Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaikkea sopivasti lautasella – Kortteliravintola Kylä, Tapiola

Kerrassaan hurmaava yllätys  Kortteliravintola Kylä, joka sijaitsee Tapiontorilla, Espoon Tapiolassa. Ruokalista ei ollut laajanlainen, mutta sieltä löytyi helposti Mummon mieleiset herkut. Mikä parasta, juuri oikean kokoisina.

Syön mieluummin useita pikkuannoksia kuin yhden ison, samaa makua olevan annoksen. Siksi Kortteliravintola Kylän annokset miellyttivät. Pikkujouluseurueemme isompinälkäiset kyllä silmäilivät lautasiaan hämmästellen, kun totutusta huomattavasti pienemmät annokset saapuivat pöytään. Taisi joku vitsaillakin jatkoista snagarilla.

Jos olivat annoskoot pieniä, niin olivat hinnatkin. Esimerkiksi paistettu siika maksoi kolmetoista euroa – siis suunnilleen puolet siitä mihin olen tottunut, kun tilaan tavallisen kokoisen siian kukkarolleni sopivassa ravintolassa.

Reilulla kolmella kympillä syö vaikkapa tämän kokonaisuuden.

Liekitettyjä jättikatkarapuja -voita, chiliä, tomaattia, persiljaa ja talon leipää
Paistettua siikaa -uusia perunoita, paahdettua kurpitsaa ja porkkana-voikastiketta (avauskuvassa)
Lakritsa Créme Brûlèe -porkkanasorbettia

Kokeiltu on. Makuuni sopiva valinta. Jos nyt jostain pitäisi moittia, niin varmaan monelle nykyterveyssuositusten mukaan elävälle ehkä liikaa suolaa. Mutta en moiti, kala tarvitsee suolaa. Taisi olla ensimmäinen kerta pitkään aikaan kun en pyytänyt suolasirotinta.

Liekitettyjä jättikatkarapuja maukkaassa öljyssä. Kortteliravintola Kylä /Tapiola, Espoo, Suomi

 

Ah niin hyvä Lakritsa Créme Brûlèe ja päällä porkkanasorbettia/Tapiola, Espoo, Suomi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 21 joulukuun, 2021 at 21:37

    Oikein maukkaalta näyttävä kokonaisuus ja ennen kaikkea edullinen. Minä taidan olla sen verran pieniruokainen, että annoskokokin olisi omaan makuun ihan riittävä. Suolaisuus sen sijaan hieman itseäni mietityttää, nimittäin itse en ole useaan vuoteen lisännyt suolaa mihinkään.

    • Reply Mummo matkabloggaa keskiviikko, 29 joulukuun, 2021 at 11:01

      Kiitos kommentista Mikko! Joulunpyhät ehtivät olla tässä välissä ja perinteisissä jouluruoissa on sekä suolaa että kokoa. Nyt pienempi lautasmalli on mieleen varmaan myös isompiruokaisille.

    Leave a Reply