Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Lenkillä lähiseudulla

lauantai, 9 toukokuun, 2020

Tänä keväänä on ollut hyvin aikaa ja tilaisuuksia tutustua lähiseutuun. Ohessa otteita kävely- ja juoksureiteiltäni Espoosta ja Kauniaisista. Olen asunut Espoossa vuodesta -88 ja Keski-Espoon alueellakin vuodesta -99. Siihen nähden tuli oikeastaan vähän huono omatuntokin siitä, että tämän postauksen kohteet Stockmannin rauniot ja Bembölen myllyt on tullut ensimmäisen kerran käytyä katsastamassa vasta nyt, viimeisen kuukauden aikana. Hassua muuten sekin, että ulkomailla tulee räpsittyä kuvia koko ajan mutta lähiseutuun ei normaalisti tule kiinnitettyä huomiota, vaikka ympärillä olisi todella hienoja kohteita. No, jotain hyöytä koronaviruksestakin.

Lähin kuntosalini. Täysin maksuton! Kiitokset siitä Kauniaisen kaupungille. Sijainti Kasavuoren ulkoilualueella.

Kasarvuoren lenkkeilyradalla oli yksi päivä tällainen kävelytien ylittäjä. Komea kärmes.

Kasavuoressa Kauniaisissa on nämä Stockmannin huvilan rauniot. Frantz ja Edith Stockmann alkoivat rakennuttaa tänne hulppeaa huvilaa vuonna 1918 mutta rakennusprojekti ei koskaan edistynyt perustuksia pidemmälle, koska sekä Frantzin että Edithin elämä päättyi Suomessa vuosina 18-19 riehuneeseen espanjantauti -pandemiaan. Hätkähdyttävää ajankuvaa.

 

Vähän pidemmällä Kauniaisissa sijaitsee tämä Gallträsk -järvi, jonka ympäri kulkee kevyen liikenteen reitti. Kauniainen on itse asiassa kokoonsa nähden varsin monipuolinen kaupunki. On selkeä kaupunkimainen keskus, ympärillä pientaloalueita, puistoja, metsää ja pääkaupunkiseudun mitassa ihan kunnollinen järvikin.

Bembölessä, ihan kehätien vierellä sijaitsee tämä vanha Bembölen myllyjen (koska niitä oli kaksi) alue.

Jos kävelet Tuomarilan suunnalta Espoon Keskukseen päin, kannattaa mennä tätä Kirstinmäen halki kulkeva kevyenliikenteen väylää. Asuinalue, joka ei aina saa kehuja, näyttäytyy tässä vehreässä ympäristössä ihan asiallisena.

Kirsitinmäestä Espoon Keskukseen laskeutuvat portaat ovat erinomainen jalkatreenipaikka.

Sunasta Espoon keskuspuistoon johdattava huuhkajaportti. Nimi ei tiettävästi liity Huuhkajiin. Sais kyllä liittyä.

Sitten mennään vähän kauemmas kotoa. Tämä kuva on meren rannasta, Espoonlahden luonnonsuojelualueelta eli Fiskarsinmäeltä.

Ja tämä edellisen tuntumassa olevalta Mankinjoelta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply