Pintxo-viikko 2017 – ruokajuhlaa Tampereella

  Pintxo-viikko – Tampereen vuoden herkullisin viikko ja ehkä koko Suomen paras koko kansan ruokakarnevaali on taas täällä! Tällä viikolla herkutellaan maanantaista perjantaihin pohjoisespanjalaisilla pienillä alkupaloilla pintxoilla.   ”A pincho, pintxo or pinchu is a small snack, typically eaten in bars, traditional in northern Spain. They are usually eaten in bars or taverns as a small snack while hanging out with friends or relatives; thus, they have a strong socializing component, and in the Basque country and Navarre they are usually regarded as a cornerstone of local culture and society. They are related to tapas, the main difference being that pinchos are usually ’spiked’ with a skewer or toothpick, often to a piece of bread.” – Wikipedia   Tänä vuonna mukana on kaikkiaan 54 tamperelaista ravintolaa, jotka kaikki tarjoavat vähintään yhden uniikin pintxokilpailuun osallistuvan pikkuherkun 3 euron hintaan. Useimmilla on tarjolla lisäksi muitakin pintxoja ja niille sopivia juomia 2-5 eurolla. Me aloitimme kierroksen Tampere-talon uudesta Tuhto-ravintolasta ja sen tänään yleisölle auki olleesta kattopuutarhasta (tamperelaisten ravintoloiden keittiöpuutarhoista ja kaupunkiviljelystä voit lukea lisää tästä jutustani). Katolla viljellään melkein kaikki ravintolan annoksiin käytettävät kukat ja lisäksi sieltä saadaan Tuhton käyttöön muun muassa kesäkurpitsaa, tomaattia, paprikaa, chiliä ja mausteyrttejä.     Jatkoimme Tampere-talosta muihin Tammelan kohteisiin. Sasorissakin kilpailupintxo oli lohta (tosi … Jatka artikkelin Pintxo-viikko 2017 – ruokajuhlaa Tampereella lukemista