Suomen suurin matkablogiyhteisö

Olive, taas -kirja vie Maineen – kirjavinkki/Elizabeth Strout

Yhdysvaltojen itärannikolla Mainessa, Portlandin satamakaupungissa syntynyt kirjailija Elizabeth Strout kuljettaa lukijoitaan kotikonnuillaan ja fiktiivisessä Crosbyn pikkukaupungissa. Luin juuri virkistävän, erikoisesti ajattelevan Olive Kitteridgen tarinaa. Olive, taas -kirja sijoittuu Oliven 70-86 ikävuosiin. Kirjan kansien väliin mahtuu kolmentoista henkilön tarinat, jotka suodattuvat Oliven kautta.

Ottaisin Olive, taas -kirjan mukaan matkalukemiseksi Maineen. Se on juuri sellaista helppoa matkalukemista. Välillä ehkä liikaa hahmoja, mutta tarinat olivat kompakteja.

Kun en ole käynyt kuin kerran USA:ssa, Buffalossa Kanadan rajalla, piti oikein tutkia alueen matkailusivuja ja mitä Portlandista ja  Mainen alueelta löytyy. Korona-ajan matkailua: kirja saattaa matkaan ja netti kuvittaa.

Olivesta on ilmestynyt aiemmin kirja Olive Kitteridge. Saatan lukea väärässä järjestyksessä, mutta teokset lienevät itsenäisiä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 16 tammikuun, 2022 at 21:16

    Maine ja Portland on mukavaa aluetta. Oikeastaan tykkään koko Uuden-Englannin alueesta, jossa olen toistaiseksi ollut vain kesäaikaan, mutta haluaisin päästä käymään siellä myös syksyllä ruska-aikaan. Kuvien perusteella näyttää todella upealta.

    • Reply Mummo matkabloggaa maanantai, 17 tammikuun, 2022 at 18:34

      Kiitos Mikko! Ehkä vielä joku päivä Mummokin pääsee Maineen. Ensin listalla Suomen kohteiden lisäksi, syksyllä Espanja ja joskus tulevaisuudessa Patagonia. Kunhan nyt ensin Ouluun.

    Leave a Reply