Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hiedanrannan puutarhajuhlat

Tänä kesänä järjestetty Spraycancontrol-katutaidetapahtuma ja sen myötä someni täyttyminen upeista kuvista Hiedanrannan muraaleista sai minutkin lopulta heräämään siihen, että Tampereella tapahtuu jotain uutta, mielenkiintoista ja tutustumisen arvoista! Kun Hiedanrannassa sitten järjestettiin viime viikonloppuna suuret puutarhajuhlat, päätin vihdoinkin lähteä katsomaan mistä tässä paikassa on oikein kyse – onko siellä muutakin mielenkiintoista kuin suuret seinämaalaukset?

Hiedanranta on vanha sellutehdasalue Tampereen Lielahdessa. Alueelle suunnitellaan ja rakennetaan tällä hetkellä täysin uudenlaista älykästä ja kestävää kaupunginosaa: tänne tulee koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkojakin luvataan 10 000. Tänne on tarkoitus luoda myös kansainvälisestikin merkittäviä kaupunkikulttuurin ratkaisuja. Jo nyt alueella on esimerkiksi Suomen suurin kuivakäymälä, eli täällä ei ole vesivessoja ollenkaan!

Hiedanranta on siis aktiivinen jo nyt – ja juuri nyt siellä kannattaa käydäkin tutustumassa alueen syntyyn ja kehittymiseen! Alueella järjestetään paljon tapahtumia, ja muun muassa upeassa Lielahden kartanossa toimiva Kartanokahvila Mielihyvin sekä Makutuotteen uusi kahvila Niemen kartanon navettarakennuksessa ovat avoinna joka päivä. Poikkea siis vaikka ihailemaan vanhoja tehdasrakennuksia ja muraaleja ja käy samalla kahvilla!

 

hiedanranta kahvila puutarhajuhlat hiedanranta kahvila puutarhajuhlat hiedanranta kahvila puutarhajuhlathiedanranta kahvila puutarhajuhlathiedanranta kahvila puutarhajuhlat

 

Puutarhajuhlissa osallistuin myös opastetulle kierrokselle, joka vei muutoin suljetulle vanhalle tehdasalueelle. Ah, mitä ihanaa rappioromantiikkaa!hiedanranta kahvila puutarhajuhlathiedanranta kahvila puutarhajuhlat hiedanranta kahvila puutarhajuhlat

hiedanranta kahvila puutarhajuhlat

 

Mielenkiintoinen käyntikohde Hiedanrannan alueella on myös Nottbeck-suvun pieni, yksityinen hautausmaa metsän keskellä. Kesällä 2019 se on avoinna kerran kuukaudessa (aikataulu löytyy täältä), muulloin rauta-aidan raoistakin pääsee hyvin kurkistelemaan tämän metsittyneen hautausmaan pysähtynyttä tunnelmaa.

 

hiedanranta kahvila puutarhajuhlat hautausmaa

Vuonna 1885 perustetulle hautausmaalle on haudattu kymmenen aatelisen Nottbeck-suvun edustajaa, muun muassa Finlaysonin puuvillatehtaan pitkäaikainen johtaja Wilhelm von Nottbeck (1816-1890).

hiedanranta kahvila puutarhajuhlat hautausmaa

 

Tärkein syy miksi alueelle kannattaa tulla kiertelemään ovat kuitenkin upeat jättimäiset (isoimmat ovat jopa 15 metriä korkeita!) muraalit ja pienemmät taideteokset vanhojen tehdasrakennusten seinissä.

hiedanranta kahvila puutarhajuhlat muraalithiedanranta kahvila puutarhajuhlat muraalit hiedanranta kahvila puutarhajuhlat muraali hiedanranta kahvila puutarhajuhlat hiedanranta kahvila puutarhajuhlat hiedanranta kahvila puutarhajuhlat hiedanranta kahvila puutarhajuhlat

 

Hiedanrannan puutarhajuhlat järjestetään taas tänäkin kesänä, pistä 17.8.2019 kalenteriin! Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulla.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani 22.8.2017 at 12:17

  Hei vau! Kiitos vinkistä. Olen muutenkin suuri Tampere-fani, mutta tämä nosti Tampereen pisteet silmissäni vieläkin korkeammalle. Juuri tällaista pitäisi Suomeen saada enemmänkin. Tuolla täytyykin käydä tutkimassa, kun seuraavan kerran Suomeen pääsen. Tuota voisi jopa harkita tulevaisuuden asuinpaikaksi.

  • Reply Emma 23.8.2017 at 08:37

   Tampereen fani on hyvä olla! 🙂 Mulle tuli mieleen ihan sama (vaikka olenkin tähän asti mieltänyt itseni enemmän itä-tamperelaiseksi), että tuollahan voisi jopa tulevaisuudessa asua!

 • Reply Janni / Lentopelko 22.8.2017 at 18:35

  No nyt kuulostaa käymisen arvoiselta paikalta! Erityisesti tuo vanha hautausmaa herätti mun mielenkiinnon, siellä voisi käydä vähän tiirailemassa. Noi maalauksetkin on aivan upeita! Tuolla pitää piipahtaa seuraavalla Tampereen reissulla. 🙂

  • Reply Emma 23.8.2017 at 08:39

   Hautausmaa oli kyllä hieno paikka, tuollaisessa metsän siimekseen vähän kuin unohdetussa paikassa on ihan mielettömän upea tunnelma! Toivottavasti se saa tulevaisuudessakin jäädä omaan rauhaansa eikä siitä tule mikään uuden asuinalueen takapiha.

 • Reply Travelloverin Annika 28.8.2017 at 20:54

  No voi vitsit! Just perjantaina olin Tampereella. Lauantaiksi tämä olisi ollut ihana – paitsi että sää oli sellainen, että karkasin takaisin kotiin. Hyinen, sateinen syyssää ajoi minut matkoihini. Mutta kuinka tykkäänkään katutaiteesta! Nämä pitää nähdä!

  • Reply Emma 29.8.2017 at 08:12

   Vinkkaa ens kerralla jos tarvit paikallisopasta! 😉

 • Reply Katariina / Raidallisia hetkiä ja retkiä 31.8.2017 at 06:40

  Vanhat hautausmaat ovat niin kiehtovia! Eikä uusi asuinaluekaan huonolta kuulosta. Pidän Tampereesta kaupunkina ja siellä tuntuu aina olevan jotain nähtävää! 🙂

  • Reply Emma 2.9.2017 at 19:38

   Totta, vanhoissa hautausmaissa on jotain tosi jännää ja runollista!

 • Reply Johanna / Fin Nomads 1.9.2017 at 13:48

  Kiva että Tampereellekin syntyy uutta! 🙂 Ei oo tullut neljään vuoteen käytyä vanhassa kotikaupungissa juna-asemaa lukuunottamatta, mutta ehkä ensi kesänä pääsee ihailemaan näitä taideteoksia!

  • Reply Emma 2.9.2017 at 19:38

   Oi kamalaa, neljä vuotta erossa Tampereesta! Tule äkkiä käymään! 🙂

  Leave a Reply