Suomen suurin matkablogiyhteisö

Libertyn iltapäivätee Lontoossa

Cornwallista palattuamme vietimme vielä päivän Lontoossa. Karttaan oli etukäteen merkitty monta pikku pistettä, joissa pitäisi ehtiä käymään, ja niistä tärkeimpiä oli Liberty-tavaratalo, jonka olimme valinneet iltapäiväteekohteeksemme. Libertyn kahvilan iltapäivätee on muuten Lontoon edullisimpien joukossa (20,95 puntaa) ja puitteidensakin puolesta tavaratalo on käymisen arvoinen!

Libertyn yläluokkainen tavaratalo sijaitsee 1920-luvulla Tudor-tyyliin rakennetussa kauniissa rakennuksessa, joka on nähtävyys jo itsessään. Kerrokset kiertävät avointa, korkeaa tilaa tavaratalon keskellä.

 

Lontoo iltapäivätee afternoon tea Liberty tavaratalo edullinen

 

Tavaratalon toisen kerroksen Café Libertyssä tarjoillaan afternoon teetä päivittäin kello 15-19 (ja sunnuntaisin koko päivän). Tilasimme alkuun molemmat mangoteetä. Palvelu oli ystävällistä ja ripeää, kuten paikan henkimään luksukseen kuuluukin. Hetkisen kuluttua saapuneet tarjoilut noudattelivat perinteistä kaavaa: kurkku-, savulohi- ja vesikrassivoileipiä, skonsseja hillon ja kerman kanssa sekä pieniä leivonnaisia. Tee ja syötävät tarjoiltiin tietysti Libertyn oman malliston astioilta.

 

Lontoo iltapäivätee afternoon tea Liberty tavaratalo edullinen

Lontoo iltapäivätee afternoon tea Liberty tavaratalo edullinen

Lontoo iltapäivätee afternoon tea Liberty tavaratalo edullinen

 

Maut olivat pääosin kohdillaan, mutta vähän huomauttamistakin löytyi. Skonssit ja voileivät olisivat saaneet olla aavistuksen mehevämpiä ja leivonnaisiin taas olisimme kaivanneet vähän lisää raikkautta. Voitteko kuvitella, että minulta jäi esimerkiksi tuosta suklaakakkupalasta puolet syömättä, niin järjettömän raskaan suklaista se oli.

Tarjottimellisen herkkuja (miinus puolikas suklaakakkupala) tyhjennettyämme ja toisenkin pannullisen teetä juotuamme vaeltelimme vielä onnellisessa ähkyssä tavaratalon ihanilla sisustusosastoilla.

 

Lontoo Liberty tavaratalo

Lontoo Liberty tavaratalo

Lontoo Liberty tavaratalo

Lontoo Liberty tavaratalo

 

Sitten kun minusta tulee isona rikas ja kuuluisa (any day now…), niin ohjeistan sisustussuunnittelijani kyllä ensimmäisenä tähän tavarataloon!

PS. Lue myös päivän toisesta kohokohdasta eli maailman suurimmasta matkakirjakaupasta. Ja lisää Lontoon iltapäiväteekohteita löydät muuten tästä jutusta.

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply