Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jouluista touhua Haminassa

Haminan keskustan alueella on monta jouluista tapahtumaa. Kolmessa ehdimme pyörähtämään melkoisen hyytävänä iltapäivänä, viime keskiviikkona Visit Kotka-Haminan pressireissulla.  Glögi maistui ja lämmitti. 

Raatihuoneentorilla on myyntikojuja ja joulukaruselli. Joulukalenteri-ikkunoita, joista kerroin jo edellisessä postauksessa, voi käydä katselemassa lähikaduilla. 

Jouluseikkailuun Tanelinkulmassa – Hamina

Tanelinkulmassa Lumikuningatar johdattaa Jouluseikkailuun. Sisään pääsee ennakkovarauksella perhekunnittain – soveltuu siis hyvin tähän korona-aikaan. Jos vapaita aikoja jää, paikan päällä voi varata myös. Parikymmentä minuuttia kestävän seikkailun alussa unohdat olevasi se, joka olet, ja muutut tontuksi. Mummollehan tonttuilu on helppoa. Seuraavaksi heität huolet ja harmit tontun suureen saappaaseen, jonka jälkeen jatkat matkaa kevyin askelin läpi jouluisen maan.  

Kuparinpakottajaperheen joulu – Kauppiaantalomuseo, Hamina

Kauppiaantalomuseon ulkorakennukset ovat kiinni mutta museorakennuksessa on avoinna jouluinen Kuparisydän -näyttely.  Meitä näyttelyssä johdatteli kuparinpakottajan rouva Grönbergiksi sonnustautunut Taina Parikka,  joka on myös kirjoittanut Haminaan sijoittuvia dekkareita. Hän osaa kertoa monta mielenkiintoista tarinaa joulunvietosta ja muustakin. Paljastuipa sellainenkin asia, että Tainalla on valtava vaatehuone, taisi olla peräti useita vaatehuoneita. Wau! Olen niin kade! Omat kaappini ovat ahtaita. Pikkusen helpotti, kun kuulin miksi. Taina harrastaa vanhoja pukuja ja hänellä on niitä   paljon. Niin paljon, että hän ei itsekään tiedä lukumäärää.

”Lakkasin laskemasta neljänkymmenen hujakoilla ja siitä on jo aika monta vuotta.”

Ällistykseltäni en ymmärtänyt kysyä onko hän ommellut ne kaikki itse.  Jos niin, siinä tapauksessa kadeasteikko hieman madaltuu, sillä hänen sormenpäänsä täytyy olla sohjona neulanpistoista.

Muutakin jouluista touhua löytyy Haminafestivalsin sivuilta 

Huikopalaa ja lämmikettä Haminassa 

Glögin jo mainitsinkin mutta jos nälkä yllättää niin Haminan torin laidalla on ravintola Mon Ami. Pieninälkäistä Mummoa ilahdutti erityisesti kolme euroa maksavat pikkupalat, joista voi rakennella omanlaisensa makuelämyksen. 

Konditoria Huovilassa talttuu makean nälkä. Toki suolaista pikkupalaakin löytyy. Samoin Raati Cafe Kanelissa. 

Lisää alueen tarjonnasta Visit Hamina

Jouluinen Hamina. /Suomi

 

Lumihenkilö esittelee jouluiset ohjelmat / Hamina, Suomi

 

Tanelinkulman Jouluseikkailu alkaa Lumikuningattaren tapaamisella. /Hamina, Suomi

 

Mikä metsäneläin haluaisit olla. Valitse ja laita rusetti. Tämä on söpö…./Tanelinkulma, Hamina, Suomi

 

…mutta rusetin asetan siilin selkään. /Hamina, Suomi

 

Mummon tonttunimi on Kaneli. / Tanelinkulma, Hamina, Suomi

 

Huolinallet. Tanelinkulma, Hamina, Suomi

 

Sinne se meni, joululahjatoivomus. Nyt sitten pukkia odottamaan. Tämä pukki kertoi kollegalleni olevansa 99 vuotias ja viriili.

 

Kuparinpakottaja rouva Grönberg 1800-luvun puoliväin asussaan. Taina Parikka harrastaa vanhoja pukuja. /Kauppiaantalomuseo, Hamina, Suomi

 

Joulukuusia on pidetty milloin pöydällä, milloin katossa tai lattialla./Kauppiaantalomuseo, Hamina, Suomi

 

Pumpulitukko näytteli aikoinaan lunta /Kauppiaantalomuseo, Hamina, Suomi

 

Taina Parikan dekkareita, joissa tapahtumapaikkana on Hamina. /Kauppiaantalomuseo, Hamina, Suomi

 

Lämmittelemässä Raati Cafe Kanelissa. Glögin kanssa maistuu pipari. Raatihuoneentori /Hamina, Suomi

 

Konditoria Huovila on toiminut vuodesta 1966. Käsintehtyä suklaata, Kruunuviinereitä, kakkuja moneen makuun. Hamina, Suomi

 

René Rahikka perusti Mon Ami -ravintolan kuusi vuotta sitten. Hän on asunut kuudessa eri maassa, Afrikassakin. Näistä on siirtynyt vaikutteita ravintolan tarjontaan. /Mon Ami, Hamina, Suomi

 

Mon Ami, Hamina, Suomi

 

Mon Amin minit tekivät vaikutuksen jo edellisellä kerralla kesälomamatkalla 2019. / Hamina, Suomi

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply