Yleinen

Hokia Prahassa, Espoolais-Tamperelaisin maustein

keskiviikko, joulukuu 6, 2017

Tshekin Extraliiga on kaikessa hiljaisuudessa hivuttautunut vapaan Euroopan kenties kovatasoisimmaksi kiekkosarjaksi. Sarjan joukkueissa pelaa paljon nimekkäitä maajoukkuetason pelaajia varsinkin kotimaasta ja Euroopan kiekkoturneessa CHL:ssä kahdeksasta jäljellä olevasta joukkueesta kolme on Tshekin sarjasta, enemmän kuin mistään muusta pääsarjasta (Suomesta mukana ainoastaan JYP).

Sparta Praha, jonka kotiottelua olimme sunnuntaina 3.12 seuraamassa, on perustettu 1903 ja on Tshekin menestyneimpiä joukkueita. Viimeisin mestaruus on kuitenkin jo 10 vuoden takaa ja nytkin Sparta majailee Extraliigassa viimeisinpien pudotuspelipaikkaan oikeuttavien sijoitusten tienoilla. Illan vierasjoukkueen, Dukla Jihlavan kausi on ollut vielä vaikeampi, sillä se pitää tällä hetkellä sarjassa perää.

Legendat olivat ottelutapahtumassa isosti esillä. Kyseessä oli Sparta Prahan 114 -vuotisjuhlaottelu ja seuralegendat oli kutsuttu peliin ja heitä esiteltiin valotaululla useaan otteeseen.  Muun muassa Frantisek Vyborny ja Jiri Nikl, joiden pelinumerot on jäädyetty, olivat paikalla kutsuvieraina ja heitä muistettiin valotaululla ja kukituseremonioin. Isona ja miellyttävänä yllätyksenä Bluesfanille tuli entisen Bluespakin, Espoossa lähes kulttimaineeseen nousseen Jiri Vykoukalin huomioiminen. Vykoukal pelasi Espoo Bluesissa viisi ja Turussa TPS:ssä kaksi kautta. Ennen ja jälkeen Suomen kausien Sparta Prahaa edustanut Vykoukal oli nyt pelissä yhtenä kutsuvieraana ja hoiti lopuksi joukkueiden parhaiksi valittujen pelaajien palkitsemisen.

Poistuessaan Aittokallio osoitteli vielä kannattajakatsomon suuntaan paidassaan olevaa Spartan logoa sen merkiksi, että seura ja sen yhteisö merkitsevät hänelle paljon. Kyllähän tuollaiset eleet minunlaista urheiluromantikkoa sykähdyttävät. Kaikenkaikkiaan pelillisesti huippujännittävä ja tunnelmaltaan todella hieno tapahtuma jota voin suositella kaikille kiekkoilun ja kannattajakulttuurin ystäville.

Loppuun erikoinen yksityiskohta: Hotellille päästyämme katselimme urheilu-uutisia ja huomasimme että samana viikonloppuna pelattiin Prahassa HC Spartan kiekkomatsin lisäksi myös paikallisten futisseurojen, AC Sparta Prahan, Dukla Prahan ja Slavia Prahan kotiottelut. Aikasten erikoinen tilanne. Muista kaupungeista esimerkiksi Berliinissä on vain harvoin samana viikonloppuna sekä Hertha BSC:n että Union Berlinin kotiotteluja ja harvinaisia nuo ovat muuallakin.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply