Yleinen

Lähiseutumatkailua Sysmässä

lauantai, elokuu 5, 2017

Heinäkuisena päivänä päätimme poiketa eteläisessä Sysmässä kahdessa kohteessa, jotka olivat vielä olleet meiltä näkemättä ja kokematta.

Ensimmäinen kohteemme oli Perennapuutarha Pöntinen. Meillä tuo kasvipuoli on täysin paremman puoliskon hommaa, joten minulla ei siitä sen enempää sanottavaa ole. Toki katselen istutuksia mielelläni ja vaikuttava paikkahan tuo oli. Mainittakoon vielä että paikan pitäjä kertoili meille innokkaasti paikasta ja puutarhanhoidosta ylipäänsä.

Muutaman minuutin ajomatkan päässä Pöntisen puutarhalta, Sysmän Nuoramoisissa oli varsinkin meidän lasten, mutta minunkin mieleinen kohde, Sysmän kotieläinkahvila. Paikka on maatilalla, jonka yhteydessä toimii torstaista sunnuntaihin auki oleva kotieläinkahvila. Lisäksi paikassa toimii vaellustalli Starhill. Esimerkillisen laaja-alaista maaseutuyrittäjyyttä siis.

Koska kyse on yrityksestä, on paikka ennenkaikkea kotieläinkahvila – eläimet ovat siinä sivussa. Näin siis kävijän näkökulmasta. Mutta eipä paikan tarvitse tuotteitaan tuputtaa, sen verran houkuttelevaa tarjonta siellä on. Oma valintani oli 0,5 litran pullollinen sahtia ja hiukopalaksi lammasburgeri. Molemmat olivat todella maistuvia. Sahti on muuten 9 prosenttista, joten kuskille ei sitä ole syytä tarjota. Paikalla on muuten A-oikeudetkin. Paikalla nautittavien tuotteiden lisäksi mukaan voi myös ostaa tilan tuotteita, lähinnä lampaan lihaa eri muodoissaan.

Ja olihan siellä niitä eläimiäkin. Lapsuudenkodin peruja minun sydäntäni lähellä ovat erityisesti vuohet, jotka olivat samassa aitaujsessa lampaiden ja yhden vasikan kanssa.

Mainio paikka, tulemme toistekin!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Taina maanantai, elokuu 7, 2017 at 21:53

    Sysmästä löytyy monenlaista! Esimerkiksi vuosittain julkaistava http://www.sysmaopas.fi sisältää yrittäjien tarjoamaa tuotantoa, Sysmän tapahtumia ja yleistä ajankohtaista tietoa. Kiva, kun poikkesitte Sysmässä, tervetuloa uudelleen.

  • Leave a Reply