Suomen suurin matkablogiyhteisö

Herkuttelijan bistrosuosituksia Nizzaan

Nizzassa on uskomattoman pienellä alueella uskomaton määrä hyviä ravintoloita! Michelin-tähtiäkin tänne on jaettu: Le Negresco -hotellin Le Chanteclerillä on tähtiä peräti kaksi ja L’Aromate, Flaveur sekä JAN on arvosteltu yhden tähden arvoisiksi. Ja jos koko rivieraa tarkastellaan on tähtiä satanut hurjasti enemmänkin lähikaupunkeihin. Michelinin Bib Gourmand -merkinnän (eli erityisen hyvää ruokaa kohtuullisella hinnalla) ovat lisäksi Nizzassa saaneet ravintolat La Merenda, Comptoir du Marché, Bar des Oiseaux, Olive et Artichaut, Bistrot d’Antoine, Au Rendez-vous des Amis, Café de la Fontaine ja La Farigoule.

Mutta ei siinä vielä kaikki! Nizza on lisäksi täynnä bistroja, joissa ruoka on herkullista, palvelu ystävällistä ja hinnat kohdillaan vaikka ne eivät virallisilla listoilla keikkuisikaan. Tässä muutama suositus:

 

Nizzan bistrot | La Rotonde

Kokonaisuutena ehdottomasti parhaan ateriani söin Michelin-tähtiravintola Chanteclerin ”pikkusisaressa” eli samaisen loistohotellin astetta vaatimattomammassa La Rotonde -brasseriessa. Ravintola itsessään on jo nähtävyys: se on pyöreä pieni sali, johon on sisustettu vanhan karusellin tunnelma muovisine hevosineen ja värikylläisine kattomaalauksineen ja lamppuineen. Aivan ihana! Tuijotin ympärilleni suu auki koko lounaan ajan (paitsi syödessä yritin muistaa pitää suun kiinni)! Palvelu oli myös aivan ensiluokkaista läpi koko aterian.

 

Nizza_Le_Negresco ravintola bistro illallinen lounas

Nizza_La_Rotonde_ravintola bistro lounas illallinen Nizza_ravintola_Rotonde bistro illallinen lounas

 

La Rotonde ei ole niitä edullisimpia Nizzan ravintoloita, mutta päivän lounas sopii vähän kevyemmällekin kukkarolle. Päivittäin vaihtuva annos maksaa 19,50 euroa ja kahvin sekä makeiden minijälkiruokien kanssa 23,50. Juomat (siis esim. viini tai vesi) eivät kuulu hintaan. Minun päivän lounaani oli kalaravioli, joka sisälsi lohta, meriahventa ja rapua tuoreen pinaatin ja valkoviinivaahdon kanssa. Lounaan ohessa tarjoiltiin lisäksi sämpylöitä, suolakeksejä ja oliivitapenadea. Kahvin kanssa tarjotut pienet jälkiruuat olivat herkullisia.

 

Nizza_Rotonde_lounas ravintola bistro illallinenNizza_Rotonde_kahvila ravintola bistro illallinen lounas

 

Le Negresco -hotellin vieressä sijaitsee muuten upea Musée Masséna, johon itse pistäydyin sadekuuron yllättäessä ja pöytävaraustani odotellessani. Tämä museo on todellakin vierailun arvoinen! Se on 1800-luvun lopulla rakennettu italialaishuvila, joka on ollut nizzalaisen marsalkka Massénan pojanpojanpojan omistuksessa. Rakennus on jo pelkästään arkkitehtonisesti upea: sen portaikot, kattojen yksityiskohdat, pylväät, parvekkeet ja korkeat ikkunat lumoavat! Lisäksi sisällä on esillä yli 15 000 taideteosta ja esinettä upeista antiikkihuonekaluista sotilasunivormuihin ja vanhoihin valokuviin Nizzasta.

 

Nizzan bistrot | Côté Marais

Yksi tämän hetken puhutuimpia bistroja on Côté Marais. Se on pieni (muista pöytävaraus!), vain illalliselle aukeava ravintola, jonka menu vaihtuu sesongin mukaan ja raaka-aineet ostetaan tuoreena torilta. Ravintolassa on todella miellyttävä tunnelma: se on sisustettu lämpimin värein ja tuorein leikkokukin, pöydissä on paksut, valkoiset liinat ja kynttilät ja henkilökunta on äärimmäisen ystävällistä ja avuliasta. Kun pimeältä vanhan kaupungin sivukujalta pujahtaa sisään ravintolaan, tuntuu kuin olisi löytänyt sattumalta salaiseen paikkaan.

 

Nizza_Cote_Marais ravintola bistro illallinen lounas

Nizza_Cote_Marais ravintola bistro illallinen lounas

Alkuruuaksi etanoita herkkusienistä tarjoiltuina

Nizza_Cote_Marais ravintola bistro illallinen lounas

Pääruokana turskaa, vihanneksia, perunamuusia ja aiolia

Nizza_Cote_Marais ravintola bistro illallinen lounas

Loppuun valkosuklaa-unikonsiemenmousse ja marinoituja kuivattuja hedelmiä. Kolmen ruokalajin menu maksoi 33 euroa.

 

Côté Marais’n ruokaa kehutaan esimerkiksi Tripadvisorissa kilvan, mutta minun kokemukseni jäi lopulta aavistuksen vaisuksi. Nautin toki illallisesta kokonaisuutena, mutta ilman kuvailemaani hienoa tunnelmaa, puitteita ja mahtavaa henkilökuntaa (minulle tultiin esimerkiksi lähtiessäni avaamaan ovi ja kiitettiin ja hyvästeltiin kädestä pitäen) pelkkä ruoka ei ansaitsisi ihan yhtä montaa tähteä kuin kaksi muuta suosikkiani. Listalla on kuitenkin useita alku-, pää- ja jälkiruokia joista valita, joten suosittelen lämmöllä tätäkin ravintolaa ja kävisin itsekin toiste maistelemassa listan muita ruokalajeja.

 

Nizzan bistrot | Les Garçons

Les Garçons on yksi Nizzan harvoja joka ilta auki olevia bistroja (suurin osa ravintoloista on kiinni joko sunnuntaina tai maanantaina tai molempina). En tiedä liittykö se ravintolan nimeen vai onko sattumaa, mutta koko salihenkilökunta on miehiä, eikä muuten ihan pahan näköisiäkään.. Palvelu on mutkatonta ja ystävällistä, ruoka tulee keittiöstä sopivan ripeästi – ja mikä tärkeintä se on herkullista! Kolmen ruokalajin menu maksaa 28,90.

 

Nizza_Les_Garcons ravintola bistro illallinen lounas

Alkuruokana parsa-parmesansalaatti

Nizza_Les_Garcons ravintola bistro illallinen lounas

Pääruokana paistettua ahventa, murennettua chorizoa ja maukkaita vihannespyreitä

Nizza_Les_Garcons ravintola bistro illallinen lounas

Jälkkäriksi crème brûlée laventelilla maustettuna

 

Jos mielit Nizzan matkallasi johonkin näistä bistroista – tai oikeastaan ihan mihin vaan tiettyyn ravintolaan – niin pöytävaraus kannattaa tehdä useampi päivä etukäteen. Huomioi myös, että monet ravintolat ovat sunnuntaisin ja maanantaisin suljettuja eli jos matkasi osuu näihin päiviin, niin kannattaa tarkastaa ainakin auki olevat ravintolat etukäteen ettei nälkä pääse yllättämään. Jos et ole tehnyt pöytävarausta on todennäköisintä päästä sisään heti ravintoloiden auettua eli noin kello 19-19.30.

Jos kaipaat lisää ravintolasuosituksia, niin tsekkaa myös jutut Tasty Travelissimo -, Pöndekengissä– ja From Karoliina -blogeista (linkit aukeavat suoraan juttuihin)!

 

LUE TÄÄLTÄ MYÖS MUUT NIZZAN JUTTUNI:

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla 26.3.2017 at 20:18

  Kiitos vinkeistä. Olemme kesäkuussa taas menossa Nizzaan joten täytyy kokeilla!

  • Reply Emma 27.3.2017 at 10:58

   Hyvää matkaa teille! Toivottavasti löydätte hyviä bistroja! 🙂

 • Reply Sateenmuru 27.3.2017 at 09:45

  Ahmattina tätä oli pakko kommentoida! (toistamiseen, sillä ensiyritys taisi epäonnistua… pahoittelut jos tulee kahdesti!) Ranskalaisbistroja on vaikea ohittaa. ^_^ Kaikki vaikuttavat omalla tavallaan mielenkiintoisilta, pitää muistaa Nizzaan matkustettaessa!

  • Reply Emma 28.3.2017 at 11:04

   Täällä toinen ahmatti ja bistrojen arvostaja! 🙂

 • Reply Martina 27.3.2017 at 13:20

  Oijoi, ihania bistroja! Nämä täytyy laittaa korvan taakse seuraavaa Nizzan reissua varten. Minusta Ranskassa on ihanaa syödä nimenomaan bistroissa. Oma lempparini Nizzassa on muuten Chez Palmyre, jossa kannattaa ehdottomasti maistaa ainakin risottoa. Ravintola löytyy vanhastakaupungista ja pöytävaraus kannattaa tehdä.

  • Reply Martina 27.3.2017 at 13:21

   Ainiin, tässä vielä linkki jos Chez Palmyre kiinnostaa 🙂 https://www.rantapallo.fi/tastytravelissimo/2015/05/05/chez-palmyre-nizza/

  • Reply Emma 28.3.2017 at 11:06

   Tuon juttusi linkkasinkin tuohon ylle omaani 🙂 Chez Palmyre olisi ollut omalla listallanikin ensimmäisenä, mutta se oli ikävä kyllä suljettu reissuni aikana. Ensi kerralla uusi yritys!

   • Reply Martina 29.3.2017 at 11:53

    Ah no niinpä olitkin linkannut (kiitos!). Miten en sokeilla silmilläni nähnyt…Voiko tästäkin syyttää äitiaivoja ja pikkuvauva-arkea? 😀

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 29.3.2017 at 23:21

  Ei hullumpaa. Pitää täytyy mielessä, jos tuonnepäin eksyy. Ilmeisesti Nizza on täynnä hyviä ravintoloita.

  • Reply Emma 2.4.2017 at 21:20

   Nizzassa on hyvästä ruuasta kyllä runsaudenpulaa! 🙂

 • Reply miraorvokki 1.4.2017 at 12:33

  Kommentoinkin tätä jo Facebookin puolella ja nyt tulin tännekin ihan for real! 🙂 Kiitos linkkauksesta ja samat sanat kuin naamakirjan puolella, tässä on kyllä huikeita löytöjä ja mulle tuli heti taas kauhea Nizza-ikävä! Miten tuo kaupunki voi olla niin ihana ja ah nuo ravintolat, ihan parhautta!

  • Reply Emma 2.4.2017 at 21:25

   Ihan uskomaton kaupunki kyllä <3

 • Reply Teppo/Tämä matka 1.4.2017 at 21:02

  Hyvät suositukset. Todellakin paras hinta-laatu löytyy noista brassereista lounas aikaan. Tässä yksi suositeltava: Le Gaglio.

  • Reply Emma 2.4.2017 at 21:26

   Kiitti, ens kerralla kokeiluun!

  Leave a Reply