Kansainvälinen majakkaviikonloppu 19.-20.8.2017

 

Kansainvälistä majakkaviikonloppua juhlitaan vuosittain elokuussa. Juhlaviikonloppuna majakoilla järjestetään muun muassa erilaisia tapahtumia, ohjelmaa ja opastuksia. Tänä vuonna suomalaisista majakoista tapahtumaan osallistuvat Isokarin, Gustavsvärnin, Sälgrundin ja Marjaniemen majakat. Näiden majakoiden lisäksi myös Bengtskäriin, Söderskäriin, Tankariin, Kylmäpihlajalle ja Utölle pääsee vielä elokuussa reittilaivoilla!

 

Gustavsvärn

Suomen Majakkaseura järjestää Gustulla ohjelmaa sunnuntaina 20.8. Venekuljetukset lähtevät Hangon Itäsatamasta non-stoppina klo 10-16. 15 euron venemaksuun sisältyy opastus majakalla ja pullakahvit. Lisätietoja Gustun majakkapäivästä löydät täältä, lue myös Meriharakka-blogin mielenkiintoinen juttu Gustulta ja Hauensuolesta.

 

Gustavsvärn majakka kansainvälinen majakkaviikonloppu

Kuva: Meriharakka

 

Sälgrund

Sälgrundin majakalle pääsee Kaskisten Kalasatamasta lauantaina ja sunnuntaina non-stoppina klo 9-15. Luotsiasemalla on kahvila auki ja musiikkiakin on luvassa. Katso lisätiedot Sälgrundin luotsiaseman facebook-sivulta.

 

Sälgrund majakka kansainvälinen majakkaviikonloppu

 

Marjaniemi

Myös Marjaniemen majakka Oulun Hailuodossa osallistuu majakkaviikonlopun viettoon. Yksityiskohdat tarkentuvat Hailuodon tapahtumasivuille. Juttuni lumoavan kauniista Hailuodosta voit lukea tästä!

 

Marjaniemi Hailuoto majakka kansainvälinen majakkaviikonloppu

 

Isokari

Isokarissa vietetään majakkapäivää lauantaina 19.8. Juhlan kunniaksi M/S Kerttu risteilee Uudestakaupungista Isokariin juhlavalaistuksessa, majakkamestarin talolla on tarjolla saaristotapaspöytä ja majakalla järjestetään ohjelmaa lapsille. Katso lisätietoja Isokarista täältä.

Päivitys 18.8.: Isokarin majakkaviikonloppu on peruttu kovan tuulen ja henkilökunnan sairastapausten vuoksi! 

 

Kuva: Isokari.fi

 

Myös näille majakoille pääsee elokuussa risteilemään:

 • Bengtskärille risteillään Kasnäsista ja Hangosta,
 • Söderskärille pääsee Vuosaaren Aurinkolahdesta ja Sipoon Kalkkirannasta,
 • Tankarin laivat lähtevät Kokkolasta – suosittelen myös majakkasaarella yöpymistä (juttuni siitä löytyy täältä),
 • Kylmäpihlajan ihana majakka on risteilyn päässä Raumalta,
 • ja Utölle pääsee Pärnäisistä saariston yhteysaluksella läpi vuoden – suosittelen Utön saarelle myös talvista visiittiä, minun marraskuisen juttuni löydät täältä!

 

Utö majakka kansainvälinen majakkaviikonloppu

Talvinen Utön saari

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka 7.8.2017 at 16:23

  Hyvä muistutus majakkapäivästä! Meidän kesän majakkaretket taisivat jo tulla tehtyä ennen majakkapäivää tänä kesänä, mutta joinain kesinä olemme olleet jollain majakalla juuri majakkapäivänä.
  Meriharakan majakka-jutut, joita tänä kesänä onkin tullut kirjoitettu Marjaniemestä, Tankarista, Valassaarilta, Sälgrundista ja Utöstä voit halutessasi lukea täältä http://meriharakka.net/tag/majakka/

  • Reply Emma 8.8.2017 at 21:16

   Mulla on tän kesän saldo toistaiseksi kaksi majakkaa (Bengtskär ja Sälgrund), vielä tekis mieli tehdä ainakin yksi elokuinen majakkaretki..

 • Reply Ep 8.8.2017 at 09:23

  Lisäksi Valassaarille järjestetään opastettuja retkiä 19.8.2017 asti http://www.kvarkenturer.fi/fin/palvelut.html

  • Reply Emma 9.8.2017 at 09:05

   Hyvä tietää! 🙂

 • Reply Stacy Siivonen 13.8.2017 at 14:31

  Tuona viikonloppuna tapahtuu niin turkaisesti kaikkea, etten kerkiä Gustuun. Näin se yleensä menee, että oman paikkakunnan tapahtumat jää välistä. Nyt tosin osallistun taas kerran Hanko Prideen.

  • Reply Emma 16.8.2017 at 15:23

   No mutta Hanko Pridekin on ihan oivallinen viikonlopputapahtuma!

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 15.8.2017 at 19:21

  Huomasin hiljattain tämän lähestyvän majakkapäivän ja harmittelin, kun kotikaupungin Mässkärin -luotsiasemalle ei ole silloin enää venekuljetusta (tai ainakaan siitä ei tietoa mistään löydy) ja veneemmekin on muilla vesillä. Mässkärissä on mukava käydä kävelyllä niin kesällä kuin talvella, jolloin sinne aurataan jäätie, jos vain jäätilanne sen sallii.

  Tämä kirjoitus oli hyvä vinkki merellisestä teemapäivästä, mukavaa että vielä joitain majakoita/luotsiasemia on avoinna elokuussakin!

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 15.8.2017 at 21:18

  Onpa kaunis tuo talvinen Utö. Voi tuossa olisi viikonlopuksi puuhaa, jos vaikka lähtisi jollekin noista majakoista. Me kävimme keväällä Isokarilla ja nyt muutama viikko sitten Kylmäpihlajalla. Ohessa linkit juttuihin: https://matkallalahelletaikauas.wordpress.com/2017/05/28/isokarin-saari-ja-pohjanlahden-korkein-majakka/
  https://matkallalahelletaikauas.wordpress.com/2017/08/13/viikonlopun-viettoa-kylmapihlajan-majakalla/

  • Reply Emma 17.8.2017 at 09:38

   Ah Kylmäpihlaja, se on ihana! <3

 • Reply Anni 16.8.2017 at 07:13

  Tää oli hauska postaus. Enpä tiennytkään majakka viikonlopusta 😀

  • Reply Emma 17.8.2017 at 09:39

   Joo, ihmeellisen vähän tätä mainostetaan. Siksi kokosin tämän jutunkin, kun en mistään yhdestä paikasta näitä löytänyt!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 18.8.2017 at 13:25

  Mielenkiintoinen juttu, en ole ikinä kuullutkaan. Tuollaiseen voisi osallistua, joskin olen menossa saaristoon muuten vaan viikonlopuksi eli tänä vuonna ei rapuilun vuoksi onnistu.

  • Reply Emma 21.8.2017 at 08:14

   Ensi kerralla sitten! Toivottavasti oli mahtavat rapujuhlat! 😀

  Leave a Reply