Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tamperrada 2016 – Kauppahallin herkkufiesta

Tamperrada kauppahalli

 

Tamperradaa, joka on tamperelainen versio Espanjan San Sebastianin La Tamborradasta, juhlitaan tänä syksynä viidettä kertaa. Tamperrada on Tampereen Paistinkääntäjien, Pirkanmaan Keittiömestarien ja Food Is Art Tampereen järjestämä huipentuma pintxo-viikolle, jota vietetään Tampereella elokuussa (lue juttuni syksyn 2017 pintxo-viikosta).

Tamperrada on ruuan ja viinin iltajuhla, jota vietetään tunnelmallisessa Tampereen Kauppahallissa. Syksyn 2016 Tamperradassa etukäteen ostettavalla illalliskortilla (68,50 euroa) pääsi nauttimaan 12 pientä pirkanmaalaisten huippukokkien pintxo-tyylistä annosta sekä kaksi lasia espanjalaista viiniä. Illan aikana ruokia kokataan ympäri Kauppahallia ja niitä voi kiertää syömässä haluamassaan järjestyksessä ja omaan tahtiin illan aikana. Pintxo-kulttuurin mukaisesti tämä ei ole siis mikään valkoisten pöytäliinojen ja hopeisten aterimien tilaisuus, vaan annoksia maistellessa kävellään, jutellaan ja välillä istutaan alas vapaalle tuolille. Myös elävää musiikkia on tarjolla.

Tässä illan pintxokavalkaadi:

 

Tamperrada kvinoapyörykkä

Kvinoa-kasvispyörykkä ja paprikasalsaa

Tamperrada häränhäntä

Häränhäntää, avokadoa ja tomaattia

Tamperrada ibericopossu

Grillattua Iberico-possua ja omenaa

Tamperrada savumuikku

Savumuikkua ja chorizoa mallasleivällä – mun lemppari!

Tamperrada turskakroketti kokki

Turskakroketti ja aliolia

Tamperrada lehtikaali omena

Lehtikaalia ja omenaa possuliemessä

Tamperrada kauppahalli linkosuo

Tamperrada kanamakkara

Kanamakkaraa ja maissileipää

Tamperrada kieli

Naudankieltä ja japanilaista sienirisottoa

Tamperrada Ahlman kokit

Ahlmanin tilan juustoa ja karviashilloa

Tamperrada vasikkaa kahdella tavalla

Vasikkaa kahdella tavalla ja piparjuurta

Tamperrada kauppahalli käytävä

Tamperrada vuohenjuusto

Ensimmäisenä jälkiruoka-annoksena vuohenjuustoa, punajuurta ja mallasta

Tamperrada sitruunamarenkipiirakka

ja toisena sitruuna-marenkipiirakkaa

 

Annokset olivat sopivan pieniä ja ne jaksoi lopulta yllättävän helposti syödä illan aikana. Kaikki annokset olivat laadukkaita, mutta taso tuntui pikkuisen vaihtelevan mm. esillepanon suhteen. Omaan makuuni näissä oli vähän turhan monta liha-annosta ja tykkäsinkin eniten savumuikusta ja turskakroketista. Ainoa kasvis-annos, kvinoapyörykkä, oli kyllä upean näköinen annos, mutta ikävä kyllä maultaan tylsä. Ja taas kritisoin (samoin kuin vuoden 2016 pintxo-viikolla) kertakäyttöastioita. Kun muuten on nähty vaivaa, tehty annokset viimeisen päälle ja juhlitaan Pirkanmaan parhaita kokkeja, niin miksi asiakkaat joutuvat syömään kertakäyttölautasilta?

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli kuitenkin onnistunut. Tunnelma Kauppahallissa oli ihanan lämmin ja rento – käytävät olivat täynnä puheensorinaa ja musiikkia, annoksia vertailtiin vieruskaverin kanssa – melkein saattoi kuvitella olevansa vaikka siellä San Sebastianissa!

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään taas 11.9.2016 at 22:01

  Nam! Juuri tuo on se, mikä tekee ruuasta elämyksen!

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija 13.9.2016 at 10:13

  Kiva idea ja hyvän näköisiä ruokia! Kauppahallit on muutenkin tosi kivoja paikkoja, pitäisi useammin käydä tuossa Turun Kauppahallissa.

  • Reply Emma 13.9.2016 at 13:10

   Kauppahallit on ihania! Tylsää vaan, että ne ei ole useinkaan iltaisin tai viikonloppuisin auki.

 • Reply Ansku BCN 13.9.2016 at 11:36

  Miten kiva tilaisuus! Aika, hmm, kalliilta kuulostaa, mutta annokset näyttävät kyllä herkuilta, nam!

  • Reply Emma 13.9.2016 at 13:11

   Joo, eihän toi illalliskortti nyt ihan ilmainen ollut, mutta ihan hintansa väärti tollasesta erikoistilaisuudesta kuitenkin! Olin viimeksi samaisessa tilaisuudessa 2 vuotta sitten ja silloin maksettiin peräti sata euroa – tosin tarjolla oli silloin 16 ruokaa ja 4 lasia viiniä. Mutta tämä tän vuoden paketti oli sikälikin parempi 🙂

 • Reply salaine 13.9.2016 at 21:04

  Olipa hieno idea! Mistä bongasit tuon tapahtuman? Juuri pohdin, että miten jaksoit syödä nuo kaikkia annokset mutta ilmeisesti aivan mainiosti!

  • Reply Emma 14.9.2016 at 08:57

   Näitä yksittäisiä tapahtumia saa olla kyllä välillä salapoliisin lailla bongailemassa, ei tätäkään mielestäni liikoja mainostettu. Mutta tiesin jo tätä odottaakin, kun tosiaan kaksi vuotta sitten kävin samaisessa tapahtumassa viimeksi (silloin teemana oli eri maiden keittiöt ja tarjolla 16 ruokaa, niissä oli jo vähän enemmän tekemistä:))

 • Reply Lotta | Watia.fi 15.9.2016 at 07:58

  Aaaa! Taas niitä tapahtumia, josta en ole tiennyt mitään! Kaikkea sitä Tampereesta oppii. Pistän nää ruokafestivaalivinkit ehdottomasti korvan taakse. Tai kai ne voisi merkata kalenteriin, niin ensi vuonna osaa olla kytiksellä. 😀

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 15.9.2016 at 22:28

  Jaha, taas yksi kotikaupungin tapahtuma, josta en ole kuullutkaan 😀 No, tolla hinnalla olisi kyllä jäänyt välistä… Kauppahallissa pitäisi kyllä muistaa ylipäätään käydä enemmän.

  • Reply Emma 17.9.2016 at 12:29

   Jep, hintaahan tilaisuudella on, mutta mielestäni vielä kohtuullisesti kun sillä saa noin monta ruokalajia sekä kaksi lasillista viiniä.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 17.9.2016 at 06:23

  Oooh tuo olis niin miun tapahtuma! Ihanaa että Suomessakin järjestetään enemmän ja enemmän tämmöisiä tapahtumia. Rakastan pintxoja, joten lähtisin tuonne ehdottomasti. Siitäkin huolimatta, että hinta on aika suolanen.

  • Reply Emma 17.9.2016 at 12:32

   Joo, hintaa on moni kauhistellut, mutta en silti itse osaa ajatella että se nyt niin mahdottoman kallis oli. Itse maksan mieluusti tuon hyvin järjestetystä tapahtumasta ja mieluummin esim. ruokatapahtumasta kuin vaikka konsertista.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 18.9.2016 at 00:16

  Olen kuullut tapahtumasta, mutten tiennyt nimen alkuperästä. Muakin oikein alkoi harmitta noi kertakäyttöastiat, siis kun ovat vielä noita tylsimpiä (halvimpia) valkoisia. Niitäkin on niin kivoja olemassa, sellaisia puisia/bambuisia jne.

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi 18.9.2016 at 09:59

  Kiva idea, mutta mulla pisti silmään just noi kertakäyttöastiat. Onhan niitä tarjolla kauniitakin vaihtoehtoja, niin miksei käyttäisi niitä? Ruoan yksi tärkeä aspeksi on kuitenkin myös se visuaalisuus. Mikään näitä annoksista ei ollut erityisen kaunis muutenkaan, ja sitten vielä tuollainen valkoinen pahvilautanen. :–D Hinta myös kuulostaa vähän korkealta, koitko että se oli kuitenkin ihan ok siihen nähden mitä sillä sai?

  • Reply Emma 18.9.2016 at 21:39

   Joo, mä itse asiassa yllätyin siitä miten moni on kiinnittänyt huomiota hintaan. Ei ollut varsinaisesti halpaa lystiä, mutta ei nyt toisaalta enempää kuin illalliseen pitkän kaavan mukaan menisi ravintolassa kuin ravintolassa. Ja maksan mieluusti pikkuisen ekstraa kun tarjolla on ruuan lisäksi tällainen kokonaisvaltainen elämys 🙂

 • Reply Veera Bianca 18.9.2016 at 10:27

  Tuo eka vegesafka kuulosti hyvältä, muuten vähän turhan lihaisat kemut omaan makuun!

  • Reply Emma 18.9.2016 at 21:41

   Sama täällä, olisin toivonut enemmän kasvista ja kalaa! Samoin olisin toivonut alkoholitonta vaihtoehtoa illalliseen kuuluneille kahdelle lasille viiniä, mutta sellaista ei ollut tarjolla. Vähän tylsää, mutta ehkä Suomi vielä muuttuu sekä tässä kasvis- että alkoholiasiassa.

 • Reply OTTOIZAKAYA.COM / OTTO 18.9.2016 at 11:28

  Nam! Nyt näyttää herkulta. Tosi mallikkaan oloinen tapahtuma! 🙂

 • Reply miraorvokki 19.9.2016 at 13:18

  Voi Kauppahalli<3 Yksi suurimmista suosikeistani Tampereella. Ennen asuin aivan vieressä ja siellä tuli herkuteltua usein. Pitäisi joku kerta ottaa vanha kotikaupunki visiitille ja käydä taas maistelemassa 🙂 Toivottavasti joskus osuu nämä herkkufiestatkin kohdalle!

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 19.9.2016 at 20:49

  Tää kuulosti kyllä oikein mahtavalta! Hyvä Tampere!

 • Leave a Reply

  DR64JYRDBG