Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Suunnaton 29.8.2017 at 20:01

  Ihan mahtavaa kuulla, että uusi muumimuseo on käymisen arvoinen. Veikkaanpa, että tämän lapsuutensa muumien keskellä kasvaneen on pakko lähteä käymään Tampereella.
  Otsikkoa lukiessani mietinkin, että eikö Tuhto ollut joku muumien hahmo. Hyvä kun päästit piinasta ja paljastit, että onhan se!
  Nuo jutun läpi ripotellut sitaatit on ihania. Niistä tuli tähänkin juttuun just sellainen lämmin tunnelma, mikä muumejakin lukiessa tulee. Taidokkaasti tehty!

  • Reply Emma 30.8.2017 at 08:16

   Kiitos Suunnaton ihanasta kommentista, se lämmitti mieltä kovin! <3 <3

 • Reply Anni 31.8.2017 at 08:42

  Vau, vaikuttaa kyllä käymisen arvoiselta paikalta. Ihania nuo lainaukset tekstissä… heti pääsi muumitunnelmaan 😀

  • Reply Emma 2.9.2017 at 19:48

   Kiitos Anni! Tervetuloa Tampereelle käymään! 🙂

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 3.9.2017 at 14:29

  Olipas mielenkiintoista lukea tää juttu. Ymmärsinköhän tästäkin rivien välistä, että Muumimuseo sopii ehkä paremmin juurikin aikuisille, ei niinkään lapsille? Minä itse en ole koskaan ollut erityisen innostunut muumeista, mutta lapset taas on ihan vauhkona niistä. Pienoismallit varmaan hetken kiinnostaa, mutta en tiedä innostaako alle kouluikäisiä vielä tarpeeksi. Ehkä pitää käydä joskus itse toteamassa. 🙂

  • Reply Emma 4.9.2017 at 08:25

   Hyvä pointti! Mä itse lapsellisena, mutta lapsettomana en itse asiassa edes tajunnut miettiä asiaa tuolta kannalta, vaikka se on aika oleellinen pointti kun kyseessä on kuitenkin MUUMImuseo! 🙂 Kyllä mä uskon, että lapsetkin viihtyy tuolla, ainakin jonkun aikaa, mutta kyseessä on kuitenkin museo eikä mikään Naantalin Muumimaailman tyyppinen hauskuutuspaikka.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 7.9.2017 at 22:09

  Muumimuseo on meilläkin ehdottomasti ohjelmassa, kun joskus saamme aikaiseksi lähteä Tampereelle. Muumeja on meillä luettu ja katsottu jo pitkään, mutta kokonaisessa museossa on aina se riski, että Mörkö kurkistaa jostain kulman takaa. Meillä meinasi nimittäin vuosia sitten Junibackenin käynti loppua alkumetreille, kun ensimmäisessä huoneessa oli iso paperimassasta tehty mörkö – esikoinen ei suostunut enää astumaan yhteenkään huoneeseen. Näkyikö Mörköä?

  • Reply Emma 8.9.2017 at 13:10

   Eih, en kestä! 😀 Tuolla ei ole kyllä mitään sellaisia yksittäisiä isoja hahmoja, mutta ihan pienille voi olla kyllä yleisesti aika jännä tunnelma, kun siellä on vähän hämärää.

 • Reply Tiia(ntai) 8.9.2017 at 18:58

  Ohoo! Onko tämä museo nyt se aiemmin Metsossa sijainnut setti mutta päivitettynä? Kuulostaa jopa museovastaisen mielestä ihan jännältä, vaikka paljon on varmaan samaa kuin Ateneumin muutaman vuoden takaisessa Tove-näyttelyssä (ainakin pienoismallit kuulostavat tutuilta). Siinä Metsonkin muumimuseossa olen kyllä käynyt – siis perhematkalla joskus 90-luvun alussa, joten muistikuvat ei ole ihan hirveän vahvoja. 🙂

  Luen aina innolla kaikki nämä jutut opiskelukaupungistani, jotta tiedän sitten seuraavalla reissulla, minne mennä. Ruokapaikkojen lista kasvaa kasvamistaan… Tyylikkään näköinen tuo Tuhto! Tiedänpä kuitenkin olla suuntaamatta sinne kovin nälkäisenä 🙂

  • Reply Emma 11.9.2017 at 08:06

   Joo, Muumimuseo muutti Metsosta Tampere-Taloon, ja päivittyi ja kasvoi siinä samassa yhteydessä! Ehdottomasti vierailun arvoinen on kun tulet taas Tampereelle!

 • Reply Katariina / Raidallisia hetkiä ja retkiä 9.9.2017 at 17:57

  Kivaa lukea tunnelmia uudesta Muumimuseosta! Vähän harmittaa, etten päässyt heti tänä kesänä siellä käymään. Hyvin pitkälti tuli minunkin lapsuus vietettyä Muumien parissa… 😀

  • Reply Emma 11.9.2017 at 08:07

   Muumimuseo on auki ympäri vuoden, tervetuloa siis Tampereelle! 🙂

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja 10.9.2017 at 09:55

  Muumit on tullut läpikotaisin tutuiksi, sillä lapsen kanssa niitä on tullut katsottua varmaan tuhansia kertoja. Jossain vaiheessa tytär myös puhui enimmäkseen muumeista lainatuilla lauseilla. Museoon tulee taatusti poikettua, viimeistään seuraavalla duunikeikalla Tampere-talolle.

  • Reply Emma 11.9.2017 at 08:08

   Haha, aika hauskaa puhua vain ”muumia”! 😀 Toivottavasti pääset pian käymään!

 • Reply Leena Tervakorpi 14.9.2017 at 12:47

  Valitettavasti ei ole ihan helppoa napata ravintolan listalle muumi-lattea tai muumileivosta sillä Moomin characters vahtii käyttöoikeuksia todella tarkasti ja haluaa rahaa muuminimen käytöstä. Ehkä jotain sen tapaista on tulossa jatkossa, ongelmaahan voi nokkelasti kiertää monellakin tapaa…

  • Reply Emma 15.9.2017 at 08:26

   Totta puhut, nuo asiat on tietysti otettava huomioon! Toivottavasti löytyy tapa saada muumi-latteja tulevaisuudessa 🙂

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG