heidän tarkkailuun tai vangiksi. Lupaan antaa Riialle vielä uudenkin mahdollisuuden, mutta ehdottomasti lämpimään vuoden aikaan.

  • Reply Emma 11.3.2018 at 21:11

   Joo kyllähän kesä lisää kaupungin tarjontaa, muun muassa ihania puistoja ja markkinoita, mutta yllättävän mukavasti kului talvinenkin viikonloppu!

 • Reply Marja 11.3.2018 at 12:37

  Kaupunki kuin karamelli ja kivoja kahviloita, tuonne siis! Vähän jo lasten kanssa suunniteltiin tuonne kesäreissua. Enää pitäisi päättää, että lähteekö pikareissulle lentäen vai automatkalle hitaasti, siinä kun olisi matkan varrella kaikkea kiinnostavaa myös:)

  • Reply Emma 12.3.2018 at 16:53

   Koen huonoa omatuntoa siitä miten paljon lennän, joten sen puolesta pitäisi varmaan suositella autoilua (ja ihan oikeasti se olisi kyllä varmaan hieno reissu!), mutta Riika on kyllä niin kätevän lyhyen lentomatkan päässä, että itse ehkä silti kallistuisin siihen. Ja siitähän pääsee vaikka junalla sitten Jurmalaan rannalle!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 11.3.2018 at 15:48

  Riika on ihanan helppo kohde! Kävin viime kesänä (kirjoitin siitä blogiinkin: https://www.unelmatrippi.fi/viikonloppu-riiassa/) ja tykkäsin tosi paljon vanhankaupungin näteistä, hienosti kunnostetuista taloista, jugendkortteleista ja todella hyvästä hinta-laatusuhteesta ravintoloissa. Olin käynyt kaupungissa kerran aiemmin, silloinkin kesäaikaan, mutta en oikein silloin ekalla kerralla päässyt sisään kaupungin fiilikseen. Silloin satoi lähes koko ajan kaatamalla, joten se vaikutti asiaan. Tuolla toisella kerralla viime kesänä säätkin suosivat ja oli enemmän aikaa kierrellä. Viikonloppu on minusta oikein sopiva aika Riikaan – miksei tosiaan myös talvella!

  • Reply Emma 12.3.2018 at 16:56

   Hyvä vinkki sun jutussa joulumarkkinoista, täytyykin pitää mielessä jos tulisi käytyä vaikka silloin uudestaan! Vaikka kyllä se kesä-Riikakin kiinnostaa ja vaikka lisäksi Jurmalan rannat…

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 11.3.2018 at 18:39

  Pitäis kyllä ehdottomasti käydä Riiassa uudestaan, sillä mun matkasta on kulunut pian 10 vuotta. Joskus oon noita Tampereen lentoja katsellut ja harmitellut niiden kalleutta.

  • Reply Emma 13.3.2018 at 18:22

   Lennot omalta kentältä on kyllä niin luksusta! Välillä noi lennot on kyllä tosi kalliita – pitäis vaan olla varaamassa just silloin kun uusia lentoja tulee myyntiin, kun aina tietty määrä paikkoja myydään edullisemmin. Ja nyt oli just airBalticin alet, joista katsoin että löytyi jopa viikonloppulentoja ihan oikeasti sillä mainostetulla alkaen 69 euroa / menopaluu!

 • Reply Mika / Lähtöportti 11.3.2018 at 20:49

  Riika on varmasti parhaita kohteita tuollaiselle parin päivän reissulle. Matka on lyhyt ja edullinen, mutta pääsee kuitenkin ”kunnolla” ulkomaille. Omasta Riian-matkasta on jo yli 10 vuotta, joten voisi olla aika mennä uudelleen. Tässä oli paljon tuttuja paikkoja, hauska nähdä myös lumisia kuvia Riiasta.

  • Reply Emma 13.3.2018 at 18:23

   Joo, tämä juuri, pääsee edullisesti ja nopeasti ihan oikealle ulkomaan matkalle! Tallinnakaan ei varmaan osalle enää tunnu varsinaiselta ulkomaan matkalta.

 • Reply Rosa 12.3.2018 at 20:50

  Taisin jo kommentoida Instassa, että en muista pastellin sävyisiä taloja Riiasta vaan enemmänkin jotain murrettuja värejä punaista ja oranssahtavaa. Tosi hienoja kuvia. Erityisesti ihastuin kuvaan, missä oli lunta terassipöydillä. Näiden kuvien perusteella voisin varata liput tältä istumalta.

  • Reply Emma 13.3.2018 at 18:25

   Kiitos kommenteista niin instassa kuin täälläkin! Paljon oli tosiaan myös erilaisia punaisen sävyjä – ihanaa kun oli värejä eikä vaan harmaata, ruskeeta ja mustaa! Heh, silloin on onnistuneet kuvat kun niiden perusteella on valmis varaamaan matkan! 😀

 • Reply Jonna 14.3.2018 at 18:22

  Omasta Riika-reissusta on aikaa kanssa ainakin 15 vuotta enkä silloin vaikuttunut. Näissä kuvissa näyttää kyllä kauniilta ja mielenkiintoiselta. Ehkä uusintakäynti olisi paikallaan. Mieluiten tekisin kiertomatkan Vilnaan asti.

  • Reply Emma 15.3.2018 at 09:07

   Sulla on siis ihan sama ”tausta” kuin mulla! 😀 Jotain on selkeesti muuttunut 15 vuodessa, joko Riiassa tai mun omassa päässä, koska mun mielestä siellä oli nyt ihan eri kaupunki kuin silloin 😀

 • Reply Eeva / Eevagamunda.com 15.3.2018 at 23:25

  Näyttäytyypä Riika sinun kuvissasi kauniina! Itse tein sinne seitsemän vuotta sitten juurikin talvisen viikonloppureissun. Tuosta tyttöjen viikonlopusta on kivoja muistoja, mutta kaupunki itsessään ei silloin sykähdyttänyt. Taas kerran täytyy kai todeta, että sää vaikuttaa kai aika paljon kokemuksiimme. Meitä sää ei suosinut, vaan kaupunki oli harmaa ja taivaalta tippui niskaan märkää räntää. Kiiruhdimme loskaisilla kaduilla kahviloista ja ravintoloista toiseen. Joskus haluan kyllä vielä palata Riikaan 🙂

  • Reply Emma 17.3.2018 at 19:01

   Kiitos Eeva! Mulla kävi todellakin mahtava tuuri sään suhteen, ainakin siis valokuvauksellisuuden suhteen, ihan järkyttävän kylmää kyllä oli!

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 16.3.2018 at 12:43

  Tosi kauniita kuvia! Näyttääpä Riika ihanalta myös lumipuvussa. Itsekin ihastuin Riikaan parin vuoden takaisella reissulla, mutta silloin oltiin paikan päällä elokuussa. Majoituimme vanhankaupungin ytimessä ja kävimme myös samaisen kirkon tornissa ihastelemassa maisemia. Vielä olisi haaveissa matkustaa naapurimaahan Vilnaan.

  • Reply Emma 17.3.2018 at 19:03

   Kiitos Jenna! Mun täytyis uusia myös Vilnan kokemus, siitä mulla onkin sitten jo lähemmäs 25 vuotta, huh huh…

 • Reply Sirkka Ihalainen 16.3.2018 at 21:19

  Voi kun oli kiva katsella talvista Riikaa! Olen ollut Riiassa lokakuussa 2008 hyvien ystävien kanssa ja silloin Air Baltic lensi Kuopiosta. Se oli luxusta! Kaksi tuntia ja olimme jo perillä! Nyt tekisi mieli mennä kesällä ja olla myös Jurmalassa!
  Ehkäpä se onnistuukin, täytyy laittaa toivomuslistalle. Autolla Tampereelle tyttären perheen luo ja samalla piipahdus Riiassa ja Jurmalassa, kätevää?

  • Reply Emma 17.3.2018 at 19:06

   Kiva kun tykkäsit kuvista! Siis omalta kotikentältä lentäminen on NIIN luksusta, samaa mieltä! Maksaisin mielelläni ekstraa siitä että pääsisin lentämään useampaakin kohteeseen omasta kotikaupungistani Tampereelta! Onneksi nyt airBalticilla pääsee Tampereelta Riian kautta moneen paikkaan, kun vaan vielä menis kaupungin bussien aikataulut niin että pääsisin niillä kotoa kentälle tarpeeksi aikaisin aamulla…

 • Reply Merja / Merjan matkassa 16.3.2018 at 21:53

  Riika on vielä käymättä. Ilmeisesti se on liian lähellä 🙂 Kaupunki tuntuu jakavan mielipiteitä, mutta kuten tuolla ylempänä kommentoitiin niin fiilikseen vaikuttaa niin moni juttu. Mulla on Wienin kanssa käynyt niin, ettei sitä Wau-fiilistä tullut vaikka oli kivaa seuraa ja ekalla reissulla tosi hyvät ilmat. Piti muuten katsoa pitkään tuota kuvaa, jossa hääpari – onko oikea vai maalattu..

  • Reply Emma 17.3.2018 at 19:09

   Yllättävänkin paljon tuntuu tosiaan jakavan mielipiteitä! Hääpari on ihan oikea, satuin oikeaan paikkaan oikeaan aikaan 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 17.3.2018 at 19:34

  On se vaan kaunis, Riian vanhakaupunki. 🙂 Ja ihana nähdä talvisena, oma kokemus oli kesältä. Pidin kyllä kovasti, mutta ehkä vieläkin enemmän pidän Vilnasta.

  • Reply Emma 19.3.2018 at 23:36

   Kommentoinkin jo jollekin toisellekin, että mun täytyy myös ottaa Vilna uusintalistalle – jos mun viime reissusta Riikaan oli 15 vuotta niin Vilnaan varmaan 25! Hups!

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 18.3.2018 at 10:04

  Riiassa on tullut tehtyä niin pikavisiitti, että ehdottomasti pitäisi tehdä uusi reissu! Ja hitsit tuo vanhakaupunki on kyllä söpö!

  • Reply Emma 19.3.2018 at 23:37

   Riiassa riittää kyllä hyvin nähtävää ja tehtävää vähän pidemmäksikin aikaa, että eikun uusintareissuun vaan! 🙂

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG