Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Bibero 13.9.2017 at 20:09

  Olihan pläjäys!
  Monipuolinen ja napakka. Kiitos!

  • Reply Emma 15.9.2017 at 08:25

   Haha, tuli aika paljon tietoa joo! 🙂

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 17.9.2017 at 13:04

  Airport Express -juna on kyllä ehdoton. Muutaman kerran on tullut jäsähdettyä taksilla ruuhkaan ja siinä sitä sitten seisotaan.

  Hongkongin joukkoliikenne on siinä mielessä miellyttävää, että se todellakin on tehty massojen liikutteluun tehokkaasti. Eli pienessäkin ajassa voi hyvällä tuurilla nähdä paljon, jos vain etukäteen katsoo mihin noin suurin piirtein haluaisi mennä ja mitä nähdä.

  Sen verran vielä, että jos päättää liikku taksilla, niin takseja on paljon, mutta heti kun sade alkaa, niitä ei ole vapaana ainoatakaan. Punaiset taksit (urban taxis) ajavat koko Hongkongin alueella. Vihreät taksit ajavat New Territories –alueella. Eli jos kuski ei ota sinua kyytiin, tarkista taksin väri ennen kuin alat solvaamaan kuljettajaa : D

  • Reply Emma 18.9.2017 at 08:43

   Joo, metrot toimii todella hyvin, ja bussit toki myös, mutta kiireessä en niitä käyttäisi. Hyvä vinkki takseista, vihreä taksi ei siis ainakaan lähde ajamaan Hong Kong Islandin puolelle.

 • Reply Anna 17.9.2017 at 13:09

  Wau olipa kattava tietopaketti! Tämä täytyy laittaa talteen jospa seuraavalla Aasian reissulla vois tehdä pysähdyksen Hong kongissa koneen vaihdon yhteydessä 🙂

  • Reply Emma 18.9.2017 at 08:44

   Toivottavasti tästä tulee olemaan hyötyä ja pääset pysähtymään Hongkongissa! 🙂

 • Reply Heli / Heli voyage 17.9.2017 at 17:51

  Tätä lukiessahan tuli ihan mieli vartavasten matkustaa Hong Kongiin, eikä vaan stopoverille 🙂

  • Reply Emma 18.9.2017 at 08:44

   No sama kävi kirjoittaessa! Turkish Airlinesilla ois nyt Honkkarin lentoja 370 eurolla…. :O

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla 17.9.2017 at 17:53

  Siinäpä ohjelmaa päiväksi tai useaksikin. Täytyy kaivaa esille jos tulee sinne päin Aasiaa lähdettyä.

  • Reply Emma 18.9.2017 at 08:45

   Joo, melkein samaa listaa voisi kyllä käyttää vaikka viikon reissullakin! Tosin sitten lähtisin lisäksi vähän kauemmaksikin keskustasta saarille ja vaikka Macaoon käymään.

 • Reply Marja 17.9.2017 at 19:34

  Voi veljet, nyt tuli kauhea ikävä Hongkongiin, en ole käynyt pitkään aikaan (sielläkään). Tuli mieleeni muuten, kun kerran tulin Victoria Peakilta alas kaksikerrosbussilla, istuin yläkerrassa etummaisessa penkissä. Halpa ja hauska huvipuistokokemus:)

  • Reply Emma 18.9.2017 at 08:47

   No sama täällä! Mä poikkesin viimeksi tosi nopealla välilaskulla keskustassa vajaa vuosi sitten, mutta kyllä pian pitäisi jo päästä oikein kunnolla käymään! Oli varmaan upea kyyti kukkulalta alas näköalapaikalla 😀

 • Reply Ne Tammelat 18.9.2017 at 16:59

  Hurjan paljon hyviä vinkkejä, kiitos! Nyt alkoi tekemään mieli lähteä Hong Kongiin 🙂

  • Reply Emma 19.9.2017 at 08:12

   Sama vika 😀

 • Reply Henna / Kulkutautiset 18.9.2017 at 20:32

  Hongkong, suurin kaupunkirakkauteni! ♥ Viime visiitistä on kulunut niin pitkä aika, että tätä juttua lukiessa varmaan melkein itkettäisi, ellei olisi tiedossa paluu tuohon ihanaan kaupunkiin heti alkuvuodesta. Suurin osa näistä vinkeistä on aiemmilla matkoilla koluttu, mutta varmasti moni niistä taas kierretään tällä tulevalla, viidennellä matkallani Hongkongiin. Minkähänlainen pätkä tuosta Kowloonin rannasta on pistetty remppapakettiin? Koko Avenue of Stars kaiketi sitten :/ Me olemme kaupungissa kiinalaisen uudenvuoden aikaan ja tiedossa pitäisi olla mielettömät ilotulitukset… saas nähdä miten ohjaavat tuhannet ja tuhannet ihmiset niitä ihmettelemään, jos A.of Stars on rempan takia suljettu. Jostain luin, että ilotulituksia saattaa olla jopa 200 000 ihmistä katsomassa, kai niiden pitää jonnekin mahtua 😀

  • Reply Emma 19.9.2017 at 08:17

   Hongkong on kyllä niin ihana! Aivan mahtavaa, että pääset sinne taas pian! Mä oon ollut joskus kauan sitten Honkkarissa kiinalaisen uudenvuoden aikaan ja se oli kyllä mahtavaa, joskin älyttömän ruuhkaista! Kävin silloin myös mm. Tai O:lla, jossa oli hieno seurata kuinka lohikäärmeet kävivät tanssimassa vuoronperään jokaisessa pienessä kaupassa ja kojussa hyvää onnea uudelle vuodelle. Temppeleissä on tietysti myös ihan oma tunnelmansa tuohon aikaan vuodesta. En osaa ikävä kyllä varmaksi sanoa, missä kohtaa Avenue of Starsin remppa etenee ja onko se ollenkaan auki uutenakaanvuotena.

 • Reply Travelloverin Annika 19.9.2017 at 13:57

  Minulla on näihin mennyt monta päivää. En lähtisi yhdellä välilaskulla ahnehtimaan. 🙂 Mutta muutamaan tuntiin saa kyllä monipuolisen paketin Hongkongia, kun hyppää pois vaikka Kowloonissa ja valuu kohti rantaa, hyppää lautalle ja ajelee yli. Saaren puolella niin erilainen kaupunki.

  • Reply Emma 19.9.2017 at 14:18

   Ehkäpä innoissani koostin postauksen vähän epäselvästi, mutta ideana oli siis juurikin esitellä erilaisia vaihtoehtoja, joista voi poimia vaikka vaan yhden välilaskulle! Esimerkiksi vaikka tuo Star Ferrylla ajeleminen voi jo pelkästään riittää lyhyen välilaskun ohjelmaksi 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 20.9.2017 at 20:34

  Ihan super hyvä postaus ja vinkit! Kiitos! Viimeeksi meillä oli ihan liian lyhyt välilasku Hong Kongissa ja jäi harmittamaan, ettei tultu ajatelleeksi silloin pidentää sitä. Ensi kerralla todellakin! Mutta nyt kun tätä sun juttua luki, niin pohdinkin että riittääkö päivä oikeasti mihinkään ;D Haluisin nähdä kaikki nuo!

  • Reply Emma 21.9.2017 at 08:26

   Kiitos Sandra! 🙂 Hongkongissa on juuri tuo ongelma: liikaa kaikkea mahtavaa tekemistä ja näkemistä! Mutta kyllä lyhyelläkin pysähdyksellä ehtii ja kannattaa käydä vähän haistelemassa fiilistä, vaikka sitten vaan pistäytyä kultakalamarkkinoilla tai syömässä dim sumia tai poimia joku muu houkutteleva juttu.

 • Reply Johanna / Fin Nomads 23.9.2017 at 07:09

  Onpa kattava ja hyvä vinkkilista! Otetaan ehdottomasti käyttöön, jos satutaan lentämään Hongkongin kautta 🙂 Ja Hongkong kiinnostaisi kyllä ihan muutenkin eikä pelkästään välilaskukohteena!

  • Reply Emma 25.9.2017 at 21:46

   Kiitos! Hongkong todellakin on upea kohde itsessäänkin vaikka pidemmäksikin aikaa!

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG