Matkamessut 2016

 

Uusi matkailuvuosi ei ala kalenterivuoden ensimmäisenä päivänä vaan tammikuun lopussa – sen avaa joka vuosi perinteikkäästi Matkamessut! Ja joka vuosi on päästävä fiilistelemään vanhoja ja uusia messukohteita ja hakemaan inspiraatioita tuleville matkoille. Tänä vuonna lisäfiilistä tähän riemuun tuo ensimmäistä kertaa meidän ylpeisiin rintamuksiin kiinnitettävät bloggaajapassit. Jee!

Mitä uutta Matkamessut sitten tänä vuonna tarjoavat? Ja mitkä on Emman ja Kaisan erikoistärpit messuviikonlopulle?

 

Matkamessut

 

Vuoden 2016 Matkamessujen partnerimaa on Espanja

Tämähän sopii, sillä Emmalla on tiedossa tänä vuonna ainakin pitkä viikonloppu Alicantessa sekä toivelistalla myos reissu ystävän luokse Almuñécariin. Näihin kohteisiin siis lähdetään etsimään vinkkejä!

Espanjan ständilla on luvassa kuulemma myös maan tuntemattomampien kohteiden esittelyä. Ja juhliihan Espanjan San Sebastian tänä vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunkina yhdessä Puolan Wroclawin kanssa.

Paljon Espanja-aiheisia tapahtumia ja infoja on luvassa myös eri messulavoilla. Niistä poimisimme erityisesti nämä:

  • Perjantaina Mondo-lavalla klo 14: Tätinä taipaleella – erilainen vaellus Santiago de Compostelaan. Liisa Jäppinen ja Pirkko Vekkeli kertovat vaelluksestaan ja antavat vinkkejä lähtijöille.
  • Perjantaina Mondo-lavalla klo 15: Living, loving and blogging under the Andalusian sun. Erja Säkkinen food, wine and travel blogger.

 

Halli 7

Kuva: Messukeskus

 

Suomen saaristo

Suomen saariston laajaan teema-alueeseen täytyy ehdottomasti mennä tutustumaan. Ja messuilla kannattaa myös tutustua kotimaisiin Vuoden retkikohde -finalisteihin!

 

Matkatreffeille

Matkamessuilla järjestetään ensimmäistä kertaa sokkotreffit, kun kolme ennakkoon mätsättyä paria tapaavat ensi kertaa ja lähtevät heti messujen jälkeen yhdessä reissuun. Kuullostaa hauskalta! Hakuaika on jo umpeutunut, mutta tämän projektin etenemistä on kyllä mukava seurata. Parit tapaavat Mondo-lavalla perjantaina klo 16, lauantaina klo 15.30 ja sunnuntaina klo 15.30. Messukeskuksesta löytyy myös Matkatreffit-baari, jossa halukkaat voivat etsiä matkaseuraa paikan päällä.

 

Travel Bloggers Give Back

Suomalaiset matkabloggaajat järjestävät hyväntekeväisyyskirpputorin lauantaina klo 13-16 ja sunnuntaina klo 12-14. Bloggaajat ja yhteistyökumppanit myyvät kirpputorilla kaikkea matkailuun liittyvää tavaraa ja tuotot ohjataan lyhentämättöminä Autolla Nepaliin -projektin eli Nepalin kastittomien hyväksi.

 

Taste of Travel -teema-alue

Messuilla on tänä vuonna myös entistä laajempi kirjo makuja maailmalta. Mondo-lehden mukaan herkkuja on luvassa ainakin Kroatista, Espanjasta, Italiasta, Japanista ja Suomesta – ja varmasti monesta muustakin maasta.

 

Halli 7

Kuva: Messukeskus

 

Kilpailut ja arvonnat

Messuillahan on perinteisesti tarjolla myös kaikenlaista kilpailua ja arvontaa joka ständilla. Joka vuosi yrityksenä on myös osallistua ihan jokaiseen, mutta ihme ja kumma että yhtään voittoa ei ole vielä osunut kohdalle.. Koostetta kaikista kilpailuista päivitetään mm. tänne.

Tänä vuonna kannattaa osallistua myös messujen viralliseen Tempaudu toiseen maailmaan –kisaan jo ennen messuja. Osallistumalla saat sähköpostiisi boarding passin, jolla voit messuviikonlopun aikana voittaa aika huikeita palkintoja kuten 7 yön Välimeren risteilyn tai viikon reissun New Yorkiin kahdelle. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä: http://www.tempaudu.fi/

Ja hei! Myös meidän blogin kautta voit voittaa nyt kaksi pääsylippua messuille! Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän blogipostaukseen mistä aiheesta haluaisit tänä vuonna lukea juttuja meidän blogista. Kommentoi 14.1. mennessä. Otamme 15.1. yhteyttä voittajaan ja liput lähtevät postiin!


**Päivitys 18.1.:

Me Mutkia Matkassa, eli Emma ja Kaisa, esittäydymme Matkamessujen Blogipaviljongissa osastolla 7e30 sunnuntaina 24.1. klo 10-14. Tule ihmeessä moikkaamaan ja juttelemaan matkoista!

 

Matkamessut blogipaviljonki

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Ritva Karmala 12.1.2016 at 13:31

  Ainakin siitä Espanjan keikasta, koska ei ole tullut käytyä maassa koskaan.

 • Reply Irmeli Vesterinen 12.1.2016 at 14:30

  Kaikki teidän reissut kiinnostaa, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

 • Reply Minna Seppälä 12.1.2016 at 16:44

  Sain eilen pientä esimakua Kiinan kokemuksista. Niistä haluaisin kuulla ja lukea vielä lisää.

 • Reply Ilona 14.1.2016 at 00:20

  Moikka! Haluaisin kuulla Costa Ricasta. 🙂

 • Reply jj 14.1.2016 at 08:47

  kreikasta haluaisin ja kiinasta

 • Reply Emmi 14.1.2016 at 09:57

  Kotimaanmatkailuvinkkejäkin on aina mukava lukea 🙂

 • Reply Sandi Österlund 14.1.2016 at 15:32

  hei! olen ihan uusi blogin lukija ja toivoisin juttua Pariisin sekä Amsterdamin kirpputoreista!.:)!

 • Reply Pauliina 14.1.2016 at 17:50

  Messuille! Ja ehdottomasti kiinnostaisi Afrikka ja sinne matkustaminen.

 • Reply Mika 14.1.2016 at 21:13

  Etelä-Amerikka kiinnostaa . Siellä tuli käytyä juuri , mutta paljon jäi näkemättä 🙁 Tekee mieli päästä uudestaan sinne .

  • Reply Emma 15.1.2016 at 10:32

   Arpaonni osui sinun kohdallesi Mika! Laitatko postiosoitteesi minulle sähköpostilla ([email protected]) niin pistän messuliput tulemaan!

 • Reply Maarit 25.1.2016 at 17:48

  Tässä yks vaihtoehto jos haluaa matkustaa edullisesti
  http://www.workaway.info

 • Leave a Reply