Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

50 Comments

 • Reply Suunnaton 27.12.2016 at 13:52

  Vautsi! Malediivit vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta kaakkois-Aasian kohteille. Oliko Maafushilla paljonkin tarjontaa sukellusfirmoissa?

  • Reply Emma 28.12.2016 at 10:12

   Nimenomaan näin! Lennotkin on inhimilliset, noin 6 + 4 tuntia Dohan kautta, ja aikaero vaan +2 tuntia. En ole itse vielä uskaltanut koittaa sukeltamista, joten en kiinnitänyt sukellusfirmoihin niin paljon huomiota, mutta kyllä siellä muutama siihen erikoistunut mesta ainakin oli ja myös muita retkiä järjestävät firmat tekee varmaan ainakin aloittelijoiden sukelluksia.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 27.12.2016 at 16:01

  Olipa superkiinnostavaa! Mä olen aina ajatellut, että Malediivit on vaan just tylsä resort-kohde, jonne ei oo ollut mielenkiintoa. Mutta tää rikkoi kyllä mun ennakkoluuloja sitä paikkaa kohtaan! 🙂 Tuo vesi on kyllä niin upean väristä. <3

  • Reply Emma 28.12.2016 at 10:13

   Kiitos ihanasta kommentista, hienoa jos onnistuin rikkomaan ennakkoluuloja! Kyllähän sellainen resort-lomakin sinänsä kelpaisi, mutta tuolta tosiaan löytyy myös paljon muuta! 🙂

 • Reply Ville 28.12.2016 at 18:32

  Hauska sattuma, kirjoittelin juuri eilen omaan blogiini fiiliksiä reissulta samalla ajatuksella Maafushin naapurisaarelle Guraidhoolle 🙂 Näyttäisi olevan tuttuja juttuja, Maafushi tosin on paljon turistiystävällisempi ja tekemistä on enemmän. Ainakin Guraidhoolla dollarit myös kannattaa jättää vaihtamatta kun kaikki hinnat on Rufioissa ja vaihtaminen on kallista (jos ei jostain saa halvalla etukäteen). Milloin olitte reissussa?

  • Reply Emma 28.12.2016 at 21:02

   Olipa mielenkiintoista lukea sun juttu Guraidhoolta! Ihan samoja kokemuksia, ihmettelin itsekin mm. että missä kaikki herkullinen seafood luurasi, ei ainakaan mun lautasella! Guraidhoollako ei siis voinut maksaa dollareilla? Jännä, kun taas Maafushilla ne oli kovin haluttuja ja kävi kaikkialla. Me oltiin joulukuun alussa, koska sä? Meidän reissun aikana ei satanut kuin ehkä 10 minuuttia yhtenä iltapäivänä.

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 28.12.2016 at 19:20

  Oletpa koonnut mahtavan tietopaketin! 🙂 Malediiveilla pitää päästä jossain vaiheessa käymään, joten nyt tiedän minne palaan etsimään tietoa, kun sen aika on.

  • Reply Emma 28.12.2016 at 21:10

   Kiitos Elina! Ja tervetuloa vinkkien pariin myöhemmin uudestaan 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään taas 28.12.2016 at 20:35

  Kuulostaapa hyvältä! Ja samaa mieltä Elinan kanssa, että mahtavasti koottu postaus!
  Olisikohan tuo saari sopiva lapsiperhelomalle?

  • Reply Emma 28.12.2016 at 21:13

   Kiitos Teija! Kyllä tuolla lapsiperheitäkin näkyi, en keksi mitään syytä miksi ei sopisi myös lapsellisille! Tosin kun itsellä niitä ei ole, en ehkä osaa ottaa jotain asioita huomioon, eli jos jotain tiettyä mietit, niin kysy ihmeessä!

 • Reply Sateenmuru 3.1.2017 at 02:16

  No nyt muuttui käsitys Malediiveistä – ja kyllä lähtisin tänne ennemmin kuin Kanarialle! Ihana värimaailma ja tunnelma.

  • Reply Emma 3.1.2017 at 23:50

   Toi värikkyys oli kyllä niin ihanaa! <3

 • Reply reissaaja1 3.1.2017 at 12:00

  Värit ja kirkkaus näyttää todella houkuttelevalta. Tasan vuosi sitten olikin matka ostettuna juuri Malediivien Maafushiin, mutta ärhäkkä influenssa kaatoi pedin pohjalle lähes 2 viikoksi. Ehkä sitten joskus…

  • Reply Emma 3.1.2017 at 23:51

   Ohhoh, korvasiko vakuutus matkan peruuntumisen? Toivottavasti pääsette Malediiveille vielä tulevaisuudessa!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 3.1.2017 at 12:49

  Me kävimme siellä vuosikymmeniä sitten – ja siis resortissa, pienellä saarella, jonka ympäri käveli vartissa.
  Paikalliselämää käytiin sitten erikseen katsomassa toisella saarella 🙂
  Joskus resorttielämäkin on ihan paikallaan, mutta ei siinä tosiaan saarelaisten oikeasta elämästä paljoa näe.
  Aikoinaan tuntuivat tätä perustelevankin siten, että eivät halua muslimiväestön ja bikinielämää viettävien turistien häiritsevän toisiaan.

  • Reply Emma 3.1.2017 at 23:53

   Pieni saari tuokin oli, oisko mennyt 20-30 minuuttia ympäri kävelemiseen. Taitaa melkein kaikki tuolla päin olla pikkuruisia. Resort-loma tosiaan sopii joillekin ja joihinkin tilanteisiin – en mäkään vastaan panis jos sellaista tarjottais, mutta mieluummin teen sillä rahalla vaikka sitten useamman reissun.

 • Reply Anna K. 3.1.2017 at 13:16

  Mielenkiintoinen juttu! Kiva tietää, että tuonnekin voi mennä paikkaan, jossa on ”oikeaa” elämää. Resortti ja minä: never! Nuo kuvat pikkukaduista ja värikkäistä taloista on tosi kivoja, samoin ”puistonpenkki” on mainio!
  En ole koskaan voinut ymmärtää sitä, että turistit kulkevat perse melkein paljaana muslimimaissa. Sulla on niin mainio kuva keltahuivisesta naisesta, joka katsoo lyhytsortsisen naisen perään. Siihen kiteytyy niin hyvin turismin koko olemus!

  • Reply Emma 3.1.2017 at 23:55

   Mä olin kans vähän harmissani, kun näin tuolla noita miniminishortseja ja narutoppeja. Ihan varmasti jokainen on sen verran ottanut etukäteen selvää että luulis ymmärtävän vähän kunnioittaa paikallisia tapoja, mutta kun ei…

 • Reply Teppo/Tämä matka 6.1.2017 at 11:09

  Hyvä tietosetti! Nyt on paljon helpompi suunnitella matkaa Malediiveille. Varmasti hyödyksi monille.

 • Reply Stacy Siivonen 6.1.2017 at 17:05

  Upeita kuvia! Ilmeisesti sandaaleja tarvitaan siihen, kun hiekka rupeaa hohkaamaan kuumuutta enkä ainakaan minä ole mikään tulisilla hiilillä kävelijä. Mitä tulee suihkuun, niin olen kyllä lämpimän veden arvostaja, myös Amazonasissa. Keihäsrausku oli aika kova juttu. Inhottaa ajatella sairaalareissua noinkin alkeellisissa oloissa.

  • Reply Emma 6.1.2017 at 19:43

   Itse asiassa hiekka oli tuolla niin valkoista, että se ei lämmennyt mahdottoman kuumaksi keskipäivänkään auringossa. Ainoa mitä varoin oli roskat ja kaikenmaailman pikkusälä teillä kauempana ”keskustasta”, siellä käytin sandaaleita. Ja mä kyllä olen myös suuri lämpimän veden arvostaja, mutta tuolla kun tuli päivän jälkeen lämpöhalvauksen partaalla huoneeseen, ei paljon haitannut se kylmäkään vesi.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 7.1.2017 at 02:06

  Me vietettiin osa häämatkasta Malediiveilla, luksusresortissa kylläkin, mutta oli kyllä yksi ihanimmista paikoista, missä ollaan oltu.

  Mutta ihan oikeassa olet siinä, että kaikki ne postikorttikuvat on luksusresorteista. Ja paikallista elämä siellä ei pääse näkemään muuten kuin päiväretkillä. Tuommoisella paikallisella saarella rahat menee todennäköisemmin paikallisille, joten senkin puolesta se on se parempi vaihtoehto. Eikä tuokaan kyllä pöllömmältä paikalta näytä!

  Silti, meidän Malediivien lomat kyllä taitaa tulla suuntautumaan tulevaisuudessakin niihin veden ylle rakennettuihin bungaloweihin, silloin harvoin kun massia riittää.

  • Reply Emma 8.1.2017 at 21:14

   En mäkään kauheesti vastustelis, jos resortlomaa noissa maisemissa tarjottais. Oishan se upea elämys, eniten mua houkuttais se, et pääsis suoraan makuuhuoneesta uimaan heti aamulla ja viimeiseksi illalla, ah.

 • Reply Mira / Exploras 7.1.2017 at 10:20

  Olipa hyvä ja tuhti tietopaketti! Kiva tietää, että Malediiveilta löytyy myös huokeampia matkailupalveluita.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 7.1.2017 at 20:42

  Tämä oli tosi mielenkiintoista. Minullakin on jotenkin ollut vain sellainen paratiisin omainen kuva Malediiveista. En ensinnäkään tiennyt, että saaria on noin paljon, ja että joillakin niistä on vain resorteja. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta kohteelta, ja kyllähän nämäkin kuvat paratiisilta näyttää! Etenkin kiinnostaa tuo snorklaus.

  • Reply Emma 8.1.2017 at 21:21

   Snorklaaminen oli kyllä ihana parasta <3

 • Reply Erja/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi 8.1.2017 at 10:59

  tämä puoli Malediiveista on tullut tutuksi kaverin reissun perusteella, mutta kyllä noilla keleillä ja rannoilla suoraan sanoen tympäisisi piileskellä jonkun tunikan alla…

  • Reply Emma 9.1.2017 at 10:29

   Niinpä! Ei oikein houkuta sellaiset saaret, joissa uimaankin pitäisi mennä t-paidassa ja housuissa…

 • Reply Viiru 4.6.2017 at 23:41

  Reissu varattu juurikin Maafushille! Kiva oli lukea kokemuksistasi. Mites tuon pukeutumisen kanssa snorklausretkillä? Niitä aiotaan tehdä. Onko siellä oltava joku uikkaria peittävämpi asu? Vietittekö rantaelämää vain bikinibeachilla? Mietityttää, että millaista uima-asua pitää tajuta pakata mukaan…

  • Reply Emma 5.6.2017 at 09:14

   Vau, ihanaa! Snorklausretkillä saa olla veneessä ja vedessä vaikka bikineissä, mutta veneelle käveltäessä vielä pitää pitää esim. t-paita ja shortsit päällä. Ja Maafushilla rantaelämää voi tosiaan viettää ainoastaan bikini beachillä (siellä saa siis olla bikineissä). Muuten laukkuun mukaan t-paitoja ja polvipituisia shortseja ja hameita! ihanaa lomaa teille!

 • Reply Heljä Vainio 2.8.2017 at 15:29

  Kiitos hyvästä tietopaketista. Mieheni varasi viikko sitten tammikuun alusta kuukauden loman Maafusin saarelle. Olemme eläkeläisiä ja kolme talvea on vietetty Mauritiuksella. Kirjoituksesi perusteella tämä paikka on meille sopiva. Ei snorklausta, mutta muuta elämystä ja kohtuubudjetilla. Air Francella oli hyvä tarjous lennoista Maleen.

  • Reply Emma 3.8.2017 at 09:16

   Ole hyvä Heljä, mahtavaa jos tiedoista oli iloa! Täällä tosiaan pärjää pienemmälläkin budjetilla ja silti pääsee nauttimaan paratiisioloista 🙂

 • Reply Jansku 10.8.2017 at 11:35

  Onneksi löysin tämän blogisi! Olen ollut kahden vaiheilla varata viikon matkan Dominikaaniseen mutta kun katsoin lentojen ja hotellien hintoja niin samalla rahalla saa kaksi viikkoa unelmieni Malediiveilta. Olen pitänyt mahdottomalta sinne matkustaa kun matkat juuri niihin resortteihin maksaa omaisuuden…mutta nyt pitääkin tutkia vähän pintaa syvemmältä 🙂 Kiitos sinulle!

  • Reply Emma 10.8.2017 at 12:21

   Ole hyvä Jansku! Et usko kuinka kiva on saada tällaista palautetta, kiitos että jätit kommentin <3

 • Reply Lissu 19.10.2017 at 09:10

  Hei,

  Olen lähdössä muutaman viikon päästä Maafushille. Kone on klo 12 perillä. Mitä kuljetusta suosittelet Maafushille? Kerkeääkö Malesta lähetevään klo 15 laivaan? Olen yrittänyt etsiä tietoa kuljetuksista, mutta aika heikosti on löytynyt… Hotellille myös laitoin kyselyä, mutta eivät ole vastanneet. Tarjosivat kyllä tervetulo viestissään ylikallista omaa pikavenettä 😀

  • Reply Emma 19.10.2017 at 09:41

   Ah ihanaa, toivottavasti teille tulee upea matka! Jos teidän lento on ajallaan, niin ehditte suoraan lentokentältä klo 13.30 lähtevään iComin kyytiin. Suosittelen sitä lämpimästi, se säästää monta säätämisvaihetta väliltä kun voi hypätä suoraan veneeseen lentokentän edestä! Mutta ehditte joka tapauksessa mainiosti myös Malelle julkiseen lauttaan: ensin siis lyhyt julkisen liikenteen vene lentokentän edestä Malen saarelle (niitä menee jatkuvasti), sitten taksi tai kävely Villingilin lauttasatamaan (matka ei ole varsinaisesti pitkä, mutta Malen saari on sokkeloisen täyteen rakennettu ja oikeaan kohtaan lauttasatamassa voi olla haastava löytää itsekseen) ja sieltä lippuluukulta lippu klo 15 laivaan. Missä hotellissa muuten yövytte? Ah Maafushi <3

   • Reply Lissu 20.10.2017 at 21:42

    Kiitos! Meillä on varattu huone Salt beach hotellista 🙂 täytyypä kuitenkin tsekata tuo Arena beach. Unohtui mainita edellisessä viestissä, että tämän blogin ansiosta sinne suuntaamme ? eipä koskaan ole tullut mieleen, että sinne noin halvalla pääsee ?

    • Reply Emma 22.10.2017 at 20:55

     Salt Beach vaikutti oikein hyvältä hotellilta! Me käytiin kerran siinä puutarhassa syömässä illallista ja se mainitsemani haisukellusretki oli myös heidän järjestämänsä! Kiitos Lissu ihanasta kommentista, et arvaakaan kuinka paljon lämmittää kuulla että olen ollut hyödyksi <3 <3 Nauttikaa matkasta!

 • Reply Kikka 12.11.2017 at 00:21

  Ihana matkakertomus! Täällä alkoi reissun suunnittelu: viikon verran Maafushilla sukellellen ja sitten reilu viikko vielä Sri Lankalla. Can’t wait!
  Yksi kysymys: Pitääkö varata etukäteen jostain lauttapaikka sille parinkymmenen dollarin kuljetukselle? Onko ne kovin täysiä? Nyt suunnitelmissa lento, joka laskeutuu n. 15.30, joten ehtisimme vasta sinne n. klo 19 veneeseen. Onko pelkona, ettei mahdukaan?

  • Reply Emma 13.11.2017 at 00:29

   Varaisin kyllä ehdottomasti tuon kuljetuksen etukäteen, etenkin kun se on se illan viimeinen. iComin sivut löytyy täältä: https://icomtours.com/ Mahtava idea yhdistää reissuun toinen viikko Sri Lankalla! ??

 • Reply Timo 30.11.2017 at 23:52

  Heips,

  Onkos siellä mitään baaria mistä sais alkoholia? Vai meneekö reissu kuivin suin 🙂

  • Reply Emma 1.12.2017 at 08:31

   Alkoholin anniskelu ja ymmärtääkseni myös hallussapito ja maahantuonti on Malediiveilla kielletty. Poikkeuksena ovat resort-saaret ja ”kelluvat baarit”. Maafushin edustaltakin löytyy tällainen drinkkilaiva, jolle voi mennä käymään. Löysin juttua siitä esim. täältä: http://www.eatandtravelwithus.com/2017/04/maafushi-floating-bar/

 • Reply Anne 27.1.2018 at 10:16

  Hei, onkohan Malediiveilla miten paljon merisiilejä? Pitäisikö olla snorklatessa tai vedessä kahlaillessa jjaloissa ns sukelluskengät tai vastaavat uimatossut? Ollaan menossa huhtikuussa sinne.

  • Reply Emma 28.1.2018 at 09:37

   En törmännyt missään rannassa Malediiveilla merisiileihin. Merenpohja on rannassa hienoa vaaleaa hiekkaa, eli ei ollut tarvetta uimatossuille (ainakaan missään missä itse uin)! Ihanaa Malediivien lomaa! <3

 • Reply Päivi 10.4.2018 at 18:27

  Olipa hyvä tietopaketti. Olemme menossa kesäkuussa Malediiveille ja harkitsimme ensin menoa resottisaarelle, mutta päädyimme kuitenkin Maafushiin hinnan ja monipuolisuuden vuoksi.

  • Reply Emma 11.4.2018 at 10:29

   Kiitos kommentistasi Päivi! Toivottavasti tykkäätte Maafushista!

 • Reply Tomi 7.10.2018 at 13:17

  Moi, kiitos hyvästä kirjoituksesta!

  Olemme menossa kahden nelihenkisen perheen voimin Maafushin saarelle joulukuussa 2018.

  Muistatko miten Maleen tultaessa viisumimuodollisuudet hoidettiin?
  Varaisisimme etukäteen icomtoursilta onlineliput lauttaan.

  Lähinnä kiinnostaa se että pitääkö siihen varata kuinka paljon aikaa?
  Lentomme on perillä 14.20 Colombo-Male ja seuraava vene lähtisi 15.40.

  Kiitos etukäteen jos voit antaa vinkkejä meille!!
  Ps. Varmaan jossain on mainittukin mutta maksaako viisumi erikseen?

  • Reply Emma 8.10.2018 at 11:34

   Nyt en kyllä muista enää yhtään, että menikö passijonossa kauan. Mutta jos lento laskeutuu ajallaan, niin kyllä tuohon 15.40 veneeseen varmasti ehtii, tietty aina vaan on vähän riskiä siinä että tuleeko jossain kohtaa jotain viivytyksiä. Ehkä kuitenkin uskaltaisin ostaa nuo laivaliput etukäteen, etenkin kun teitä on niin montakin että ei voi luottaa siihen, että koko porukka mahtuu kyytiin jos ei ole lippuja ennakkoon. Viisumi leimataan passiin ilmaiseksi Malen lentokentällä. Ihanaa Malediivien lomaa!!

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG