Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parhaat reissukuvat 2016 + pari sanaa instagramista

Reissukarttta

 

Vuosi 2016 oli meille hyvä matkavuosi. Yhteensä pääsimme reissaamaan 13 eri maassa – tietysti mahtavien kotimaan kohteiden lisäksi! Ja miten hienoja kokemuksia vuosi olikaan taas täynnä!

Kuukausittaisen Instagram Travel Thursdayn hengessä muistelin viime vuoden reissuja instagramiin postaamiemme kuvien kautta. Julkaisimme viime vuonna instagramissa kaikkiaan lähes 400 kuvaa: hetkiä, tilannekuvia, maisemia ja värejä reissuiltamme. Paljon myös sellaisia kuvia, jotka eivät liittyneet mihinkään menneeseen tai tulevaan blogijuttuun. Tähän juttuun onkin koottu nyt niitä Instagramin suosituimpia kuvia – ei siis kuvia blogin suosituimmista jutuista eikä kuvia läheskään kaikilta viime vuoden matkoilta.

Ja tässähän oppii samalla itsekin lisää instagramista! On meinaan mielenkiintoista huomata, että tietynlaiset kuvat selkeästi puhuttelevat instagram-kansaa. Tietysti kuvan pitää olla lähtökohtaisesti laadukas ja kertoa yhdellä vilkaisulla tarina tai luoda mielikuva, mutta kaikista hienoista ja hyvälaatuisista kuvista eniten tykkäyksiä ja kommentteja saavat näköjään kuvat palmuista, auringonlaskuista ja -nousuista, sekä yleisesti sinisävyiset kuvat, mieluusti merestä. Tästä siis vinkkiä aloitteleville instaajille, jotka haluavat saada kuvilleen lisää tykkäyksiä, hahhah.

Ja vaikka instagramissa kaunis kuva on kaikkein tärkein, on kiinnostavilla kuvateksteilläkin merkitystä. Vielä kivempaa kuin saada kuvalleen paljon tykkäyksiä, on saada kommentteja muilta käyttäjiltä ja seuraajilta. Ihan niinkuin täällä blogissakin, vink vink 😉 Osa instagrammaajista käyttää automaatteja jakamaan tykkäyksiä ja kommentteja. Se on todella tylsää ja myös ah niin läpinäkyvää. Esimerkiksi Utön majakalta postasin tämän yökuvan ja harvinaisen pitkän kuvatekstin:

 

Estonia onnettomuus Utö instagram

 

”Mayday, mayday, Estonia please”. In 1994, in the middle of the night in a storm, car ferry M/S Estonia carrying 989 passengers sank about 35 kilometers southeast of Utö on its way from Tallinn to Stockholm. As this small island was the closest piece of land to the tragedy, it became the center of rescue operations. Helicopters kept bringing both survivors and victims to the island throughout the night and the following day. Sadly, only 137 passengers survived. May the victims rest in peace, and may we never see an accident that horrible on our seas again.

 

Yksi kuvaan tulleista kommenteista oli ”Wonderful!”. Tällaisia yhden sanan selkeästi automatisoituja kommentteja tulee kuviin useinkin, mutta tässä kohtaa harmitti todella. Wonderful ei nyt todellakaan ole se sana, joka minulle itselleni ainakaan tulisi mieleen tuosta kuvasta ja kuvatekstistä.

Jännää on myös, että joskus ihan satunnaiset räpsäisyt, joita ei meinaa edes kehdata instagramiin laittaa, nousevatkin tosi suosituiksi. Niinkuin nyt tämä meidän koko vuoden tykätyin kuva: räpsäisin sen eräänä harmaana joulukuun aamuna Tampereen Hämeenkadulla  matkalla hammaslääkärille.

 

Tampere jouluvalot hämeenkatu instagram

 

Malediivien reissulta postatut kuvat olivat hittejä kaikki. Ja onhan se nyt ihan selvä: näissä yhdistyvät palmut, turkoosi meri ja auringonlaskut! Tämä auringonlasku Maafushin saarella on viime vuoden toiseksi suosituin kuva – ja kaverinaan sillä on kaksi muuta vuoden TOP 15 -listalle yltänyttä kuvaa.

 

Malediivit auringonlasku instagramMalediivit palmut instagram Maafushi ranta

 

Myös tässä kymmenen suosituimman joukkoon yltäneessä kuvassa, jonka otin Malediiveilta kotiin palatessani Dohaan tehdyllä välilaskulla, on tuttuja elementtejä: sininen väri ja meri.

 

Doha qatar instagram

 

Meidän kotimaan kohteidenkin kuvista on vuoden varrella tykätty. Kuka on yllättynyt näitä kuvia yhdistävästä värisävystä?

 

Moottorikelkkailu Kajaani instagram

Kaisa moottorikelkkailee Kajaanissa kauan ennenkuin lumi tuli meille eteläänkin

Risteily Viking Line instagram

Auringonnousu Itämerellä joulun alla

Toivolan vanha piha instagram

Toivolan Vanhalta Pihalta Jyväskylästä tein tänäkin vuonna jouluostoksia ja näpsäisin muistoksi siltä reissulta myös tämän kuvan

Utö instagram

Utön majakkasaari oli upea kokemus marraskuussa. Sieltä instagramiin postaamistani kuvista tämä oli suosituin ja taitaa edelleen olla kaikista meidän instaan koskaan laittamista kuvista TOP 5:ssä.

 

Viime syksyn Indonesian reissun kuvista nousi useita suosikkien listalle. Tässä kaksi tykätyintä, ensimmäinen Nusa Ceninganilta ja toinen Nusa Lembonganin edustan merileväviljelmiltä.

 

Secret Point Nusa Ceningan instagram Bali

Merileväviljelmä Bali Nusa Lembongan instagram

 

Ja vielä viime hetkillä, vuoden viimeisenä päivänä, tämä Kaisan Toulousesta postaama kuva ponkaisi suosituimpien joukkoon:

 

Toulouse instagram

 

Tule tänä vuonna sinäkin seuraamaan meitä instagramissa, löydät meidät nimellä @mutkia_matkassa!

 

***

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Skimbaco ja Muru Mou -matkablogi. Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Lue tempauksesta lisää täältä.

 

instagram travel thursday

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Suunnaton 5.1.2017 at 15:23

  Onhan nuo Malediivien kuvat ihan mielettömiä! Hienoja muutkin, ja jonain muuna aikana fanittaisin niitä varmasti yhtä paljon. Nyt pakkasen keskellä turkoosi meri ja palmut vie kuitenkin voiton 😉

  • Reply Emma 5.1.2017 at 21:10

   Haha, kyllä nyt on sinne ikävä!

 • Reply Sateenmuru 5.1.2017 at 16:31

  Olen itse huomannut saman, että usein Instagramissa tykätään kovasti sellaisesta kuvasta, jota en ole edes meinannut laittaa koko kuvavirtaan. Tuo Hämeenkadun kuvasi on kyllä jotenkin ihastuttava – ehkä Instagramissa todella toteutuu se hetken merkitys! Sattumoisin itselläni on Toulousesta varsin samansävyisiä kuvia jokivarrelta. ^_^ Hyviä Instagram-hetkiä myös tähän vuoteen!

  • Reply Emma 5.1.2017 at 21:12

   Joo, yleensä pystyy aavistamaan (just jonkun turkoosin kuvan kohdalla), että nyt on hyvä, mutta sitten on niitä täysiä yllätyksiä! Samoin sinulle hyvää ja menestyksekästä vuotta! 🙂

 • Reply Jonna 5.1.2017 at 16:32

  Tuo siniharmaa Tampereen kuva on kyllä aivan ihastuttava! Samoin alin kuva Malediiveiltä.

  • Reply Emma 5.1.2017 at 21:13

   Kiitos paljon!

 • Reply Outi 5.1.2017 at 16:54

  Onpa kyllä varsin upeita kuvia ja kieltämättä nuo sinisävyiset puhuttelevat paljon 🙂

  • Reply Emma 5.1.2017 at 21:13

   Joo, joku siinä sinisessä vissiin on 😀

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 5.1.2017 at 18:49

  Mä tykkään myös tuosta Tampere kuvasta. Jotenkin välillä tuntuu että ne palmu ja auringonlaskut tai nousut on niin nähty. Ehkä sitä kaipaa jotain yllätyksellisyyttä, mitä esim. Tampere kuva tarjoaa. Tykkään myös tuosta Utöstä ja sitten tuo Tolouse- kuva on suosikkeja.

  • Reply Emma 5.1.2017 at 21:15

   Mä oon itse ihan samaa mieltä, että palmut ja auringonlaskut on niin nähty. Etenkään en jaksa seurata tilejä, joilla on esim. pelkästään auringonlaskukuvia vaikka ne olisi miten kauniita ja upeita. Mutta tutkimattomat ovat ihmismielen tiet, ehkä palmut ja auringonlaskut kuitenkin puhuttelee meitä jostain tiedostamattomasta kohdasta, kun niille tykkäyksiä satelee 🙂

 • Reply miraorvokki 8.1.2017 at 13:47

  Instagram on kyllä hauska väline – koskaan ei voi tietää mitä postattu kuva tuo mukanaan. 😀 Yleensä juuri ne nopeasti sutaistus ja ”no ehkä tän vois laittaa”-kuvat nousee suosituimmaksi ja kommentoiduimmaksi. Nuo automatisoidut kommentit ärsyttää vähäsen, sillä just joku ”wonderful” tuollaiseen kuvaan.. Tuota. nääääh… 😀

  • Reply Emma 9.1.2017 at 10:30

   Joo, sitä kuvittelee tietävänsä mikä on hyvä kuva, mutta aina saakin yllättyä 😀

 • Reply Johanna Hulda 8.1.2017 at 16:49

  Vaikka Jyväskylässä asun, niin en ole koskaan käynyt tuolla Toivolan vanhalla pihalla. Täytyy kyllä suunnata sinne mitä pikimmin, kiitos vaan vinkistä! 😀 Kauniita kuvia olette vuoden aikana ottaneet. Ei ihme että nuo ihanat palmurannat on keränneet tykkäyksiä, mutta mun suosikkeja näistä on nuo vähän erilaisemmat merikuvat kuten tuo punainen mökki Utöllä ja vene Dohan edustalla.

  • Reply Emma 9.1.2017 at 10:32

   Kiitos itsellesi, ja vieraile ihmeessä Toivolan vanhalla pihalla!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 8.1.2017 at 21:49

  No mut onhan noi nyt ihan huikean hienoja otoksia! Varsinkin se Tampereen jouluvalokuva. Ja Malediivit. Ja Utö. Ja Toivolan vanha piha! Ja ja ja!

  Nuo automaattikommentit on tosiaan tylsiä. 🙁

  • Reply Emma 10.1.2017 at 11:03

   Kiitos Kati! 🙂

 • Reply Janni / Lentopelko 8.1.2017 at 22:25

  Aivan ihaniahan nuo kaikki kuvat on! Sinisävyiset on jotenkin niin rauhottavia ja tunnelmallisia. Yhden tutunkin paikan bongasin; Toivolan vanhan pihan. Tasan kerran oon siellä käynyt, Jyväskyläläisenä vois varmaan vähän skarpata… 😀

  • Reply Emma 10.1.2017 at 11:04

   Haha, skarppaa ihmeessä ja käy toistekin! 😀

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 9.1.2017 at 00:03

  Ihania kuvia. Voisi oikeastaan itsekin kasata samanlaisen postauksen. Itse tykkään ranta- ja merikuvista mutta yhtä lailla lumisista maisemista. Nykyään tykkään myös paljon postauksista, mihin on kirjoitettu vähän enemmän, ja mistä löytyy jotain tarinaa.

  • Reply Emma 10.1.2017 at 11:06

   Joo, tekstit on kyllä tärkeitä ja on aina kiva lukea edes muutama sana enemmän kuin vain esim. paikka mistä kuva on otettu. Itsekin pitäisi kyllä enemmän luovuutta käyttää noiden kuvatekstien kanssa.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 9.1.2017 at 00:51

  Toki Hämeenkatu on ykkönen, sehän on nyt selvä 😉 Utön punainen venevaja on upea, samoin eka Dusa!

  Sen verran voi tuota Wonderful -kommentin antajaa miettiä, että automaattivastauksen lisäksi on toinenkin vaihtoehto. Kirjoittaja ei ymmärrä kovin hyvin englantia ja tykkäsi oikeasti kuvasta tai sinun tarinasta. Eli silloin saattaa antaa hyväksi todetun vastauksen, kun tietää sen verran englantia, että mitä se tarkoittaa. Tietysti ei ehkä todennäköistä näin, mutta mahdollista. Itse jopa välillä mietin sitä, että voiko tuollaisesta kuvasta tykätä ollenkaan, mieluummin antaa jonkun aiheeseen sopivan kommentin. No jokainen meistä miettii näitä asioita eri tavalla ja automaattivastaukset on joka tapauksessa sanonko mistä 🙁

  • Reply Emma 10.1.2017 at 11:09

   Mä kans mietin, että tokihan tuo kommentoija on voinut vaan katsoa kuvaa ja kehua sitä wonderfuliksi, mutta hassua silti olisi kommentoida niin ettei ollenkaan huomaa mistä on kysymys. No, pieniä murheitahan nämä on.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 9.1.2017 at 10:53

  Ihana tuo merilevänviljelijä kuva <3 Kiva kooste siitä mistä tykätään 😀 Miten ihmiset muuten tekivät näitä insta 2016 koosteita, jossa näki kuinka monta tykkääjää missäkin?

  • Reply Emma 10.1.2017 at 11:10

   Netistä löytyy ainakin bestnine.com, jolla noita oli monet tehneet!

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 9.1.2017 at 20:44

  Tuo Utön majakkasaarikuva on erityisen ihana 🙂 Välillä tosiaan käy niin, että itse postaa omasta mielestään kivan kuvan, joka ei sitten sykähdytä juuri ketään. Ja sitten jostain räpsystä tulee kumman tykätty. Mulle toimii lumi/vesistö, sinisen sävyt ja taivaan eri sävyt yleensä aina 😉

  • Reply Emma 10.1.2017 at 11:52

   Kiitos Heidi!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 10.1.2017 at 00:44

  Ihania kuvia! Kyllä mullekin toimii aika usein siniset kuvat, tai varsinkin turkoosit vedet 😉 Sellaiset kuvat joista välittyy jonkunlainen tunnelma, puhuttelevat minua. Ja on totta, että joskus kuvat joista ei itse ajattele että Vau, ovatkin niitä eniten tykättyjä.

  • Reply Emma 10.1.2017 at 16:19

   Joo, joku tietty tunnelma on tärkeää hyvässä kuvassa!

 • Reply reissaaja1 10.1.2017 at 10:02

  Hienoja kuvia! Erityisesti tuo Utöstä otettu, on jotenkin hyvin puhutteleva.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 10.1.2017 at 17:32

  Auringonlaskut ja -nousut ovat kyllä niitä ”tykkäysmagneetteja” Instassa. Ja tosiaan, noita Wonderful -kommentteja tulee kyllä silloin tällöin aika sopimattomastikin!

  • Reply Emma 11.1.2017 at 19:53

   Joo, se on kyllä jännä, auringonlaskut ja -nousut voi tietysti olla aivan upeita, mutta harvoin niissä on mitään yllätyksellistä elementtiä tai uniikkia.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 11.1.2017 at 10:14

  Oiii mitä matkakuumetta nämä Malediivi-kuvat saavatkaan aikaan. En ihmettele yhtään, että ovat saaneet reilusti tykkäyksiä. Mutta kyllä minustakin kuva Hämeenkadulta on oikeastaan hienoin. Tosi upea!

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 12.1.2017 at 07:45

  Instagramissa on se metka piirre, että kuva joka toimii isolla näytöllä, harvoin toimii Instagramissa. Koska kuvaa katsotaan ehkä vain 1-2s, sen tulee kiinnittää jollakin lailla katsojan huomio pieneltä kännykän näytöltä heti. Silloin laadullisesti huonokin kuva voi toimia hyvin. Vastaavasti huono kännykkäräpsy isolla tietokoneen näytöllä vain ärsyttäisi.

  • Reply Emma 13.1.2017 at 09:53

   Se on kyllä totta, että instassa kuvan täytyy kiinnittää huomio samantien ja se herättää joko samantien positiivisen tunteen tai on yhdentekevä. Mutta jos kuva on laadullisesti huono, niin ei se mua sytytä kyllä pienessäkään koossa.

 • Reply Ella - Matkalla kaiken aikaa 12.1.2017 at 08:05

  Aika hauska, että oon kiinnittänyt ihan samoihin juttuihin huomiota, joten ehkä nämä tosiaan ovat ainakin tämänhetkisiä trendejä Instassa. Noi automaattiset kommentit on niin ärsyttäviä! Itse oon siellä vielä aloittelija, joten aluksi en tajunnut noita auto commentteja, ja olin ihan ihmeissäni, että joku kommentoi mun kuvaa 😀 Nyt oon jo ihan eri tavalla perillä koko kanavasta, ja tykkään siitä kovasti 🙂 Niin paljon inspiraatiota joka päivä!

  • Reply Emma 13.1.2017 at 09:54

   En itsekään toki koe mikään pro olevani ja koko ajan tässä bloggaamisen ohella oppii kaikenlaista eri somekanavista, se on osa tätä mielenkiintoa! Instagramista kyllä löytää inspistä ihan matkaan kuin matkaan!

 • Reply Asko Leppilampi 12.1.2017 at 17:02

  Huikeita kuvia, huikeaa elämää. Hienoa, että osaat ottaa kaiken irti.
  Tämä innoitti myös miettimään, miten Instagramiakin voisi hyödyntää juttujen levittämisessä. Olen siellä mukana, mutta harvakseltaan. Mietintämyssyyn tuli tavaraa, josta kiitos!

  • Reply Emma 13.1.2017 at 09:57

   Kiitos paljon! Instagramista ei suoraan tule hurjan paljon liikennettä varmaan monellekaan bloggaajalle, mutta välillisesti kyllä. Ja itse ainakin pidän sitä aika erillisenä kanavana, jossa tosiaan kuvalla on isompi merkitys kuin tekstillä, ja yleisö on kansainvälistä (vs. blogijuttumme ovat ainakin tällä hetkellä vain suomeksi).

 • Reply Lotta | Watia.fi 12.1.2017 at 20:28

  Palmu- ja paratiisikuvat tuntuvat tosiaankin saavan tykkäyksiä Instagramissa. Mutta miksipä ei. Niistä tulee niin lomafiilis! 🙂 Kommentteja on Instagramissa tosi kiva kyllä saada, mutta hirmu paljon tulee niitä automaattisia, mitäänsanomattomia kommentteja. Tuollaiset aiheeseen sopimattomat ”Wonderful”-kommentit ovat kyllä ikäviä. :-/

  • Reply Emma 14.1.2017 at 23:11

   Joo, pitäisi kyllä itsekin jaksaa nähdä vaivaa ja kommentoida enemmän sellaisia kuvia, jotka kommentin ansaitsevat!

  Leave a Reply

  UA-79653706-1