Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viisi hyödyllistä vinkkiä Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentoasemaa uudistetaan ja laajennetaan parhaillaan kovaa vauhtia: viime vuoden aikana avattiin muun muassa terminaali 1:n laajennus sekä uusi keskusaukio ja länsisiipi terminaali 2:een. Parin vuoden päästä koko lentoasema näyttää aivan erilaiselta (lue Finavian viimeisimmät uutiset täältä)! Mutta lentokentällä on tarjolla jo nyt palveluita, joista et ehkä ole vielä tiennyt! Tässä minun viisi vinkkiäni:

 

Book Swap -kirjanvaihtopiste

Lentokentän Kainuu-lounge on kaikille avoin oleskelutila, jossa voi levähtää tai viettää aikaa lentoja odotellessa tai vaan käydä ihailemassa näkymiä suoraan kiitoradalle. Sen paras puoli on mielestäni Book Swap -kirjanvaihtopiste, jonne voit tullessasi tuoda luetun pokkarin ja ottaa mukaasi uutta lomalukemista. Kainuu Lounge sijaitsee lähellä porttia 31 ennen passintarkastustusta.

 

helsinki-vantaa lentokenttä lounge kirjanvaihtopiste

helsinki-vantaa lentokenttä lounge kirjanvaihtopiste

Kuva: Finavia

 

Unimunat yöpymiseen tai lepäämiseen

GoSleep-unimunat löytyvät keskeiseltä paikalta kakkosterminaalin portin 28-29 tienoilta toisesta kerroksesta. Unimunan suojiin voi sulkeutua nukkumaan jos kentällä on tarve viettää yö tai vaikka pidempi vaihto lentojen välissä. Koko yön hinta on noin 45 euroa ja lyhyemmän ajan munaa voi käyttää myös tuntihintaan.

Lue lisää: Yö unimunassa lentokentällä ja Seniorimatkailija unimunassa

 

 

Lounget

Entä tiesitkö, että lentokenttäloungeihin on mahdollista päästä myös ilman minkään lentoyhtiön tasokorttia tai businessluokan lippua? Ihan kuka tahansa voi maksaa rahalla loungen sisäänpääsymaksun ja odotella lentoaan loungen antimien äärellä. Normaali sisäänpääsy esim. [email protected] ovelta ostettuna on 48 euroa, mutta jos sinulla on Priority Pass tai Diners Club -kortti, pääset sisään parillakympillä. Se on jo mielestäni hyvä hinta loungesta, sillä siihen sisältyy loungesta riippuen kevyt ruoka, rajoittamattomat juomat, snacksit ja yleisesti rauhallisempi ja rennompi tila lennon odottamiseen. Viimeksi kun lensin Helsingistä enkä ehtinyt kuin nopeasti ostaa kahvilasta mukaan patongin, kahvin ja vesipullon, maksoin jo niistä lähes parikymppiä.

Sekä Priority Passilla että Dinersilla pääsee Helsingissä [email protected] portilla 32 ja Aspire-loungeen portilla 27. Molemmat kortit tarjoavat myös maailmalla lähes kaikilla lentokentillä alennetun lounge accessin.

Lue lisää: Lentokenttäloungeen ilman kultakorttia ja Finnairin uudistetut business lounget Helsinki-Vantaalla

 

helsinki-vantaa lentokenttä lounge almost home priority pass diners club

[email protected] Kuva: Finavia

Aspire-lounge

 

Olohuone Maja

Lentokentän uusimpaan non-Schengen-lentojen siipeen, on avattu kaikille avoin ja ilmainen rentoutumistila Olohuone Maja. Tilasta löytyy lepotuoleja, puolapuut ja tilaa vaikka joogata lentoa odotellessa. Tila löytyy läheltä porttia 52 ja se on avoinna vuorokauden ympäri.

 

Maja Lounge cover

Kuva: Finavia

 

Bongaa lentokoneita näköalaterassilla

Helsinki-Vantaalla voi bongailla lentokoneita paitsi useista terminaalin ravintoloista turvatarkastuksen jälkeen niin myös ulkoilmaterassilta varsinaisen terminaalin ulkopuolella. Niille, jotka haluavat kuvata erityisesti nousuja tai laskuja tämä on ehdottomasti paras paikka. Näköalaterassi löytyy noin 150 metrin päässä kakkosterminaalista toimistorakennuksen kuudennesta kerroksesta.

 

Helsinki-Vantaa lentokenttä katseluterassi näköalaterassi bongailu spottailu lentokone Helsinki-Vantaa lentokenttä katseluterassi näköalaterassi bongailu spottailu lentokone Helsinki-Vantaa lentokenttä katseluterassi näköalaterassi bongailu spottailu lentokone

 

BONUSVINKKI: Ota tyhjä vesipullo lentokentälle mukaan. Voit täyttää sen turvatarkastuksen jälkeen ilmaiseksi jollakin lentokentän vesipisteistä!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 16.7.2017 at 20:26

  Enpä tiennyt Book swapistä ja tuo sovelluskin pitää ottaa heti käyttöön. Onko siis pelkkää appia näyttämällä tuo 20% alennusta ja vain joistain ravintoloista-ko?

  Joka tapauksessa hyviä vinkkejä, kiitos!

  • Reply Emma 17.7.2017 at 13:14

   Joo, appsia näyttämällä saa alennuksen tietyistä ravintoloista. Oon itse käyttänyt tätä tähän mennessä Johan & Nyströmin kahvilassa ja Nordic Kitchenissä.

 • Reply Viherjuuria 16.7.2017 at 22:34

  Enpä ole koskaan kuullut näistä paikoista tai lentokentän kulmista 🙂
  Minusta Helsingin kenttä on viime vuosina muuttunut koko ajan vain ahtaammaksi ja kaoottisemmaksi, joten yritän viettää siellä niin vähän aikaa kuin mahdollista. Mutta ihan kiva kuulla, että siellä voisi joskus viihtyä tai viihdyttäytyä!

  • Reply Emma 17.7.2017 at 13:15

   Totta tuokin, kentän tarjonta on laajentunut kiitettävästi viimeisen vuoden kuluessa, mutta kieltämättä se tarkoittaa samalla väljyydestä tinkimistä.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 17.7.2017 at 04:38

  Loistavia vinkkejä, kiitos! Tuo app menee lataukseen. Ja hyvä tietää, että unimunat on päiväsaikaan ilmaisia! Nukkumapaikkoja ei ole kentillä koskaan liikaa.

  • Reply Emma 19.7.2017 at 08:25

   Ole hyvä Anna! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 18.7.2017 at 10:45

  Kirjoja en taitaisi viitsiä enää kuljetella matkalla, en vaikka ilmaiseksi saisi – tapaan pitää tabletillani riittävästi luettavaa vaikka pitempääkin reissua varten (vaikka sitten käytännössä usein valitsen kuitenkin Netflixistä jotain, niitäkin kun voi nykyisin ladata tabletille lentoja ja huonoja yhteyksiä ajatellen).

  Hyvä – tai sitten ei 🙂 – että noista loungejen käyttömahdollisuudesta ihan vaan rahalla kerrotaan enemmän: menee turha hohto niistä ja ihmiset alkavat ymmärtää niitä ihan asiallisesti palveluiden kautta. Helsingissä tulemme aina niin myöhään kentälle kuin mahdollista, joten emme rahalla loungeihin menisi, tasokortilla kyllä joskus lyhyeksikin ajaksi, mutta maailmalla jos vaihtoaika on yhtään pitempi tai kenttä ruuhkainen (esim. Istanbul) niin maksamme mielellämme loungeen pääsystä. Rahaa säästyy sitä paitsi sitäkin kautta, ettei tule turhaan haahuiltua tax free -myymälöissä ja pahimmillaan vielä ostettua jotain ihan tarpeetonta samalla rahalla kuin loungeen pääsy maksaisi!

  • Reply Emma 19.7.2017 at 08:30

   Riippuu matkasta, joskus oikea kirja on edelleen se paras! Ja vaikkei mitään ottaisikaan mukaansa, niin aina voi tuoda jotakuta muuta ilahduttamaan oman luetun kirjansa 🙂

   Lensin juuri Istanbulin kautta ja siellä lounge, johon Dinersilla pääsee on kyllä kertakaikkiaan kamala. Wifi (jonka takia sinne lähinnä menin) oli järkyttävän hidas ja kaikki vähäinenkin ruoka ja juoma oli koko ajan loppu. Ah joo ja ilmastointi ei toiminut, eli hikisenä haaveilin että cola-automaatista olisi tullut jotain… Niinpä tullessa valitsin mieluummin ravintolan, jossa oli wifi ja hengailin siellä melkein 5 tunnin vaihdon. Taisin juuri todistaa puheeni vääriksi siis 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 18.7.2017 at 21:46

  Lounge kyllä usein maksaisi itsensä takaisin. Lentokenttäruokailu on nimittäin törkeän hintaista! Helposti saa sen parikymppiä menemään.

  Tuo Flio olikin mulle uusi tuttavuus. Alennukset kelpaa aina, joten tutustun appiin seuraavan matkan yhteydessä. 🙂

  • Reply Emma 19.7.2017 at 08:30

   Alennukset on aina ihana asia <3 😀

 • Reply Anni 18.7.2017 at 23:17

  Hyvä tietää

 • Reply miraorvokki 20.7.2017 at 19:07

  Tää oli hyvä postaus! 🙂 Muut tiesin mutta tuon Kainuun kirjapisteen olin unohtanut! Hitsi, seuraavalla reissulla sinne, mikäli on aikaa ja mahdollisuus käydä Kainuun puolella 🙂

  • Reply Emma 23.7.2017 at 19:28

   Jep, ehdottomasti! Kirjat kiertoon! 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 20.7.2017 at 20:25

  Toi Flio appi oli ihan uusi juttu 🙂 Loungea en oo ikinä käyttänyt, meinannut Istanbulissa 😀

  • Reply Emma 23.7.2017 at 19:30

   Istanbulin Dinersin lounge (toki sinne muillakin korteilla siis pääsee) oli aivan karsea, en suosittele! Mutta muuten suosittelen kyllä vaikka pitkän vaihdon yhteydessä ehdottomasti koittamaan loungeja! 🙂

 • Reply Tiia(ntai) 21.7.2017 at 23:57

  Kävin jo aiemmin ihmettelemässä, mutta nyt saan aikaiseksi jopa kommentoida 🙂 Kiitos, oivia vinkkejä! Sovellus oli mullekin uusi juttu, ja täytyy se kyllä ladata heti kun käytössäni on taas puhelin, jossa on tilaa. 😀

  Plussaa Helsinki-Vantaalla on myös se, että ainakin joissain vessoissa on niiden automaattisten käsienpesuhanojen lisäksi myös erillinen hana vesipullon täyttöä varten. Hoksasin tosin vasta kolmannella kerralla, miten se toimii 🙂 Ei riittänytkään pelkkä vivun vääntäminen.

  • Reply Emma 23.7.2017 at 19:31

   Mä kans muistan kuulleeni noista hanoista, mutta en oo vielä muistanut etsiä että mistä ne ihan oikeesti löytyy. Otankin tän ens kerralla asiakseni! 😀

 • Reply Tiina 26.4.2021 at 11:21

  Kiitos näistä vinkeistä! Näköalatornissa en ole vielä käynyt mutta täytyy seuraavalla lennolla poiketa. Itse asun Helsingissä joten on ollut helppo bussilla saapua kentälle. Monet tuttavani joutuvat autoilla ajamaan Helsinki-Vantaalle. Auto jää myös usein reissun ajaksi parkkiin. He ovat kokeneet hyödylliseksi lentokenttä pysäköinnin, missä on myös bussikuljetus lentokentälle. En itse näistä ole tiennyt kun ei tarvetta ole ollut.

 • Leave a Reply

  UA-79653706-1