Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Reissu-Jsni 11.11.2017 at 15:50

  Vinkit: Kaarlen silta aamulla juuri auringonnousun aikaan – ei turisteja, maaginen tunnelma. Novy Svet Linnakaupungissa. Mala Stranan kujat yöllä. Cafe Louvre – paras kahvila! U Medvidku – kantapaikkani Prahassa.

  • Reply Emma 14.11.2017 at 09:00

   Mä aina haluaisin olla se aamuvirkku, joka käy bongailemassa ihanat auringonnousut ja ottamassa ne huikaisevimmat auringonnousut, mutta kun en kertakaikkiaan jaksa 😀 Me käytiin myös U Medvidkussa, tosin ei oluella vaan ostamassa olutsuklaata, joka olikin aika herkkua!

 • Reply Travelloverin Annika 12.11.2017 at 19:15

  Kiitos! Olen itse ollut Prahassa juuri sellainen turre, joka pyörii vain keskustassa, menee sillan yli, katsastaa muutaman kirkon ja linnan ja palaa takaisin Astronomisen kellon kulmille. Toisaalta se oli ensimmäinen matkani yksin, eli siihen nähden vedin ihan hyvin. Siksipä en osaa mitään suosikkeja nimetä tai vinkkejä antaa, mutta milloin menen takaisin, yritän muistaa nämä vinkit ja kokea Prahan uudella tavalla.

  • Reply Emma 14.11.2017 at 09:01

   Joo, jos on eka matka yksin, niin pitää antaa itselleen vähän armoa! 🙂 Praha on kyllä ihan huippu kaupunkikohde!

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 12.11.2017 at 20:17

  Mikä on sinun paras vinkkisi Prahaan?

  No tuota…

  Pysy pois keskustasta ja vaeltele vähän kauemmaksi syömään hyvin ja halvalla.

  Olen ollut Prahassa neljästi, viimeksi nyt kesällä omalla autolla. Kaupunki on täynnä kaikenlaisia kivoja alueita, kunhan vaan jaksaa mennä vähän kauemmaksi ja ihmetellä alueita rauhassa. Tosin nyt viimeksi se oli ihan älyttömän helppoa, koska saatoi hypätä oman auton rattiin ja ajaa mihin haluaa. Eli tavallaan ymmärrän myös niitä, jotka eivät jaksa nähdä kamalasti vaivaa ja tyytyvät siihen keskustoriin, siltaan ja kelloon. Niin minäkin tein ensimmäisellä kerralla 🙂

  • Reply Emma 14.11.2017 at 09:02

   Jep, ihan sama vinkki mulla! 🙂 Tosin onhan se keskustakin upea, ei sille mitään mahda, mutta kun sen on nähnyt kerran, niin voi käyttää muun ajan vähän kauempana!

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 12.11.2017 at 22:12

  Oi Praha, rakastuin siihen. Käytiin keväällä siellä ja etenkin ruoka siellä teki suuren vaikutuksen muhun. Meille tuli vähän kehnot säät, niin ei päästy kuin kahtena päivän tutkailemaan paremmin maisemia ja nähtävyyksiä. Moni meidänkin kohde löytyi tuosta sun listauksesta. Tuo kirjasto – se vaikutti todella upealta, pitää kyllä ensi kerralla käydä siellä. 🙂

  Tuon kapean kujan jälkeen löytyi hauska värikäs rivistö erilaisia kastelukannuja, siitä sai kivan lomakuvan napattua.

  • Reply Emma 14.11.2017 at 09:03

   Mua jäi harmittamaan, kun meiltä jäi niin paljon ravintoloita ja kahviloita käymättä! Ensi kerran teemaksi voisikin ottaa ruuan! 😀

 • Reply Anne / Matkahetket 13.11.2017 at 13:42

  Ihana Praha! Omasta reissusta alkaa olla 12 vuotta aikaa, onpa kiva nähdä tuttuja paikkoja kuten tuo kapea kuja ja ruusutarha. Siellä puutarhan luona oli observatorio, jossa pääsi katsomaan ihan kunnon kaukoputkella avaruuteen, mutta kovin oli pilvistä etten muista mitä näkyi. Näkötornista levittäytyivät nuo hurmaavat punaiset katot. <3

  • Reply Emma 14.11.2017 at 09:04

   Ooh, meiltä jäi kaukoputki huomaamatta, sillä ois varmaan erityisen hieno bongailla tähtiä pimeällä!

 • Reply Martina 13.11.2017 at 19:06

  Vytopna! Niin hauska ravintola! Minäkin todellakin haluan junan tuomaan olueni. 😀 Kivoja vinkkejä muutenkin ja paljon uutta tekemistä seuraavalle Prahan reissulle. Otan tämän talteen.

  • Reply Emma 14.11.2017 at 09:06

   Vytopna oli ehkä parasta ikinä! En meinannut malttaa istua hetkeäkään aloillani, kun bongailin niitä junia – me saatiin vielä sattumalta ihan paras paikka risteyskohdasta, josta meni koko ajan joku juna ohi, ihan mahtavaa!! 😀

 • Reply Ne Tammelat 13.11.2017 at 21:48

  Tosi mainioita ja kiinnostavia vinkkejä! St. Vituksen katedraalissa kävimme omalla reissullamme ja se on kyllä upea rakennus kaikin puolin. Laitoin meidän blogiin ihan hiljattain Praha-aiheisen postauksen kera mustavalkokuvien.

  • Reply Emma 14.11.2017 at 09:10

   Joo, kävinkin katsomassa teidän mustavalkokuvia, niistä tuli ihania muistoja mieleen 🙂

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 14.11.2017 at 21:21

  Tanssiva talo tai Lennonin graffitit. Mutta pitää sanoa, että melkein tuli olo, että uudestaan on mentävä, koska silloin emme hoksanneet tuollaista kirjastoa ja tuota baaria, missä juna tuo juomat. Lisäksi silloin oli niin varhainen kevät, että näköalapaikalle emme junalla päässeet. Risteilyllä kyllä kävimme.

  • Reply Emma 17.11.2017 at 08:23

   Tanssiva talo ei muuten meidän reitille sattunutkaan, mutta moni on siitä maininnut! Lennon Wall nähtiin ilta-aikaan, sitäkin voisi ensi kerralla käydä katsomassa uudestaan valoisan aikaan. Risteilykin kuulostaa hienolta!

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 16.11.2017 at 11:42

  Olen käynyt Prahassa vain kerran ja silloinkin kuoromatkalla, joten vinkkejä ei ole juurikaan jakaa. Mies on kuitenkin lähdössä Prahaan huomenna ja aamulla, joten etenkin ravintolasuositukset tulivat täsmätarpeeseen, kiitos!

  • Reply Emma 17.11.2017 at 08:24

   Hienoa, jos jutusta löytyi jotain hyödyllistä!

 • Reply Johanna / Fin Nomads 17.11.2017 at 05:49

  Hyviä vinkkejä! Näistä löytää jotain uutta varmasti sellainenkin reissaaja, joka on käynyt Prahassa useaan kertaan. Itsekin on tullut pyörittyä siellä muutaman kerran, mutta nähtävyyksien suhteen olen ollut aika laiska. Yksi kiva ja pieni väripilkku kaupungissa on John Lennon Wall ihan Kaarlen sillan kupeessa. Ehkä parasta Prahassa on silti mielettömän hyvät oluet ja halvat raflat!

  • Reply Emma 20.11.2017 at 08:30

   Joo, hyvä olut ja halpa ruoka on kyllä aika lailla parasta! 🙂

 • Reply jonnahah 17.11.2017 at 21:57

  Kiitos vinkeistä, pari tuttua löytyi, mutta tuo kapein katu on ehdottomasti lisättävä käyntikohteisiin kun jos Prahaan tulee taas lähdettyä:)

  • Reply Emma 20.11.2017 at 08:31

   Kiva että löytyi jotain uutta! 🙂

 • Reply Emilia 18.11.2017 at 17:36

  Olipas ihanan kattava postaus Prahasta! Olisi kiva lähteä uudelleen Prahaan. Olen käynyt siellä joskus 2000-luvun alkupuoliskolla, enkä siitäkään reissusta muista juuri mitään. Hauska tuo superkapea katu!

  • Reply Emma 20.11.2017 at 08:32

   Mullakin on monta paikkaa, jossa on tullut käytyä viimeksi joskus 2000-luvun alussa. Ois kiva päästä katsomaan kuinka paljon paikat on muuttuneet – varmasti Prahassakin on tapahtunut monenlaista muutosta tuossa ajassa. 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 18.11.2017 at 19:34

  Praha oli kyllä kiinnostava ja kaunis kohde – siellä olisi viettänyt mielellään useammankin kesäpäivän noissa maisemissa viiniä siemaillen. 🙂 Mutta mitä ihmettä, multa jäi kokonaan Golden Lane -näkemättä! Joten ehkäpä täytyy poiketa Prahassa lähitulevaisuudessa uudestaan. 🙂

  • Reply Emma 20.11.2017 at 08:32

   Ehdottomasti siis pian uutta Prahan reissua suunnittelemaan! 😉

 • Reply Liisa 19.11.2017 at 22:11

  Prahan kapeimmalla kadulla tuli käytyä, mutta muut kohteet jäivät ensi kerralle. Prahassa on kyllä paljon tehtävää niinkin pieneksi kaupungiksi!

  • Reply Emma 20.11.2017 at 08:34

   Praha tosiaan tuntuu hyvällä tavalla pieneltä kaupungilta – tosin se sitten myös näkyy siinä että tsiljoona turistia ahtautuu pienelle alueella. Senkin kannalta tykkään itse sitten välillä lähteä vähän ydinkeskustasta kauemmas seikkailemaan!

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG