Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lontoo – kanaaliristeily Camdeniin

Tehdessäni matkasuunnitelmia viimeisimmälle Lontoon reissulleni huomasin kartalla kiinnostavan kuuloisen paikan: Little Venicen. Päätin heti, että matkaohjelmaan pitää sisällyttää käynti Lontoon Venetsiassa!

No, siihen oikeaan Venetsiaan vertaaminen oli kyllä vähän liioittelua, mutta mukavan rauhallinen ja vehreä vesikeidas Little Venicestä kyllä löytyy. Täällä nimittäin virtaa Regent’s Canal: kaunis kanaali, jonka varsilla kelluvat ankkurissa sympaattiset asuntolaivat ja jota pitävät kotinaan myös ylväät joutsenet ja muut vesilinnut.

 

Lontoo Camden kanaaliristeily

Lontoo Camden kanaaliristeily

Lontoo Camden kanaaliristeily

 

Little Venicestä käsin pääsee tutustumaan tähän Lontoon vesireittiin myös kanaaliveneen kyydissä. Muun muassa The London Waterbus sekä useat muut pienet risteilijät seilaavat useita kertoja päivässä Little Venicestä Camden Lockille. Noin tunnin reissun voi tehdä kumpaan suuntaan vaan tai vaikka edestakaisin eli samaan lähtöpaikkaan palaten. Etenkin kesäsesongin aikaan suosittelen joko paikan varaamista etukäteen tai saapumista hyvissä ajoin lippujonoon.

Kanaaliveneiden reitti kulkee hitaasti kapeaa vesiväylää pitkin. Kanaalin varrella pääsee kurkistelemaan ihmisten takapihoille ja puutarhoihin ja näkemään elämää asuntoveneissä. Reitti ohittaa myös eläintarhan (sieltäkin voi tulla kyytiin) ja ainakin isojen lintujen häkkiin sai samalla rahalla näkymät. Matkan varrelle osuu myös muutama vanha tunneli ja kauniita siltoja.

 

Lontoo Camden kanaaliristeily

Jos et halua randompäitä kuvaasi, koita saada etupenkki itsellesi 🙂

Lontoo Camden kanaaliristeily

 

Camdenissa vene ankkuroituu suoraan keskelle Camden Lockin markkinoita ja sen ihania ruokakojuja. Tänne voi siis myös tehdä vaikka lounas- tai ostosristeilyn! Ja myös vaikkapa Gordon Ramsayn York & Albany -ravintola on kävelymatkan päässä Camden Townissa – me kävimme siellä perinteisellä iltapäiväteellä!

 

Lontoo Camden markkinat

Lontoo Camden markkinat

Lontoo Camden markkinat Lontoo Camden markkinat

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Mirkka - Hima Saimi blogi 28.5.2017 at 14:03

  Kesäkuussa pysähdymme Lontoossa yhden yön ja pitää katsoa, jos kanaaliveneretki mahtuisi aikatauluun. Kuulostaa nimittäin sen verran houkuttelevalta. Camdenissa olen käynnyt kerran ja alue oli lauantai-iltapäivästä erittäin eläväinen ja suosittu. Markkina-alueella tuli syötyä enemmän kuin tarpeeksi, koska tarjonta oli liian houkuttelevaa. Metroliikenteessä (ja pubilla) voi varautua ruuhkiin ja ainakin tuolloin Camdenin asemalla oli ohjattu kulku ulos ja sisään. Kuvasi vievät mukavasti toukokuuhun -15 🙂

  • Reply Emma 30.5.2017 at 21:04

   Camdenin ruokakojut on kyllä tosi ihania! Toivottavasti ehdit kanaaliajelulle 🙂

 • Reply Sisko 28.5.2017 at 21:27

  Kävin Bruggessa kanaaliristeilyllä pari vuotta sitten ja oli kyllä mukavaa, vaikka tulikin tosi turisti olo. Kaupunkia näki ihan erilailla ja samalla kuuli alueen historiasta. 🙂 Jos joskus tuonne päädyn, hyppään kyllä veneen kyytiin!

  • Reply Emma 30.5.2017 at 21:05

   Oi, mä oon haaveillut Bruggesta, siellä ois varmaan myös tosi hienoa katsella kaupunkia veneestä käsin!

 • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 2.6.2017 at 18:27

  Voi tämä vinkki täytyy laittaa mieleen Lontoota varten, vesiltä kun näkee kaupungin aivan eri silmin. Ihanan kecäisen vehreitä puita oli jo osalla matkaa!

  • Reply Emma 4.6.2017 at 11:18

   Tämä oli tosiaan ihanan rauhallinen tapa nähdä Lontoota!

 • Reply Suunnaton 4.6.2017 at 10:52

  Kanaaliristeily voisikin olla hauska tapa tutustua kaupunkiin! Täytyy pistää korvan taakse 🙂

  • Reply Emma 5.6.2017 at 09:07

   Toivottavasti pääset koittamaan! 🙂

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG