Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kämp Galleriassa Suomen valokuvataiteen museon näyttelytilat

Tässä huomaa koronan vaikutuksen. Puolitoista vuotta Helsingin keskeisellä paikalla Kämp Galleriassa on sijainnut Suomen valokuvataiteen museon toinen näyttelytila – siis varsinaisen Kaapelitehtaalla sijaitsevan museon lisäksi –  ja nyt vasta huomasin sen ihan sattumalta.  Muistelen kuulleeni asiasta aiemmin, mutta kun ei ole tullut käytyä, ei ole muistijälkeä.

Kävin  katsomassa Kämp Gallerian K1 -tiloja ja mitä on siellä esillä. Sieltähän löytyi varsin avartava valokuvien kirjo.

 

Zanele Muholin ZAZISE-näyttely 29.5.2022 asti

Eteläafrikkalainen valokuvaaja Zanele Muholi on kuvannut parinkymmenen vuoden ajan eri seksuaalisuuntautuneita mustia, ei ainoastaan Etelä-Afrikassa vaan muuallakin. Monet kuvissa esiintyvistä katseista piirtyivät pitkäksi aikaa verkkokalvoilleni, niin intensiivisesti ne sieltä tuijottivat. Netissä löytyy muutamia esimerkkejä. 

Näyttelyn nimi ZAZISE ei suomalaiselle heti aukene, mutta esittelytekstissä kerrotaan, että se tarkoittaa isiZulun kielellä ”tehdä itsensä tunnetuksi” tai ”hankkia tietoa”.

Tietoa sainkin, enkä vähiten seinälle levittyvästä monikielisestä sanastosta.

Museokortilla sisään ilmaiseksi. Zanele Muholin ZAZISE-näyttely 29.5.2022 asti.

Zanele Muholin ZAZISE-näyttelyn esittelytekstiin tutustumassa.

 

 

Kohta on tulossa Suomalaisen valokuvan päivä, jota vietetään Signe Branderin syntymäpäivä 14.4. Hän oli ensimmäinen suomalainen museokuvaaja ja tunnettu muun muassa Helsinki-kuvista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 2 toukokuun, 2022 at 02:39

    Kyllä vain, korona tosiaan vaikuttaa. Ennen koronaa kävin työn vuoksi säännöllisesti Helsingissä, vähintään kerran viikossa. Samalla tuli seurattua, mitä tarjontaa kaupungissa kulloinkin on. Kun siellä enää ei juurikaan tule käytyä, niin ei oikein tule ajankohtaisia asioitakaan seurattua.

    • Reply Mummo matkabloggaa sunnuntai, 22 toukokuun, 2022 at 13:52

      ”Aika ennen koronaa” on taas käsillä! Muistan kuinka aikoinaan en päässyt kotiin vievään bussiin käymättä pikaisesti Ateneumissa, Amos Rexissä, Kiasmassa, Tennarin näyttelyissä, Taidehallissa ja vaikka missä. Nyt kun Kiasmakin on taas avoinna ja taidetta pääsee ihailemaan ilman etukäteislippuja, kotimatkani viivästyy näyttelyn verran. Hieno tuo Museokortti! Sen kanssa voi käydä pikaisesti ja jatkaa seuraavalla kerralla siitä mihin jäi.

    Leave a Reply