Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkamessujen Blogipaviljonki 2017

Blogipaviljonki

Kuva: Roni Tamminen

Matkabloggaajat ovat aktiivista porukkaa. Miljan (Opas Roomaan) sekä Tiian ja Satun (Fangirl Quest) ideoima ja työstämä Blogipaviljonki pystytettiin Matkamessuille ensimmäistä kertaa viime vuonna. Mukaan kyseltiin bloggaajia, joita messuhommat ja matkablogien markkinoiminen yleisesti kiinnostaa, ja meillä oli ilo päästä vasta-alkajina mukaan. Tämän vuoden messuille halusimme myös ehdottomasti mukaan matkablogiskeneä markkinoimaan!

Blogipaviljongin idea on siis tehdä tutuiksi matkablogeja ja niiden antia yleisesti niin messukävijöille, blogien lukijoille kuin matkakohteille ja palveluiden tarjoajillekin. Matkabloggaajat ovat alansa ammattilaisia ja intohimoisia harrastajia, jotka kirjoittavat luotettavia ja omakohtaisia matkakertomuksia, kuvauksia ja arvioita. Matkablogeissa jaetaan valtavasti sellaisia vinkkejä, joita ei perinteisestä mediasta löydä. Kaikkein parasta antia on kuitenkin vuorovaikutus: meille bloggaajille kaikkein palkitsevin osuus bloggaamisessa ovat kommentit, keskustelut, kysymykset ja lukijoilta saatu palaute. Tulkaa siis juttelemaan myös ihan livenä Blogipaviljonkiin!

 

blogipaviljonki_ukkeli_bannerilla

 

Blogipaviljonki on auki koko messujen ajan ja paikalla päivystää mahtava joukko koko vuoden paviljonkia suunnitelleita matkabloggaajia. Tule juttelemaan joko tutun bloggaajan kanssa tai löytämään ihan uusia blogeja luettavaksi. Tässä kunakin messupäivänä paikalla olevat blogit:

Perjantaina 20.1. klo 10-15:
Opas Roomaan
Fangirl Quest
Stilettikorkokanta
Näkymiä vihreältä kukkulalta
Sarikoo
Kotona kaikkialla

Perjantaina 20.1. klo 15-20:
Opas Roomaan
Fangirl Quest
Metallia matkassa
Tuntematon turisti
Kohteena maailma
Mutkia matkassa
Tämä matka
Siveltimellä
Palmuasema

Lauantaina 21.1. klo 10-14:
Opas Roomaan
Fangirl Quest
Näkymiä vihreältä kukkulalta
Travellover
La Vida Loca 2.0
Lähtöportti
Tämä matka
Cocoa etsimässä
Matkakuume.net

Lauantaina 21.1. klo 14-18:
Opas Roomaan
Fangirl Quest
Metallia matkassa
Tuntematon turisti
La Vida Loca 2.0
Mutkia matkassa
Sarikoo
Kotona kaikkialla
Palmuasema
Matkakuume.net

Sunnuntaina 22.1. klo 10-14:
Opas Roomaan
Fangirl Quest
Stilettikorkokanta
Travellover
Palmuasema
Lähtöportti
Cocoa etsimässä

Sunnuntaina 22.1. klo 14-18:
Opas Roomaan
Fangirl Quest
Näkymiä vihreältä kukkulalta
Palmuasema

 

Matkalla Roomaan? Karibialle? Amerikan roadtripille?
Meiltä löytyy vinkit ihan kaikkialle!

 

Alla olevista linkeistä voit tutustua blogeihin jo ennakkoon tai katsoa keneltä kannattaa tulla vaikkapa kysymään vinkkejä seuraavalle matkallesi:

Opas Roomaan on Blogipaviljongin tehomimmin, Milja Köpsin, ylläpitämä kattava, suomenkielinen matkaopas Roomaan. Milja bloggaa myös Iltalehden Matkailu-sivuilla. Tule kysymään Miljalta vinkit mm. Rooman maksuttomiin nähtävyyksiin.

Fangirl Questin Tiia ja Satu, Blogipaviljongin ideoinnin ja visuaalisen ilmeen väsymättömät uurastajat, kiertävät maailmaa elokuvien ja tv-sarjojen kuvauspaikoilla sekä muissa huikeissa seikkailuissa.

La Vida Loca 2.0 -blogin Sarilta saat vinkit Latinalaisen Amerikan ja Euroopan kohteiisin – erityisesti vinkkejä kannattaa kysellä luontokohteisiin ja road tripeille.

Metallia matkassa -blogi on erikoistunut (hevi)festarireissuihin, tuskaturismiin, sotahistoriallisiin kohteisiin, kaikenlaisiin kummallisiin nähtävyyksiin ja asuntoautoiluun. Anne ja Markus antavat vinkit myös erityisesti Puolaan!

Travelloverblogin Annika on matkustanut melkein missä vaan maailmassa! Vinkkejä kannattaa kysellä erityisesti Aasiaan, safareille, risteilyille, arabimaihin tai aikuisten Interrailille.

Tuntematon turisti Sanna antaa vinkit erityisesti pakettimatkoihin ja rantalomiin. Kohteista erityisesti Karibia, Miami, Arabiemiraatit, Italia, Kroatia ja kotimaa ovat Sannan reissuissa ajankohtaisia.

Stilettikorkokanta-blogin Ulla on erityisesti Pohjois-Amerikan asiantuntija. Tule kyselemään vaikka roadtripeistä tai muotiviikoista – tai sitten matkailualan opiskelusta.

Kohteena Maailma -blogin Rami reissaa lasten kanssa kotimaassa ja maailmalla. Lisäksi kannattaa kysellä vinkkejä urheilu- ja olutmatkoihin sekä tuoreita kuulumisia Karibialta.

Lähtöportin bloggaaja Mika on erikoistunut kolmen sukupolven matkoihin. Kohteista löytyy vinkkejä etenkin Madeiralle, Irlantiin ja Italiaan sekä lomatalojen vuokraamiseen.

Tämä matka -bloggaajapariskunnalta saa hyviä vinkkejä mm. vuokra-autoiluun Euroopassa ja Aasiassa. Anna ja Teppo osaavat antaa myös suosituksia niistä vähän hienommista hotelleista ja ruokapaikoista maailmalla.

Cocoa etsimässä vinkkailee mielellään mm. maailmanympärimatkoihin, ruokamatkailuun ja reppureissaamiseen liittyen. Kohteista erityisti Aasia, Australia, Barcelona ja Tallinna ovat Arnan ja Arton heiniä.

Siveltimellä -blogin Sanna kertoo vinkit aktiiviseen lomailuun – mm. surffaamiseen, sukeltamiseen ja purjehdukseen – maailman eri kolkissa.

Matkakuume.net-blogissa harrastetaan aktiivilomia, urheilua, luontoa, hyvää ruokaa ja viiniä. Kysy Gialta ja Miikalta vinkit myös maailmanympärimatkaan ja lasten kanssa reissaamiseen.

Näkymiä vihreältä kukkulalta -blogin Roomassa asuva Heli osaa vinkata etenkin ikuisen kaupungin vähemmän tunnettuja nähtävyyksiä ja hyviä ravintoloita.

Palmuaseman bloggaaja Sanna osaa neuvoa mitä pitää ottaa huomioon esteettömien matkojen suunnittelussa.

SariKoo -blogin Sari elää maailmalla paikkariippumattomana diginomadina – jos tämä elämäntapa kiinnostaa, tule jutuille! Lisäksi vinkit erityisesti Chiang Maihin sekä asunnon vuokraukseen ja asumiseen Thaimaassa.

Kotona kaikkialla -blogin Mirje on toinen Blogipaviljongin diginomadeista. Asiantuntevia vinkkejä saat siis mm. coworking-tiloihin maailmalla. Lisäksi vinkkejä Atlantin ylitysristeilyihin, Kaakkois-Aasiaan, Meksikoon, Karibialle ja matkustamiseen pelkillä käsimatkatavaroilla.

Ja meiltä Mutkia matkassa -blogin Emmalta ja Kaisalta saat tuoreita vinkkejä esim. budjettimatkalle Malediiveille, Balin ja Lombokin saarille, Hongkongiin, Kiinaan tai Azerbaidzaniin – ja kotimaan kohteista vaikkapa majakoille, Pirkanmaalle ja Kainuuseen. Tai tule vaikka kyselemään rohkaisua yksin reissaamiseen tai oman matkablogin aloittamiseen!

Blogipaviljonkia pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja kaikki messuosaston rakentamisesta nettisivuihin on tehty bloggaajavoimin. Tänä vuonna saimme lisäksi materiaaliapua messuosaston sisustukseen ja markkinointiin Vallilalta, Expomatolta, JYA Housing LKV:ltä, Yetitabletilta, Coprintilta ja ASUS Suomelta. Messuosaston tarjosi Messukeskus. Lämmin kiitos yhteistyökumppaneillemme!

Blogipaviljonki löytyy helposti ihan TUI Inspiration Stagen vierestä eli täältä:

 

Blogipaviljonki kartta

 

PS. Messuilta löytyy myös toinen matkabloggaajien tempaus: Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyysmatkakuvanäyttely! Niin meidän kuin 50 muunkin matkabloggaajan upeita reissukuvia voi ostaa mukaan vaikka omalle seinälle ja tukea samalla Laosin lasten koulunkäyntiä!

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 16.1.2017 at 15:55

  Upeaa työtä olette kyllä jaksaneet tehdä ja järjestäneet omien kiireiden (ja matkojen!) ohessa blogipaviljongin. Vaatii varmasti paljon työtä ja oma hankaluutensa (mutta myös rikkautensa!) on monessa osanottajassa. Nähdään toivottavasti mahdollisimman monen kanssa messuilla!

  • Reply Emma 17.1.2017 at 12:29

   Kiitos! Suurin kunnia järjestelyistä kuuluu kyllä yksin Miljalle, mutta tietysti tässä on ollut suunnittelemista ja stressaamista meille kaikille muillekin. Kunpa saatais joskus tehtyä tämä vielä isommin, niin isompi joukko bloggaajia pääsisi mukaan! Toivottavasti nähdään messuilla!

 • Reply Ne Tammelat 17.1.2017 at 22:19

  Hieno idea, että myös blogiyhteisö on edustettuna matkamessuilla! Ne Tammelat on tulossa näillä näkymin lauantaina messuille. Toivottavasti tavataan mahdollisimman monia reissuhulluja!

  • Reply Emma 18.1.2017 at 10:18

   Toivottavasti nähdään!

 • Reply Ella - Matkalla kaiken aikaa 18.1.2017 at 14:21

  Mielettömän hienoa vapaaehtoistyötä! Mahtavia messuja, ja mielelläni lähden ensi vuoden suunnitteluihin mukaan 🙂

  • Reply Emma 22.1.2017 at 11:08

   Kiitos! Toivottavasti päästään tekemään Paviljonkia taas ensi vuonna ja entistä isommin!

 • Reply Sandra 21.1.2017 at 10:40

  Täytyy nolona myöntää, että vasta tän postauksen myötä tuli tutuksi tuo Blogipaviljongin idea. Itse en ole pariin vuoteen ollut matkamessuilla, joten on jäänyt sitä koskevat keskustelut pienemmälle huomiolle. Täytyy sanoa, että hieno idea ja hyvin olit kuvaillut kaikkia osallistuvia bloggaajia. Varmasti noista vaihtoehdoista luulisi löytyvän jos mitä asiantuntemusta ja vinkkiä.

  • Reply Emma 22.1.2017 at 11:09

   Kävijätkin tuntuivat tykkäävän messuilla, me kun ei myyty tai tyrkytetty mitään vaan jaettiin ihan ilmaisia matkavinkkejä 🙂

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG