Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kirjat kiertämään lentokentällä

Tästä Helsinki-Vantaan palvelusta ei mielestäni ole liikoja huudeltu vaikka se on ollut olemassa jo vuodesta 2012 asti. Itsekin muistan sen vain noin joka toisella kerralla kun lennän Helsingistä, tällä kertaa onneksi jo kotoa lähtiessä. Mistä on kyse? Kaikille matkustajille avoimesta, ilmaisesta Book Swap -kirjanvaihtopisteestä Helsinki-Vantaalla!

Book Swap -piste ja sen yhteydessä oleva pieni, kaikille matkustajille avoin Kainuu Lounge ovat muuttaneet sitten viime käyntini ja sijaitsevat nyt lähellä (mutta ennen) kaukolentojen passintarkastuspisteitä portin 31 vieressä. Tänne on siis pääsy niin Schengen-maihin kuin ei-Schengen-maihinkin matkustavilla. Saman käytävän päästä löytyvät myös kentän uudet unimunat (EDIT: unimunat ovat muuttaneet lähelle porttia 27)!

 

helsinki vantaa kainuu lounge kirjanvaihto

helsinki vantaa kainuu lounge kirjanvaihto

 

Book Swap -pisteen kautta kiertää lentomatkustajien käsissä tuhansia kirjoja eri kielillä ja Kierrätyskeskus täydentää valikoimia tarvittaessa. Osaan kirjoista on myös merkitty kenen mukana ja missä ne ovat reissanneet.

 

helsinki vantaa kainuu lounge kirjanvaihto

 

Minä toin seuraavan lukijan iloksi tällä kertaa Anthony Bourdainin Kitchen Confidentialin ja löysin itselleni vaihdokiksi varsinaisen aarteen, Guernseyn saarelle sijoittuvan romaanin The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Societyn. EDIT: Tästä kirjasta on muuten nyt tämän päivityksen aikaan (toukokuussa 2018) julkaistu elokuva! Miten jännää! Uskallan suositella elokuvaa lämpimästi kirjan pohjalta jo ennenkuin olen sitä itsekään nähnyt! Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville -elokuvan trailerin voit katsoa täältä.

 

Lisää vinkkejä lentokentälle löydät myös aiemmasta jutustani Viisi hyödyllistä vinkkiä Helsinki-Vantaalle.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply