Suomen suurin matkablogiyhteisö

Puhutaan lammasta – Seppälän Lammastila, Miehikkälä

Käsityöteemaisen pressireissun viimeinen kohde, Seppälän Lammastila sijaitsee Miehikkälässä, lähellä Venäjän rajaa. Tilalla määkii satakunta uuhta, kuusi pässiä ja karitsoja.

”Karitsoja tulee ja menee. Niiden määrä vaihtelee vuodenkierron mukaan”, toteaa Anu Turu, lammastilan emäntä, joka pyörittää toimintaa yhdessä miehensä Harri Turun kanssa.

Ahkeria pässit ovatkin. Yksi pässi pystyy astumaan viitisenkymmentä uuhta. Mummon pää sekoittui jo moisesta aktiivisuudesta, mutta vielä enemmän hämmensi meno lampolan pässikarsinassa.

”Kyllä, näet oikein. Pässit astuvat toisiaan. Se on lajin mukaista käytöstä”,  Anu valisti espoolaismummoa.

Lammastilasta kun on kyse, niin tuotteet ovat sen mukaisia. Tilan Villataivas-puodista löytyy taljaa, sukkaa, varpaanvälivillaa, lankaa, karitsasäilykettä…mitä nyt lampaasta saa. Karitsabaarin ravintolasalissa järjestetään erilaisia tilaisuuksia ryhmille.

Kiinnostava mahdollisuus rapsuttajille

Yrittäjäpariskunta kohentaa parhaillaan omakotitaloa vierastaloksi. Neljän makuuhuoneen omakotitalossa on jo yövytty, mutta pihapiiriin on tulossa palju ja muuta mukavaa ensi kesäksi.  Lampaiden ystävät voivat osallistua hoitotoimiin niin halutessaan. Osallistua, mutta vastuun lampaiden hoidosta ottavat Anu ja Harri. Lampaiden suojaksi on rakennettu petoaita. Sen kustansi valtio, sillä viime vuonna kaksi lammasta joutui suden hampaisiin.

Katso videolta kuinka Mummo opettelee puhumaan lammasta.

Karitsabaarin seinillä roikkuvat lampaantaljat. Ovat muuten pehmeitä! Pehmeys on kuulemma Suomen lampaan ominaisuus. /Seppälän Lammastila, Miehikkälä, Suomi

 

Karitsabaarin lasitkin ovat lammasaiheiset /Seppälän Lammastila, Miehikkälä, Suomi

 

Anu ja Harri Turu tuntevat olonsa kotoisaksi juuri täällä Miehikkälässä. Kaupungin humusta on kiire kotiin. /Seppälän Lammastila, Miehikkälä, Suomi

 

Näitä pääsisi kesällä rapsuttamaan laitumella. /Seppälän Lammastila, Miehikkälä, Suomi

Seppälän Lammastilalle meidät kutsui Visit Kotka-Hamina.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply