Suomen suurin matkablogiyhteisö

Näitä juttuja ei lukenut kukaan

 

Kahden blogivuotemme aikana olemme julkaisseet 226 juttua. Niiden joukossa on ollut monia hittejä, ja sitten myös niitä, jotka eivät löytäneet kuin kourallisen lukijoita. Osa ehkä ihan syystäkin, mutta osan puolesta olen kovin pahoillani. Ne on mielenkiintoisia juttuja, ne haluaa tulla luetuiksi!!

Koska jo meidän 1-vuotissynttäreiden kunniaksi viime vuoden lokakuussa kerroimme luetuimmista jutuistamme, avaamme nyt 2-vuotisjuhlan kunniaksi teille nolot salaiset kansiomme ja kerromme niistä epäonnistuneista. Bloggaaminen on nimittäin tätäkin: vuodatat sydänveresi ja käytät monta tuntia juuri oikeiden sanojen löytämiseen, kuvien käsittelyyn ja faktojen tarkastamiseen ja lopulta jutun lukee about 10 ihmistä.

 

1. Historiamme säälittävin juttu: Teehuoneella Chengdussa

Emma matkusti tammikuussa 2016 Chongqingissa ja Chengdussa. Liekö syynä näiden kohteiden tuntemattomuus Suomessa ja sitä myöten olematon potentiaalisten matkailijoiden kiinnostus vai vaan tylsät jutut, mutta tälle listalle ovat päätyneet kaikki – eli kaksi – Chengdusta kertovat jutut.

PS. Chengdu on ihana kaupunki – läpeensä kiinalaisen omalaatuinen, mutta paljon helpommin lähestyttävä kuin moni muu. Tänä syksynä uutisoitiin, että kiinalainen lentoyhtiö Lucky Air aloittaa tammikuussa lennot Helsingistä Chengduun (ja sieltä edelleen Kunmingiin), joten tänne on jatkossa yhtä helppoa matkustaa kuin vaikka Pekingiin tai Shanghaihin!

 

Teetä kiinalaisen temppelin puutarhassa

 

2. Olutpanimoiden Itävalta

Häpeälistan hopean vie juttu itävaltalaisesta oluesta toukokuulta 2016. Myönnetään, että tälläkin jutulla lieni jo alunperin suhteellisen marginaalinen lukijakunta eikä vinkki pienen itävaltalaisen Leobenin kylässä sijaitsevan panimon tutustumiskierroksesta herättänyt meidän lukijoissa kovin suurta innostusta. Ei ihme!

 

Olutpanimoiden Itävalta

 

3. Hongkongin häkkilintumarkkinat

Monista Hongkongin jutuista kaksi on päätynyt tälle listalle. Jännää on, että osa Hongkongin jutuista, kuten vinkit välilaskulle, ovat olleet kovinkin suosittuja, mutta osa on sitten jäänyt vallan ilman huomiota. Häkkilintumarkkinat ovat kuitenkin mielestäni ihan ehdoton vierailukohde tässä upeassa kaupungissa – ja laululintujen pito tärkeä osa kiinalaista kulttuuria ja sen ymmärtämistä. No, totta sekin, että enää en varmaan kirjoittaisi blogijuttuja yksittäisistä markkinoista vaan olisin vaikka koonnut kaikki Hongkongin värikkäät markkinat yhdeksi jutuksi, jonka olisi sitten helpompi tavoittaa Hongkongin vinkkejä etsivät lukijat.

 

Hongkongin lintumarkkinat

 

4. Metsän vihreä matto

Kaisa kirjoitti lyhyen tunnelmapalan retkestä lähimetsään. Mitään varsinaista sisältöähän jutussa ei ollut, eli emme varsinaisesti ihmettele sen päätymistä tälle listalle 😀

 

https://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2015/11/15/vihrea-matto/

 

5. Venäläinen sirkus ja intialainen tee

Olemme kahden vuoden aikana ottaneet kaikkiaan kolmella jutulla osaa matkabloggaajien #ReilutBlogit -vastuullisen matkailun kampanjaan. Kaisan ensimmäinen kampanjapostaus helmikuulta 2016 käsitteli kampanjan teeman mukaisesti muistoja matkalta, joka jälkikäteen näyttää epäeettiseltä sekä sittemmin tehdyistä vastuullisista valinnoista. Tämä juttu ei kuitenkaan saanut yhtä paljon lukijoita kuin juttumme Kiinan pandojen ”suojelusta” ja maailman merien pelastamisesta.

 

https://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/02/24/vastaus-reilutblogit-haasteeseen-venalainen-sirkus-ja-intialainen-tee/

 

6. Uusi kansallispuisto perustetaan Hossaan

Tämän jutun päätyminen listalle on varsin mystistä. Kaisa on kirjoittanut Hossan kansallispuistosta kahden vuoden aikana kaikkiaan kolme juttua, joista yksi oli varsinainen megahitti ja sitten oli tämä joka ei löytänyt lukijoita ensinkään. Ainoa vika taisi olla siinä, että juttu julkaistiin ”liian aikaisin” eli jo tammikuussa 2016 heti kun uutinen uudesta kansallispuistosta oli julkaistu, mutta suuri yleisö ei ollut vielä ehtinyt innostua siitä.

 

https://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/01/14/uusi-kansallispuisto-perustetaan-suomussalmen-hossaan/

 

7. Hotpotin huumaa

Ja tässä se toinen juttu Chengdusta. Missä lukijat? Eivätkö kaikki muka rakasta kiinalaista ruokaa? Tulista sichuanilaista hotpotia sen oikeilla syntysijoilla, mikä voisi olla parempaa? No, näin jälkikäteen se mitä ainakin olisin tehnyt toisin tämän jutun osalta on, että olisin otsikoinut sen erilailla, sillä juttu sisältää niin paljon muutakin kuin vain hotpotia ja siinä on itse asiassa mielestäni vallan mainioita vinkkejä syömiseen Kiinassa yleensäkin.

 

Hotpotia ja muita herkkuja Kiinassa

 

8. Päristelemässä vaaralla

Kaisa kokeili ensimmäistä kertaa moottorikelkkailua joulukuussa 2015 ja kirjoitti siitä blogijutun. Ainakin jutun lumisten Kainuun maisemien olisi luullut puhuttelevan sateisen Etelä-Suomen asukkeja, mutta lukukerrat jäivät silti vähäisiksi.

 

https://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2015/12/20/paristelemassa-vaaralla/

 

9. Hongkongin kukkamarkkinat

No niin, viimeistään tässä kohtaa on tullut hyvin selväksi se, että Kiina- ja Hongkong-jutut eivät ole mitään lukijamagneetteja: sijalla yhdeksän on jo listan neljäs juttu noista maista! Mutta minäpä en vähästä lannistu, joten juttuja noista maailmankolkista on taatusti luvassa jatkossakin vaikkei niille lukijoita löytyisikään!

 

Hongkongin kukkamarkkinat

 

10. Hyvää Apinan vuotta!

Vuoden 2016 alussa toivotin lukijoillemme kiinalaisen kalenterin mukaisesti Hyvää Apinan vuotta. Kiinalaiselle horoskooppikatselmukselleni ei tuolloin vielä lämmennyt kovinkaan moni lukijamme – mutta onneksi sentään seuraavalle vuodelle (eli nyt kuluvalle Kukon vuodelle) kokoamani höpöennustuspaketti oli jo vähän menestyksekkäämpi eikä joutunut tälle listalle!

 

Hyvää Apinan vuotta!

 

Omia juttujani tältä listalta lukiessa nolottaa monessa kohtaa ja monestakin syystä. Suuri osa näistä jutuista on ihan blogiaikojemme alusta, ja onkin mielenkiintoista huomata kuinka paljon oma bloggaamistyyli on muuttunut vain kahdessa vuodessa. Tätä nykyä ottaisin ihan erilaisia valokuvia, koittaisin löytää tekstille ehkä jonkun mielenkiintoisemman näkökulman ja miettisin tarkemmin otsikointia. Huomaan myös nykyään kiinnittäväni enemmän huomiota juttujen yleiseen ulkoasuun: haluan että jutut näyttävät selkeiltä ja jäsennellyiltä eli ovat helpompia ja miellyttävämpiä lukea. Lieneekin siis lopulta vain positiivinen ongelma huomata että kehitystä tapahtuu!

Onnea siis tämän myötä kahdelle blogivuodellemme ja tulkoon näitä vielä ainakin 20 lisää! Kiitos että olette seuranneet ja kommentoineet juttujamme – tai ainakin osaa niistä! 😀

Cheers! 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

48 Comments

 • Reply Laura / Irtiottoja maailmalle 17.10.2017 at 12:47

  Onnea kaksivuotiaalle!! Nää on aina hauskoja juttuja. Sinäänsä on täysin ymmärrettävää, että ihan kaikki jutut ei vaan kaikkia kiinnosta samalla tasolla, mutta kyllä se silti usein pistää huvittamaan ja ihmetyttämään, että mikä ihme sen jutun suosion määrittelee. Musta tuntuu ainakin itse että ne timanttisimmat ja eniten hiotut jutut niistä omasta mielestäni hienoimmista paikoista ja unohtumattomimmista kokemuksista on aina sellaisia, jotka kerää vähiten lukijoita ja sitten taas ne vasemmalla kädellä huitastut ”ketään ei varmasti kiinnosta”- tyyliset höpötykset nousee tilastojen kärkeen. Tästä voisi kai vetää johtopäätöksen, että ei kannattaisi hioa mitään ja olis parempi kertoa vain niistä vähemmän itseä innostavista jutuista jos lukijakuntaa pitäisi kasvattaa… 😀

  • Reply Emma 18.10.2017 at 15:07

   Kiitos Laura! Joo, jos blogia kirjoittaisi vain lukijamäärät silmissä siintäen, niin pitäisi kirjoittaa lähinnä kotimaan ja lähimaiden kohteista mahdollisimman suurta yleisöä kiinnostavasta näkökulmasta. Tai jaksaa kirjoittaa kauhean provosoivia juttuja rahasta, lapsista tms. Että näihin peilaten ei mikään ihme, että mun Kiinan häröilyt jää lukematta 😀

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani 17.10.2017 at 14:21

  Onnittelut kaksivuotiaalle! Itselläkin tulee kohta 2-vuotta täyteen ja jotain vastaavaa listausta voisin silloin itsekin ilmoille päräyttää. Mä olen muuten surutta joskus muutellut otsikoita ja vähän sisältöäkin jälkikäteen, jos olen keksinyt paremman. Aikaa tähän tietysti menee, mutta osa jutuista ei kuitenkaan vanhene kovin pian ja googlen kautta näkyvyyttä eli lukijoita voi tulla pitkänkin ajan päästä. Mulla on itse asiassa moni sellainen juttu, joka ei julkaisuhetkellä kerännyt lukijoita, toiminut kuitenkin googlen hakujen kautta tasaisesti sen jälkeen. Tai noussut yhtäkkiä googlen kautta aikojen päästä suosituksi.

  • Reply Emma 18.10.2017 at 15:11

   Kiitos onnitteluista Jonna! Näitä listoja on tosiaan hauska koostaa – mitähän uutta keksisi 3-v synttäreille? 😉 Joo, joitain juttuja olemme mekin hioneet paljonkin tässä vuosien varrella, mutta ei niitä ihan kokonaan kehtaa muuttaakaan. Ja olen ollut huomaavinani myös, että jos ei aikanaan ole yhtään tajunnut miettiä SEO-juttuja, niin niiden petraaminen vanhoihin juttuihin ei enää oikein juttuja Googlessakaan nosta. Ja sitten on ihan ihme hommia, kuten mun Pupukahvila-juttu, joka löytyy Googlen hausta ensimmäisenä, jopa ennen kahvilan omia sivuja 😀 😀 https://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2017/03/20/pupukahvilassa/

 • Reply duunireissaaja 17.10.2017 at 14:43

  Mä katselin just nyt aamulla omia juttujani samaan tapaan, ja listalta löytyi pari juttua, joille olisin ehdottomasti toivonut enemmän lukijoita. Pitääkin herätellä ne eloon, tavalla tai toisella. Ja totta myös tuo Jonnan kommentointi, että google nostaa aika vanhojakin juttuja yllättävästi listoillaan.

  Onnea blogitaipaleelle myös jatkossa!

  • Reply Emma 19.10.2017 at 09:33

   Mä oon muutaman vanhan jutun kohdalla myös kokonaan julkaissut ne uudelleen – en ole tosin varma tykkääkö Google moisesta toiminnasta hyvää vai huonoa. Kiitos onnitteluista! 🙂

 • Reply Anni 17.10.2017 at 14:55

  Heee. Hyvä listaus ?
  Onnea kaksi vuotiaalle ja iloa eteenpäin!

  • Reply Emma 19.10.2017 at 09:33

   Kiitos Anni! 🙂

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 17.10.2017 at 15:05

  Paljon onnea kaksivuotiaalle blogitaaperolle! Mitä ihmettä, Hongkong ja Kiina ei kiinnosta? Mutta joo, olen huomannut samaa, että otsikoinnin kanssa pitäisi itsekin painiskella paljon! On yllättävän hankalaa saada informatiivinen, mutta vetävä otsikointi – sortumatta kuitenkaan halpaan klikkiotsikointiin. Huh!

  Teillä on oikein hyvä meiniki blogin suhteen, toivon teille myös ainakin 20 vuotta lisää! <3

  • Reply Emma 20.10.2017 at 08:07

   Kiitos Kati! Täytyis perustaa joku otsikointityöpaja! 😀

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 17.10.2017 at 15:40

  Onnea kaksivuotiaalle! Ensin hämmästyin suuresti, ettei Hossa-juttu ollut kerännyt lukijoita, mutta itsekin hyvin analysoitte, että ajankohta oli ehkä turhan aikainen. Kesällä Hossa-jutut keräsivät varmasti enemmän lukijoita.

  • Reply Emma 20.10.2017 at 08:08

   Kiitos Katja! Joo, Hossan kohdalla näkee hyvin sen, että sisällön, otsikon ym. lisäksi ajoituskin ratkaisee paljon!

 • Reply Johanna @ Out of Office 17.10.2017 at 16:19

  Paljon onnea kaksivuotiaalle!

  Hauska idea kerätä nuo kaikki sukseet samaan juttuun. Taidan tehdä joskus sellaisen minäkin.

  Sen verran on kommentoitava, että minua ei saisi istumaan kiinalaisen pilotin kyytiin joka lentää Lucky Air -lentoyhtiön väreissä edes kilon palasina 😀

  • Reply Emma 20.10.2017 at 08:11

   Kiitos Johanna! Ja minä taas olen jo monta kertaa käynyt katsomassa, että koska nää lennot tulee myyntiin! 😀 😀 Täytyi kyllä tämän innoittamana käydä tarkastamassa, että eihän Lucky Airlines tai sen omistaja Hainan Airlines ole millään black listilla. Eivät ole – mutta samalla huomasin, että Kirgisiassa käyttämämme Air Manas oli 😀

 • Reply Suunnaton 17.10.2017 at 19:41

  Onnea kaksivuotiaalle! Nämä on mielenkiintoisia koosteita. Joskus on mystistä, mitkä jutut saavat paljon lukijoita. Kuten edellä todettiin, joskus ne kaikkein rakkaimmat tekstit ja kohteet eivät kiinnosta ketään.
  Tällaisia kokoomapostauksia on ihan opettavaista lukea, kun pystyy ”ulkopuolelta” arvioimaan, mikä missäkin aiheessa/otsikossa on vaikuttanut lukemiskertoihin.

  • Reply Emma 21.10.2017 at 11:51

   Kiitos onnitteluista! Tän tyyppisiä juttuja on munkin mielestä aina hauska lukea blogeista – miksei tosiaan siltäkin kannalta, että miten olisi itse kirjoittanut toisin jostain aiheesta. Mutta sitten on tosiaan sellaisiakin juttuja, joista tietää jo etukäteen, että ne eivät tule suurta yleisöä kiinnostamaan, mutta ne haluaa kirjoittaa silti. Eihän tätä sentään pelkästään lukijamäärien kiilto silmissä tehdä 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 17.10.2017 at 23:35

  Onnea kahdesta vuodesta! 🙂

  Näitä vähiten luetuimpia on kyllä mielenkiintoista lukea aina muiltakin bloggaajilta. Se on kyllä jännä, että miten ne jutut mihin käytät paljon aikaa ja sydäntä – eivät sitten välttämättä tavoitakaan lukijoita vaikka kuinka olisi luullut.

  • Reply Emma 21.10.2017 at 12:00

   Kiitos onnitteluista! Jep, ei korreloi tässä hommassa välttämättä se mistä itse eniten haluaisi kirjoittaa ja se mistä eniten haluttaisiin lukea juttuja 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 18.10.2017 at 18:12

  Valtava vääryys, että tee- ja hotpot-jutut ovat tällä listalla! Eivät kuulu tänne ensinkään! 😀

  • Reply Emma 21.10.2017 at 12:01

   Olen täsmälleen samaa mieltä!! Ootko sä muuten huomannut samaa sun Kiina-juttujen (jotka on muuten ihan loistavia!!) vs. muun sisällön osalta?

 • Reply Mama Barcelonassa 20.10.2017 at 02:10

  Hauska postaus! Onnea kaksivuotiaalle! Bloginne on uusi ja mielenkiintoinen tuttavuus?

  • Reply Emma 21.10.2017 at 12:04

   Kiitos Mama! Täytyypä käydä lukemassa ajan kanssa myös sun juttuja Barcelonasta!

 • Reply Terhi | VAGABONDA 22.10.2017 at 11:06

  Onnea kaksivuotiaalle! 🙂 Kyllähän se aina pikkaisen harmittaa, kun on käyttänyt hurjasti aikaa postauksen laatimiseen ja sitten kukaan ei luekaan. Mutta Google on onneksi kaveri, sieltä kautta tulee sitten ne, jotka on oikeasti kiinnostuneita aiheesta 🙂

  • Reply Emma 22.10.2017 at 21:00

   Kiitos Terhi! Google on kyllä ystävä, onneksi tosiaan on paljon niitäkin juttuja joihin lukijat ovat sitä kautta löytäneet 🙂

 • Reply Reissaaja1 22.10.2017 at 17:00

  Onnea kaksivuotiaalle!
  Luulen, ettei ko. juttujen aika ollut vielä. Välillä vanhat jutut nousevat yht´äkkiä luetuimpien joukkoon… Joten vielä ei kannata toivoa heittää! 🙂

  • Reply Emma 22.10.2017 at 21:02

   Kiitos onnitteluista! Kyllä näiden suhteen on toivo jo heitetty 😀

 • Reply Sateenmuru 22.10.2017 at 17:15

  Hauska juttu! Tosin minulla on muistikuvia, että olen osaa näistä jutuista käynyt kurkkaamassa… mielenkiintoni kohteet selittävätkin varmasti sen, että oman blogini kohdalla lukemattomien juttujen lista on varsin pitkä ja kattava. ^_^ Vaikea löytää hyvä balanssi blogiin. Minä olen huomannut, että suomalaisten suosimat matkakohteet (omalla kohdallani erityisesti Dublin) ja hotellivinkit ovat aina eniten luettuja ja toisaalta sitten myös sellaiset ei niin viilatut päiväkirjanomaiset ryöpsäykset (jotka ovat usein noloja…) Ehkä pitäisi kirjoittaa jossain pienpanimossa tai epäsuositussa teetuvassa noita ryöpsäytyksiä, niin jonkinlainen tasapaino säilyisi tässä blogiuniversumissa. : ) Onnea blogillenne joka tapauksessa!

  • Reply Emma 23.10.2017 at 15:15

   Kiva jos joku juttu tältäkin listalta on jättänyt muistijäljen! 🙂 Hahaha, tuossahan on ratkaisu kaikkiin meidän ongelmiin – täytyy vaan yhdistää ne hämmentävimmät horinat ja omituisimmat paikat niin suosio on taattu! 😀

 • Reply Sandra 23.10.2017 at 15:38

  Onnea blogille! Itseänikin huvittaa, etttä haetuimpia postauksia on ihan blogin ensimmäiset jutut Islannista, vaikka niistä on jo yli kolme vuotta aikaa, ja blogini aihepiiri on sen jälkeen pyörinyt ihan muissa maailmoissa. Noh, nuo on aina vähän sattuman kauppaa.

  Joskus sitä hioo jotain postauksta tunteja eikä tule yhtään kommenttia ja joskus kirjoittaa vain ajatusten virtaa, ja saa satoja lukijoita. ;D

  • Reply Emma 24.10.2017 at 08:02

   Kiitos Sandra! Aika jännä juttu, että sulla noin vanhat jutut on edelleen luetuimpia!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 24.10.2017 at 10:35

  Tämä on kyllä ihan hauska idea listaukseen 🙂 Ehkäpä innostun tästä ja otan itsellenikin loppuvuodeksi tämän teeman 🙂 Välillä sitä tosiaan ihmettelee kovasti että miksi joku juttu ei ketään kiinnostanut, kun itse on aiheesta täysin innoissaan! 😀

  • Reply Emma 25.10.2017 at 08:03

   Kiitos Sandra! Tee ihmeessä oma lista, näitä on hauska lukea! 🙂

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 24.10.2017 at 22:22

  Onnea kaksi vuotiaalle T. elokuussa kaksi vuotta täyttänyt. Niin se vaan on, että toinen juttu luetaan ja toinen ei. Tuo vihreä matto kuva on aika hieno.

  • Reply Emma 25.10.2017 at 08:04

   Kiitos Sari, onnea sinulle myös!

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 25.10.2017 at 17:27

  Onnea 2-vuotiaalle!

  Hong Kongista kirjoittaneena eivät myöskään omat juttuni kukka/lintumarkkinoilta nousseet mitenkään lentoon. Ylipäätänsä Kiina ei tunnu olevan mikään klikkimagneetti. Sinällään harmi, sillä siellä on hurjan paljon mielenkiintoista. Tuottaa päänvaivaa yrittää löytää se lukijaa kiinnostava kulma. Jos sitten taas kirjoittaa Espanjasta, niin saa olla aikka miten surkea juttu, niin aina sitä luetaan.

  • Reply Kaisa 27.10.2017 at 08:01

   Kiitos Anna! Joo näinhän se tuntuu olevan, että suomalaisten suosikkipaikat Espanja, Tallinna tms kerää paljon lukijoita ja eksoottisemmat kohteet vähemmän. Vaikka kyllä varmasti blogeista etsitään myös tietoa oudommista kohteista. Eli jollekin Hongkongiin suuntaavalle postaukset kukka/lintumarkkinoilta on huippuvinkki 😀

  • Reply Emma 27.10.2017 at 08:47

   Kiitos Anna minultakin! Lohdullista sentään kuulla, että me ei olla ainoita joiden Kiina-jutut jää vähille lukijoille 😉

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 26.10.2017 at 07:10

  Onnea blogisynttäreiden tiimoilta. On kyllä jännä aina välillä huomata, että joku juttu joka omasta mielestä oli muka ihan mielenkiintoinen, ei sitten kiinnostanutkaan ketään. Ja toisinpäin.

  • Reply Kaisa 27.10.2017 at 08:12

   Kiitos Paula, näin se on. Joskus on ihan hyödyllistä vähän katsoa taaksepäin että mitkä jutut keräsi kiinnostusta ja mitkä, ehkä siitä voi oppia jotain 🙂 ja huomata myös miten oma tyyli on kehittynyt!

  • Reply Emma 27.10.2017 at 08:48

   Kiitos Paula minunkin puolestani! 🙂

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 27.10.2017 at 19:01

  Paljon Onnea kaksivuotiaalle!

  Ollaan näköjään samalla vuosiluvulla, sillä omat blogipuuhat aloitin Bloggerissa tammikuussa 2015 ja sieltä loikkasin Rantapalloon huhtikuussa 2015. Sen olen huomannut, että jotkut vasemmalla kädellä ja löysällä kynällä vetäistyt jutut ovat lähteneet vauhdilla lentoon ja sitten joku minkä luulisi kovastikin kiinnostavan on ollut luokkaa e.v.v.k! 😀

  Tämä oli aivan loistoidea koosteeksi ja nämähän olivat mielenkiintoisia juttuja!

  • Reply Emma 28.10.2017 at 11:54

   Kiitos Mia! Sä saatkin jo ihan pian juhlia 3-vuotissynttäreitä! 🙂

 • Reply Johanna / Fin Nomads 28.10.2017 at 00:18

  Onnea kaksivuotissynttäreiden kunniaksi! Meilläkin kolkuttelee ensimmäinen vuosi päivä ihan muutaman päivän päässä. Tää on tosi hyvä idea nostaa vanhoja blogijuttuja esille, mekin ajateltiin aloittaa throwback thursday synttäreiden johdosta. Meillähän oli alussa käytännössä nolla lukijaa, joten alkupään jutut on jääneet myös aika pienelle huomiolla. Ja välillä käy niin, että sitä kuvittelee kirjoittaneensa loistoartikkelin, mutta sitten kukaan ei luekaan sitä. Sitten taas jotkut ihan ihmeelliset artikkelit elää omaa elämäänsä ilmeisestikin onnistuneiden google-avainsanojen ansiosta. Meillä yksi suosituimmista blogijutuista on englanninkielinen arvostelu korealaisista pikanuudeleista 😀

  • Reply Emma 29.10.2017 at 14:34

   Kiitos Johanna! Jep, sieltä nollastahan me ollaan itse kukin lähdetty ja se nimenomaan tietysti selittääkin suurimman osan tän listan sijoituksista. Nää on kaikki siis vanhempia juttuja, jolloin tietysti lukijakuntakin oli paljon pienempi, eli nyt julkaistu juttu vaikka Hongkongista löytäisi taatusti enemmän lukijoita. Mutta ihan mielenkiintoista silti tehdä katsaus juttuihin, jotka jäivät jotenkin ihan kokonaan paitsioon 🙂 Korealaiset pikanuudelit on kyllä hyviä! 😀

 • Reply Emilia/Matkan varrella 28.10.2017 at 11:09

  Onnittelut kaksivuotisesta blogitaipaleesta! 🙂 Jännä että listauksessa on niin paljon juttuja ihan eri aihepiireistä. Viittaa siihen näissä kommenteissakin nousseeseen tosiasiaan, että on mahdotonta etukäteen tietää, mikä juttu breikkaa ja mikä ei.

  Jonnan ehdotus vanhojen tekstien muokkaamisesta houkuttelevimmiksi on kyllä ässä. Täytyypä kokeilla joskus muotoilujen muokkaamista ja uudelleen otsikoimista – saattaisi kasvattaa vanhojen postauksien lukijamääriä. 🙂

  • Reply Emma 29.10.2017 at 14:36

   Kiitos Emilia! Joo, vanhojen juttujen hiominen kannattaa kyllä – jos ei muuten niin mä ainakin huomaan, että omaan silmään oikein sattuu jotkut omat vanhat asettelut ja sanavalinnat 🙂

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler 6.11.2017 at 11:58

  Oluen ja panimokierrosten ystävänä oli heti pakko mennä lukemaan tuo panimojuttu!

  • Reply Emma 7.11.2017 at 11:00

   Hehe, saipa sekin juttu edes yhden kiinnostuneen lukijan! 😀

  Leave a Reply