Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pintxo-viikko 2017 – ruokajuhlaa Tampereella

Pintxo-viikko – Tampereen vuoden herkullisin viikko ja ehkä koko Suomen paras koko kansan ruokakarnevaali on taas täällä! Tällä viikolla herkutellaan maanantaista perjantaihin pohjoisespanjalaisilla pienillä alkupaloilla pintxoilla.

 

”A pincho, pintxo or pinchu is a small snack, typically eaten in bars, traditional in northern Spain. They are usually eaten in bars or taverns as a small snack while hanging out with friends or relatives; thus, they have a strong socializing component, and in the Basque country and Navarre they are usually regarded as a cornerstone of local culture and society. They are related to tapas, the main difference being that pinchos are usually ’spiked’ with a skewer or toothpick, often to a piece of bread.” – Wikipedia

 

Tänä vuonna mukana on kaikkiaan 54 tamperelaista ravintolaa, jotka kaikki tarjoavat vähintään yhden uniikin pintxokilpailuun osallistuvan pikkuherkun 3 euron hintaan. Useimmilla on tarjolla lisäksi muitakin pintxoja ja niille sopivia juomia 2-5 eurolla.

Me aloitimme kierroksen Tampere-talon uudesta Tuhto-ravintolasta ja sen tänään yleisölle auki olleesta kattopuutarhasta (tamperelaisten ravintoloiden keittiöpuutarhoista ja kaupunkiviljelystä voit lukea lisää tästä jutustani). Katolla viljellään melkein kaikki ravintolan annoksiin käytettävät kukat ja lisäksi sieltä saadaan Tuhton käyttöön muun muassa kesäkurpitsaa, tomaattia, paprikaa, chiliä ja mausteyrttejä.

 

tampere pintxo viikko tampere-talo

Tampere-talon kattopuutarha. Kuva: Kivireki-hanke, Käymäläseura Huussi

tampere pintxo viikko tuhto

Tuhton kilpailuannos oli graavilohitartar sekä tillistä ja kuivatusta lohennahasta tehty näkkileipä

 

Jatkoimme Tampere-talosta muihin Tammelan kohteisiin. Sasorissakin kilpailupintxo oli lohta (tosi moni ravintola on muuten valinnut jostain syystä tänä vuonna nimikkopintxoonsa lohta tai muuta graavattua kalaa) ja sen lisäksi maistoimme piimäpannacottaa.

 

tampere pintxo viikko sasor

 

Lappi-teemaisen Ravintola Dabbalin pintxossa oli savuporoa, puolukkaa ja rosmariinia ruisleivällä:

 

tampere pintxo viikko dabbal

 

Seuraava kohteemme Gastropub Praha tarjoili kilpailupintxonaan paistettua possua, gulassia ja smetanaa röstiperunalla – tosin me olisimme lähettäneet kilpailuun mieluummin maistamamme kakkosvaihtoehdon, jossa possun kaverina oli muun muassa tuorejuusto-chorizolevitettä ja limemarinoitua kesäkurpitsaa:

 

tampere pintxo viikko

 

Jo kahtena vuonna peräkkäin kilpailun voiton napannut Bistro Julienne hurmasi välittömän lämpimällä asiakaspalvelullaan ja omalaatuisella otteellaan: kilpailuannokset valmistettiin tilauksesta!

 

tampere pintxo viikko

”Kepappi” sisälsi mm. karitsaa, sipulia ja rapeaksi paistettua lehtikaalia

tampere pintxo viikko

 

Piazzan pintxovalikoimalta uskalsin odottaa viime vuoden kokemuksen perusteella paljon (juttu viime vuoden pintxo-kilpailusta on muuten luettavissa täällä) enkä pettynyt! Näitä olisi tehnyt mieli maistaa ihan jokaista!

 

tampere pintxo viikko

tampere pintxo viikko

Kilpailupintxossa on härkätatakia wasabiaiolilla. Sen kaveriksi valitsimme aivan kertakaikkisen suussasulavan mangobruleen.

 

Izakaya Nomun kilpailupintxo oli sakemarinoitua possua – ja sille saa kyytipojaksi sakea kolmella eurolla! Tarjolla on myös vege- ja kalavaihtoehto.

 

tampere pintxo viikko

 

Ensimmäinen pintxoilta oli hyvä lopettaa ravintolaan, joka taatusti tietää mitä tässä kisassa tekee, nimittäin espanjalaiseen tapasbaari Ineziin. Kilpailupintxo kampasimpukkaterriini sitruunakreemillä ja ilmakuivatulla härällä oli mainio yhdistelmä Espanjan makuja, mutta täälläkin kakkosvaihtoehto nousi suosikiksemme. Jokirapupintxo oli kenties koko illan paras!

 

tampere pintxo viikko

 

Katso tarkemmat ohjeet ja osallistuvat ravintolat Tamperradan sivuilta ja lähde mukaan ruokakarnevaaliin! Vuoden 2018 pintxokarnevaalin päivät ovat muuten jo vahvistuneet: pistäkääpä 13.-17.8.2018 kalentereihin, silloin herkutellaan taas!

 

LUE MYÖS NÄMÄ PINTXOJUTUT:

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 26.8.2017 at 12:23

  Kivasti olimme näköjään kiertäneet melko eri ravintoloita. Olisko teillä joku erityinen valintakriteeri, jonka mukaan etenitte. Me kiersimme sen mukaan, mitkä olivat hotellistamme asiallisen kävelymatkan päässä.

  Tässä oma postaukseni tempauksesta. Lisää tämän sinun juttusi myös omaan blogiin, niin ehkäpä ensivuonna tapahtumasta tietoa etsivät löytävät nämä kirjoitukset!

  http://www.tamamatka.fi/tampere-tamperrada-pintxos-annokset/

  • Reply Emma 28.8.2017 at 08:06

   Me lähdettiin ensimmäisenä iltana (josta tämä juttu) liikkeelle tuolta Tampere-talosta kun silloin pääsi käymään kattopuutarhassa. Ja edettiin siitä sitten kaikki Tammelan alueen paikat Hämeenkadun itäpään paikat. Seuraavana päivänä tein vielä toisen kaverini kanssa Näsinneulasta alkaneen kierroksen, jolla edettiin Hämeenpuistoon ja Keskustorille. Yhteensä maistoin 19 pintxoa. Kiitos linkityksestä (sulla tulee muuten tosi hienosti nuo linkit, mitä kautta teet ne?), lisään sun jutun myös omaani!

 • Reply Katariina / Raidallisia hetkiä ja retkiä 27.8.2017 at 14:59

  Nam! Kuulostaa erittäin maukkaalta tapahtumalta! 🙂 Kuvissa olevat annokset näyttävät herkullisilta. Pitää laittaa korvan taakse, jos vaikka ensi vuonna ”sattuisin” lomailemaan Tampereella tapahtuman aikaan… 😉

  • Reply Emma 28.8.2017 at 08:07

   Kannattaa ehdottomasti jo pistää ensi vuoden kalenteriin! 😉

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG