Suomen suurin matkablogiyhteisö

Täydellinen viininmaistelupäivä Barcelonan kukkuloilla

Yhteistyössä Experience Catalunya

Mikä fiilis! Aurinko paistaa täydeltä terältä, istun lasillinen viileää cavaa kädessäni viiniköynnösten varjossa ja Välimereltä käy vilvoittava tuuli. Edessä aukeavat vehreät viiniviljelykset ja näkymä turkoosille merelle – ja silti olemme vain parinkymmenen minuutin päässä horisontissa siintävästä Barcelonan keskustasta!

Nauttiessani tästä täydellisestä sunnuntaipäivästä mietin Hesarista lukemaani artikkelia turistien vyörystä Barcelonaan. Onhan Barcelona ihan huikea kaupunki, mutta niin on sen lähiympäristökin! Kiersin itse tutustumassa Kataloniaan erityisesti viinimatkailun näkökulmasta ja löysin ihan mahtavia paikkoja – paikkoja, joissa pääsee pakoon turistilaumoja, kokemaan paikallisia elämyksiä, ja tietysti maistamaan lähialueen viinejä.

Barcelonaa lähinnä oleva viinitila on Alta Alella. Sen viinit ovat 100 % luomua ja monet työvaiheet käsityötä. Ympäristö otetaan huomioon myös esimerkiksi viinitilan rakennuksissa: uuden viinikellarin rakentamiseen on käytetty kierrätysmateriaaleja ja rakennukset on haluttu sovittaa maastoon muun muassa antamalla viiniköynnösten kasvaa niiden ympärille.

 

Barcelona viinitila viinimatka viininmaistelu

Välimeri tuo viiniviljelmille kosteutta ja maaperään hiukan suolaisuutta

Barcelona viinitila viinimatka viininmaistelu

Horisontissa Barcelonan keskusta. Etualalla raikasta cavaa.

 

Me vietimme viinitilalla pitkän ja rentouttavan sunnuntaipäivän. Ihailimme maisemia rinteiden korkeimmalta kohdalta, tutustuimme viinintekemisen tekniikkaan ja pääsimme näkemään myös viinikellarien arvokkaan sisällön. Kaikkein pyhintä kellarin osaa kutsutaan ”viinihautausmaaksi” (meidän mielestämme tosin vaikkapa ”viinikirjasto” olisi mukavampi nimi): siellä säilytetään yksi pullo kutakin Alta Alellan tilalla vuosien varrella valmistettua viiniä.

 

Barcelona viinitila viinimatka viininmaistelu

Tässä vasta kypsytellään

 

Viinitilakierroksen jälkeen oli aika päästä maistelemaan viinejä – ja sitähän tehtiinkin sitten pidemmän kaavan eli kaikkiaan yhdeksän viinin kautta! Viininmaistelun oheen meille oli valittu sopivaa naposteltavaa kullekin viinille kevyestä cavasta makeaan paksuun jälkiruokaviiniin.

 

Barcelona viinitila viinimatka viininmaistelu

Makeita luumutomaatteja, mozzarella, sardiinia ja pestoa roseeviinin kanssa

Barcelona viinitila viinimatka viininmaistelu

Vähintään kolme vuotta kypsytetty cava sopii rasvaistenkin ruokien oheen

Barcelona viinitila viinimatka viininmaistelu

Capsigrany on linnun (punapäälepinkäinen) nimi ja tarkoittaa katalaaniksi myös hupsua

Barcelona viinitila viinimatka viininmaistelu

Makea jääviini maistui täydelliseltä mantelikakkujen kanssa

Barcelona viinitila viinimatka viininmaistelu

Barcelona viinitila viinimatka viininmaistelu

 

En muuten ihan heti keksi parempaa tapaa viettää rentoa iltapäivää Espanjassa!

 

LUE MYÖS MUUT JUTTUNI BARCELONASTA:

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Jaakko / Lomalla Viimeinkin 9.7.2017 at 20:27

  Hyvä vinkki esitellä jotain vähän erilaista! kun Barcelona on kohteena syksyllä, täytyy pitää mielessä. Tuonne vaan ei Googlen mukaan julkisilla pääse kovin hyvin eli varmaan tuonne jo melkein auto tarvitsee vuokrata…

  • Reply Emma 12.7.2017 at 17:42

   Taksiakin kannattaa harkita, 20 minuutin matka ei välttämättä maksa maltaita!

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 9.7.2017 at 20:48

  Oih! En kyllä itsekään keksi parempaa tapaa viettää täydellistä päivää Kataloniassa. Olen ajatellut, että seuraava naisten viinimatka olisi Proseccon kotiin Veneton alueelle Italiaan, mutta Katalonia voisi hyvin olla sitten sitä seuraava. Tai miksei jo seuraava 🙂

  • Reply Emma 12.7.2017 at 17:57

   Veneto kuulostaa ihanalta! Pistä ihmeessä myös Katalonia to do -listalle! ??

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 10.7.2017 at 22:03

  Melkein jo teki mieli käydä varaamassa viininmaistelupäivä vaikka Barceloonan en juuri nyt ainakaan puoleen vuoteen pääse. Aika herkullisen näköiset tarjoomukset oli mukana viinin kanssa. Pitää ottaa tuo paikka muistiin.

  • Reply Emma 16.7.2017 at 21:23

   Pidä mielessä seuraavalla Barcelonan reissulla! 😉

 • Reply Asko / Appa matkustaa 12.7.2017 at 08:12

  Olipa matkakertomus, joka sai makunystyrät hikoilemaan ?. Tuollaisen päivän voisi viettääkin. Mikä on nautinnon hinta, jotta pääsee käsiksi viineihin ja pikkupurtaviin? Teimme kerran Barcelonasta kiertoajelun, jossa kohteena oli Torresin tila. Hyvä kokemus sekin ja hinta/laatu erinomainen.

 • Reply Anni 12.7.2017 at 16:22

  Ai että, näyttääpä ihanalta. Kiva postaus 🙂

  • Reply Emma 16.7.2017 at 21:24

   Kiitos Anni! 🙂

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 15.7.2017 at 16:31

  Ehdotan viinihautausmaan tilalle viiniarkistoa! 😀 Viinimatka on kyllä yksi parhaimmista tavoista viettää lomaa, pitäisi vihdoin itsekin tehdä näistä haaveista totta.

  • Reply Emma 16.7.2017 at 21:25

   Viiniarkisto on muuten tosi hyvä nimi! 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 15.7.2017 at 22:34

  Tuollainen viinitilavierailu olisi itselle lähiajan tähtäimessä ”ulkomailla”. Kävin tosin tällä viikolla viinitilalla nimittäin Ollinmäen viinitilalla Anttolassa – mukava vierailu maistelemisineen sekin 🙂

 • Leave a Reply