Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Marja 8.9.2017 at 20:08

  Voijee, olipa reissu! Kiitos tarinoista, jatkan haaveilua.

  Jetit, hehe. Olispa ollut?

  • Reply Emma 11.9.2017 at 08:09

   No älä! Hetken ihan oikeasti puoliunessa ajattelin, että no nyt tärppäs!

 • Reply meizi 9.9.2017 at 09:26

  Kiitos sulle et jaoit tän kertakaikkisen upean ja kosketttavan reissun meille soffasurffaajille :-)))))))))

  • Reply Emma 11.9.2017 at 08:09

   Kiitos kun seurasit retkeäni! <3

 • Reply Suunnaton-matkablogi 9.9.2017 at 15:15

  Ihan mahtava aloitus! Lumimiehiä, jakkeja ja lenineitä. Voin hyvin kuvitella, millainen ajatusmyrsky unenpöpperöisessä päässä käy heti tuollaisen herätyksen jälkeen 🙂
  Kirgisia vaikuttaa kiinnostavalta paikalta. Nämä sun postaukset osuivat hyvään saumaan: juuri kun olin alkanut miettiä, että Keski-Aasiaa olisi kiva lähteä tutkimaan tarkemminkin.
  Toteutus on tosin vähän hankalampi. Joko pitäisi opetella puhumaan venäjää tai sitten lyöttäytyä ryhmämatkalle… Siinäkin mielessä oli kiva lukea sun kokemuksiasi tällaisesta matkasta.

  • Reply Emma 11.9.2017 at 08:24

   Joo, mä kyllä suosittelen, että ottaa vähintään paikallisen oppaan (ja mahdollisesti kuskin) mukaan. Lisäksi jos halajaa tuonne Pamirin vuoristoon, pitää hakea etukäteen erikoisluvat ym. Näitä varten siis kannattaa ottaa yhteys jo Suomessa vaikka tuonne Travelleriin, siellä oli kyllä homma hienosti hanskassa! Me törmättiin kyllä esim. Khorogissa samaa reittiä vastakkaiseen suuntaan ihan itsenäisesti ajaneeseen nuoreen saksalaispariskuntaan, mutta kyllä kävi mielessä että olivatkohan he ihan oikeasti tietoisia siitä mitä oli tulossa kun lähtivät niille pahimmille teille joista me oltiin juuri selvitty ehjin nahoin. Mun ei tulis mieleenkään lähteä ajamaan niille teille ilman aiempaa kokemusta ja paikallistuntemusta..

 • Reply Tanja 10.9.2017 at 20:21

  Nuo seudut ovat vielä itseltä kokematta, joskus pitää ehtiä kun siellä vielä tuota eksotiikkaa riittää.
  Hauska kyllä tuo reissujen jälkeinen epätodellinen olo, mietin kans usein, että oonko mä oikeasti elänyt kaiken sen mitä olen nähnyt. Matkailu ?

  • Reply Emma 11.9.2017 at 08:25

   Suosittelen – etenkin Kirgisian luonto jäi houkuttelemaan minuakin palaamaan! Matkailu on kyllä <3 <3

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 11.9.2017 at 09:15

  Luin vasta nyt koko postaussarjan Silkkitieltä. Kiitos, kun otit meidät lukijat mukaan matkallesi! En usko, että tulee itse koskaan lähdettyä, vaikka juttujasi lukiessa alkoi nuo seudut oudosti kiinnostaa! Ehkä voitan mukavuudenhaluni, oispa ainakin erilaista! Vaikka eihän nuo suomalaisista mökkiolosuhteista paljon poikkea.

  • Reply Emma 12.9.2017 at 09:18

   Kiitos kun luit! Kirjoitin ensimmäistä kertaa näin matkapäiväkirjatyyliin, on tosi kiva kuulla kommentteja että ihmiset on jaksaneet lukea useammankin tai jopa kaikki jutut! Vähän epämukavuutta pitää tosiaan sietää tuolla reissatessa, mutta lopulta kaikki meni kuitenkin tosi sujuvasti!

 • Reply Johanna Hulda / Vida de Estrada 12.9.2017 at 00:46

  Vaikuttaapa mielenkiintoiselta, haastavalta mutta upealta reissulta! Tuonne päin maailmaa on itselläkin haaveissa matkustaa vielä joskus, etenkin ystäväni matkajuttuja kuunneltuani. Hän matkusti noiden seutujen läpi yksin polkupyörällä. Uskaltauduitko muuten maistamaan sitä käynyttä hevosenmaitoa – oliko hyvää? Kuulostaa nimittäin melko hurjalta kansallisjuomalta tottumattomille makunystyröille. 🙂

  • Reply Emma 13.9.2017 at 10:19

   Tuolla näkyikin yllättävän paljon (siis suhteessa haastaviin olosuhteisiin eli käytännössä ei kovin montaa :D) pyöräilijöitä! Pitää olla kyllä tosi extremetyyppi, että tuonne lähtee pyörällä, saati yksin pyörällä! Huhhuh! En päässyt ikävä kyllä maistamaan hevosenmaitoa. Jotain muita paikallisia erikoisuuksia saatiin kyllä maistaa, mm. kaikissa kadunkulmissa myytyä oluentyyppistä juomaa, joka maistui ihan talkkunavelliltä.

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 16.9.2017 at 09:29

  Voi vitsit, että on ollut hieno reissu! Nuo seudut kiinnostaisi kovasti itseäkin, mutta sama juttu kuin muutamilla muillakin kommentoijilla, että mukavuudenhalu nostaa päätään. Kyllä tuonne silti vielä joskus on lähdettävä. 🙂 Haluan nähdä jakkeja!

  • Reply Emma 18.9.2017 at 08:40

   Jakit on ihania! Musta oli niin liikuttavaa kuulla, että ne on kauhean säikkyjä eläimiä – ne ei vissiin oikein tajua että muiden pitäisi pelätä niitä eikä niiden muita 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 16.9.2017 at 11:01

  Olisi kyllä unelmien täyttymys päästä ratsastamaan hevosella noihin maisemiin! Tosin noihin kisoihin ei taitaisi olla asiaa, sen verran taitavia nuo paikalliset cowboyt ovat. 😀 Mutta sinun matka vaikuttaa kyllä kertakaikkiaan upealta, ehkäpä ensikesänä minäkin pääsen reissaamaan tuonne suunnalle – juuri tässä vähän googlailin eri reittejä. Terveisin, pahasta reissukuumeesta kärsivä. 🙂

  • Reply Emma 18.9.2017 at 08:41

   Suosittelen kyllä lämpimästi, tsekkaa etenkin Kirgisian luontokohteet!

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG