Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kiinalaisen uudenvuoden juhla Helsingissä

Kiinalainen uusivuosi on iso juhla ympäri maailmaa, ja sitä juhlitaan myös Helsingissä tänä viikonloppuna! Apinan vuoden vaihtumista Kukon vuoteen juhlistettiin perinteisesti leijonien, lohikäärmeiden, musiikin, ruuan ja ilotulituksen saattelemana.

Leijonatanssi tuo perinteiden mukaan hyvää onnea tulevalle vuodelle. Leijonia voi tilata toki muihinkin tilaisuuksiin, kuten vaikkapa uuden liiketilan avajaisiin, onnea tuomaan. Myös pitkät (mitä pidempi sen parempi) lohikäärmeet tanssivat kiinalaisissa juhlissa. Ne symboloivat viisautta, voimaa ja rikkautta, ja tuovat leijonien tapaan onnea.

 

Kiinalainen uusivuosi leijona Helsinki Kiinalainen uusivuosi leijonatanssi Kiinalainen uusivuosi lohikäärme Kiinalainen uusivuosi lohikäärmetanssi

 

Illan aikana nähtiin myös upeita ohjelmanumeroita lavalla: tanssia, musiikkia, kungfu- ja taiji-esityksiä sekä kiinaksi laulavat muumit. Myös leijonien tanssia pääsi seuraamaan lavalla tarkemmin.

 

Kiinalainen uusivuosi leijonat

 

Kiinalaisen uudenvuoden juhlinta täytti koko Keskuskadun. Stockmannin päässä kojuissa myytiin kiinalaista ruokaa ja taidetta sekä askarreltiin. Kojuissa pääsi tutustumaan myös erilaisiin kiinalaisiin harrastuskerhoihin, kiinalaiseen lääketieteeseen ja vaikkapa feng shuihin.

 

Kiinalainen uusivuosi ruokakoju

Kuva: Helsingin Kiinalainen Uusivuosi 2016

Kiinalainen uusivuosi Helsinki Kiinalainen uusivuosi kojut

 

Alkavan kukon vuoden kunniaksi veistettiin jäästä tietysti kukko. Pienemmän ja pehmeämmän kukon saattoi ostaa myös kotiin maskotiksi ja onnea tuomaan.

 

Kiinalainen uusivuosi jääkukko

Kiinalainen uusivuosi pehmokukko Kiinalainen uusivuosi kukko

 

Juhla huipentui ilotulitukseen Töölönlahdella. Ilotulitteet ovat tärkeä osa kiinalaisen uudenvuoden perinteitä: kovilla äänillä pelotellaan pahat henget pois, mutta kauniilla ilotulitteilla myös kutsutaan hyvää onnea sekä esi-isiä mukaan juhlaan.

Ostin markkinoilta itselleni myös onnenkeksin. Kiinalaisethan perinteisesti mm. ennustuksissa keskittyvät enemmän niihin ”huonoihin” asioihin ja siihen mitä seuraavana vuonna tulee esimerkiksi välttää tai varoa eivätkä niinkään niihin hyviin (hyvät asiat kyllä tulevat jos ovat tullakseen!). Joten tulkitsen tämän niin, että kun vaan en anna periksi, niin kyllä tänä vuonna on mukaviakin asioita tiedossa! 🙂

 

onnenkeksi

 

Kiinalaista uutta vuotta vietetään Helsingissä taas 15.2.2018. Katso tarkemmat tiedot ja ohjelma täältä! Ennustukset Koiran vuodelle 2018 löydät täältä.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marja 29.1.2017 at 18:45

  Kiitos raportista, itse kun en kerennyt paikalle:)

  • Reply Emma 30.1.2017 at 13:55

   Eipä kestä! Hyvää kukon vuotta! 🙂

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG