Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lumoavia hetkiä maailmalla – Valokuvaus

Harrastekuvaajien espoolaisessa yhdistyksessä Kara-Kameroissa on meneillään teemakuvaushaaste ”Lumous”. Tulevaa kerhoiltaa varten olen kahlannut läpi valokuvatiedostoja. Lumoavia hetkiä on paljon, niin kotimaassa kuin ulkomailla. Aloitin sulkemalla silmät ja antamalla muistojen tulla siinä järjestyksessä kuin ne tulivat.

Tässä muutama kuva lumoavista maisemista ja hetkistä.

Santiagon tiellä aamutuimaan

Tämä hämähäkinverkko tuli vastaan ensimmäisellä caminollani toukokuussa 2007 Santiagon tiellä Espanjassa. Silloin kävelimme Astorgasta Santiago de Compostelaan. Matkaa kertyi 260 kilometriä.

Ensimmäinen viittaa siihen, että reissuja on useampia. Kyllä, jäin koukkuun. Yhteensä parisentuhatta kilometriä viiden caminon aikana on tullut tallusteltua. Nyt on ollut koronanmittainen tauko, mutta ehkä vielä joku vuosi….

Jos camino-vaellukset kiinnostavat lue lisää blogista. Niitä on useammassa kohtaa mutta Mummo vaeltaa -kielekkeen alta löytyy kaikkea mahdollista caminosta. Sisällys löytyy myös tästä.

Hämähäkinverkko Santiagon tiellä Espanjassa.

Portti sadunhohtoiseen Marrakechiin

Marrakechin lentokenttä, Menara on kaunein lentokenttä, jonka olen maan kamaralla nähnyt. Sadunomainen. Sinänsä loogista, sillä viehän tuon lentokentän portit kaupunkiin, jossa käärmeenlumoajat ja sadunkertojat kokoontuvat keskusaukiolla Sadunkertojien torilla (Jemaa el-Fnaa) tarinoimaan ja viihdyttämään yleisöään monin tavoin.

Marokossa olen käynyt monta kertaa. Sieltä löytyy paljon postauksia.  Marokko -hakusanalla tulee esiin niin puissa kiipeilevät vuohet kuin Agadirin ja Marrakechin kaupungit.

Menaran kentästä lisää 

Vaikuttajanaisia YSL:n Majorellen puistossa Marrakechissa

Lumoava oli myös Majorellen puistoalue ja into jolla aasialaiset bloggarit kuvasivat ISL rekvisiitan kanssa.

Marokon Marrakech on yksi visualisimmista paikoista maailmalla. Sen väriloisto ja sadunomaisuus kiehtovat ja tuskin olen ainoa joka sen lumoihin on joutunut. Totta kai kun visuaalisuudesta puhutaan, bloggarit ja muut vaikuttajat ovat sen löytäneet. Kuvan nainen tekee mitä ilmeisemmin postausta YSL:n tuotteista. Paikkana on Yves Saint Laurentin ja hänen elämänkumppaninsa Pierre Bergén puutarha, Majorellen puisto.

Lisää Majorellen puistosta

Somevaikuttaja Majorellen puistossa Marrakechissä /Marokko

Luonnon muodostelemaa kauneutta Espoon Lippajärvellä

Kauas kotoa ei tarvitse lähteä lumoutuakseen. Eräänä aamuna vaelsin kotijärven jäällä. Aurinko paistoi, mutta ei siellä missä kävelin, vaan vastarannalla. Järven varjopuolella jää oli tummanpuhuva.

Jäälle oli pudonnut kaikenlaista härpäkettä rantoja nuolevista puista. Yön aikana nämä luonnon jäälle tiputtelemat koristeet olivat saaneet vielä yhden jääkerroksen. Kauan meni ennen kuin pääsin takaisin työhuoneeseen. Tässä yksi monista otoksistani.

Luonnon taideteos Espoon Lippajärvellä /Suomi

Satumetsä La Gomeran saarella

La Gomera on Kanarian saarista vähiten turistien valtaama. Siellä käy kyllä matkailijoita, ja he tulevat saarelle luonnon vuoksi .

Garajonayn luonnonpuistossa Raso de la Bruman metsäalue on kuin satukirjaa selaisi. Taidan lumoutua enimmäkseen saduista!

Lisää La Gomerasta

La Gomera Garajonay Raso de la Bruma /Kanarian saaret

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 2 toukokuun, 2022 at 02:36

  Oho, en tiennytkään, että Santiago de Compostela on sinulle noinkin tuttu! Onko sinulle jäänyt mieleen jokin tietty osuus tai tietyt osuudet, joilla maisemat olisivat olleet erityisen hienot?

  • Reply Mummo matkabloggaa sunnuntai, 22 toukokuun, 2022 at 14:15

   Voi niitä hienoja paikkoja on vaikka kuinka! Ihmisten kanssa kohtaaminen on yksi caminon hienouksista. Kuulun siihen harvinaisempaan suomalaisvaeltajarotuun, joka ei hakeudu yksinäisyyteen vaellusreissuilla. Yksi huippuhetkistä on Pyreneiden ylityksen jälkeiset 79-vuotisjuhlat. Vielä on aikaa ennen kuin Mummo on 79, mutta toivon itselleni samaa rohkeutta kuin amerikkalaismiehelle, joka tekonivelestä huolimatta lähti lähes 800 kilsan matkalle.
   https://www.rantapallo.fi/mummomatkabloggaa/2013/09/14/nyt-se-on-tehty-pyreneiden-ylitys/

  Leave a Reply