Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 16.7.2017 at 20:26

  Enpä tiennyt Book swapistä ja tuo sovelluskin pitää ottaa heti käyttöön. Onko siis pelkkää appia näyttämällä tuo 20% alennusta ja vain joistain ravintoloista-ko?

  Joka tapauksessa hyviä vinkkejä, kiitos!

  • Reply Emma 17.7.2017 at 13:14

   Joo, appsia näyttämällä saa alennuksen tietyistä ravintoloista. Oon itse käyttänyt tätä tähän mennessä Johan & Nyströmin kahvilassa ja Nordic Kitchenissä.

 • Reply Viherjuuria 16.7.2017 at 22:34

  Enpä ole koskaan kuullut näistä paikoista tai lentokentän kulmista 🙂
  Minusta Helsingin kenttä on viime vuosina muuttunut koko ajan vain ahtaammaksi ja kaoottisemmaksi, joten yritän viettää siellä niin vähän aikaa kuin mahdollista. Mutta ihan kiva kuulla, että siellä voisi joskus viihtyä tai viihdyttäytyä!

  • Reply Emma 17.7.2017 at 13:15

   Totta tuokin, kentän tarjonta on laajentunut kiitettävästi viimeisen vuoden kuluessa, mutta kieltämättä se tarkoittaa samalla väljyydestä tinkimistä.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 17.7.2017 at 04:38

  Loistavia vinkkejä, kiitos! Tuo app menee lataukseen. Ja hyvä tietää, että unimunat on päiväsaikaan ilmaisia! Nukkumapaikkoja ei ole kentillä koskaan liikaa.

  • Reply Emma 19.7.2017 at 08:25

   Ole hyvä Anna! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 18.7.2017 at 10:45

  Kirjoja en taitaisi viitsiä enää kuljetella matkalla, en vaikka ilmaiseksi saisi – tapaan pitää tabletillani riittävästi luettavaa vaikka pitempääkin reissua varten (vaikka sitten käytännössä usein valitsen kuitenkin Netflixistä jotain, niitäkin kun voi nykyisin ladata tabletille lentoja ja huonoja yhteyksiä ajatellen).

  Hyvä – tai sitten ei 🙂 – että noista loungejen käyttömahdollisuudesta ihan vaan rahalla kerrotaan enemmän: menee turha hohto niistä ja ihmiset alkavat ymmärtää niitä ihan asiallisesti palveluiden kautta. Helsingissä tulemme aina niin myöhään kentälle kuin mahdollista, joten emme rahalla loungeihin menisi, tasokortilla kyllä joskus lyhyeksikin ajaksi, mutta maailmalla jos vaihtoaika on yhtään pitempi tai kenttä ruuhkainen (esim. Istanbul) niin maksamme mielellämme loungeen pääsystä. Rahaa säästyy sitä paitsi sitäkin kautta, ettei tule turhaan haahuiltua tax free -myymälöissä ja pahimmillaan vielä ostettua jotain ihan tarpeetonta samalla rahalla kuin loungeen pääsy maksaisi!

  • Reply Emma 19.7.2017 at 08:30

   Riippuu matkasta, joskus oikea kirja on edelleen se paras! Ja vaikkei mitään ottaisikaan mukaansa, niin aina voi tuoda jotakuta muuta ilahduttamaan oman luetun kirjansa 🙂

   Lensin juuri Istanbulin kautta ja siellä lounge, johon Dinersilla pääsee on kyllä kertakaikkiaan kamala. Wifi (jonka takia sinne lähinnä menin) oli järkyttävän hidas ja kaikki vähäinenkin ruoka ja juoma oli koko ajan loppu. Ah joo ja ilmastointi ei toiminut, eli hikisenä haaveilin että cola-automaatista olisi tullut jotain… Niinpä tullessa valitsin mieluummin ravintolan, jossa oli wifi ja hengailin siellä melkein 5 tunnin vaihdon. Taisin juuri todistaa puheeni vääriksi siis 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 18.7.2017 at 21:46

  Lounge kyllä usein maksaisi itsensä takaisin. Lentokenttäruokailu on nimittäin törkeän hintaista! Helposti saa sen parikymppiä menemään.

  Tuo Flio olikin mulle uusi tuttavuus. Alennukset kelpaa aina, joten tutustun appiin seuraavan matkan yhteydessä. 🙂

  • Reply Emma 19.7.2017 at 08:30

   Alennukset on aina ihana asia <3 😀

 • Reply Anni 18.7.2017 at 23:17

  Hyvä tietää

 • Reply miraorvokki 20.7.2017 at 19:07

  Tää oli hyvä postaus! 🙂 Muut tiesin mutta tuon Kainuun kirjapisteen olin unohtanut! Hitsi, seuraavalla reissulla sinne, mikäli on aikaa ja mahdollisuus käydä Kainuun puolella 🙂

  • Reply Emma 23.7.2017 at 19:28

   Jep, ehdottomasti! Kirjat kiertoon! 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 20.7.2017 at 20:25

  Toi Flio appi oli ihan uusi juttu 🙂 Loungea en oo ikinä käyttänyt, meinannut Istanbulissa 😀

  • Reply Emma 23.7.2017 at 19:30

   Istanbulin Dinersin lounge (toki sinne muillakin korteilla siis pääsee) oli aivan karsea, en suosittele! Mutta muuten suosittelen kyllä vaikka pitkän vaihdon yhteydessä ehdottomasti koittamaan loungeja! 🙂

 • Reply Tiia(ntai) 21.7.2017 at 23:57

  Kävin jo aiemmin ihmettelemässä, mutta nyt saan aikaiseksi jopa kommentoida 🙂 Kiitos, oivia vinkkejä! Sovellus oli mullekin uusi juttu, ja täytyy se kyllä ladata heti kun käytössäni on taas puhelin, jossa on tilaa. 😀

  Plussaa Helsinki-Vantaalla on myös se, että ainakin joissain vessoissa on niiden automaattisten käsienpesuhanojen lisäksi myös erillinen hana vesipullon täyttöä varten. Hoksasin tosin vasta kolmannella kerralla, miten se toimii 🙂 Ei riittänytkään pelkkä vivun vääntäminen.

  • Reply Emma 23.7.2017 at 19:31

   Mä kans muistan kuulleeni noista hanoista, mutta en oo vielä muistanut etsiä että mistä ne ihan oikeesti löytyy. Otankin tän ens kerralla asiakseni! 😀

 • Reply Tiina 26.4.2021 at 11:21

  Kiitos näistä vinkeistä! Näköalatornissa en ole vielä käynyt mutta täytyy seuraavalla lennolla poiketa. Itse asun Helsingissä joten on ollut helppo bussilla saapua kentälle. Monet tuttavani joutuvat autoilla ajamaan Helsinki-Vantaalle. Auto jää myös usein reissun ajaksi parkkiin. He ovat kokeneet hyödylliseksi lentokenttä pysäköinnin, missä on myös bussikuljetus lentokentälle. En itse näistä ole tiennyt kun ei tarvetta ole ollut.

 • Leave a Reply

  DR64JYRDBG