Suomen suurin matkablogiyhteisö

Diplomia pukkaa – Kävelykilometrikisa 2021

Nyt se loppui! Kävelykilometrikisan kilometrit on nyt kävelty. Niitä kertyi 906,4. Sijaluvuksi tuli 164.

Yksilösarjan voittaja Jäken tallaajat käveli 6259,4 kilometriä. Ihmettelen tuota monikkomuotoa ”tallaajat”, mutta yksilösarjaan hän on kilometrinsä kirjannut. Kisa alkoi 1. toukokuuta ja loppui eilen, 31. lokakuuta. Tuona aikana Jäken tallaajat on kävellyt 181 päivänä, siis piirun alle 35 kilsaa päivässä. Ei mitenkään mahdotonta, sillä tuollaisia päivämatkoja hyväkuntoisimmat kävelevät Santiagon teillä.

Mummo sen sijaan kävelee Santiagon teillä parikymmentä kilometriä päivässä. Pakon edessä enemmänkin, sellaisiakin päiviä on tullut eteen joko täysien majapaikkojen tai eksymisten vuoksi. Parikymmentä kilometriä menee mukavasti, sillä Santiagon teillä ei ole muuta tekemistä kuin kävely. Täällä kotimaassa, jossa suurimmaksi osaksi Kävelykilometrikisan kilsat kertyivät, on muutakin touhua kävelyn ohessa.

Kävelykilometrikisan 2021 alkaessa toukokuussa asetin tavoitteeksi kävellä kuusi kilometriä niinä päivinä, kun ehdin poluille. Miksi juuri kuusi kilometriä? Siksi, että se matka minulla on lähimpään kunnon ravintolaan. Niin ajattelin. Kävelen syömään tai ostoksille ja palaan bussilla täyden vatsan tai painavien ostoskassien kanssa. Kertaakaan ei onnistunut. Oli koronaa, liikaa tekemistä, kaupunkireissuja ja ties mitä.

Mutta kuusi kilometriä tuli käveltyä 152 päivänä. Olin tähdännyt 150 eniten kävelleen joukkoon, mutta en saavuttanut tavoitettani. Kilometrini jäivät  hieman 150. sijaluvun 990 kilometristä.

Joku kysyi, montako osallistujaa oli Kävelykilometrikisassa 2021 ? Kisassa oli  monia eri sarjoja ja tuhansia kävelijöitä. Toukokuun alussa yksilösarjaan ilmoittautui kilometrejä keräämään 1402 henkilöä . Osa jähmettyi nollille jo alkupäivinä, osa jatkoi sinnikkäästi loppuun asti. Yli tuhannesta kilometristä suoriutui 148 yksilösarjalaista.

Ei paha tuo reilut 900 kilometriä. Lappiin asti ne kilometrit veisivät, mikäli yhteen pötköön kävelisi, Sodankylään aika tarkalleen. Se on enemmän kuin putkiremppapakolaisena kävelemäni 807 kilometrin matka Ranskan puolen Pyreneiltä Atlantille. Siihen meni kaksi kuukautta, mutta kuten jo totesin, silloin kävely oli pääasiassa, vaikka kyllä töitäkin sillä reissulla täytyi välillä pysähtyä tekemään. Putkiremppareissuista ja muista Santiagon vaelluksista on paljon postauksia.  Suuntana Santiago de Compostela – sivulta löytyy vaeltamani reitit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, 6 marraskuun, 2021 at 01:20

    Enpä ollut tällaisesta kuullutkaan. Tuo 900+ km puoleen vuoteen on muuten aika kova suoritus. Viime vuonna tuona aikana itselläni varmaan kilometrit samaa luokkaa (oma ylivoimainen ennätys), koko vuonna varmasti reilusti yli tuhat. Vai oliko tuossa mukana myös muut kuin ”kävelylle lähdettyä lasketut kilometrit”? Jos näin, niin sitten tulisi vielä enemmän.

    • Reply Mummo matkabloggaa sunnuntai, 7 marraskuun, 2021 at 20:06

      Kiitos kommentista, Mikko! Mukana on vain ulkona kävellyt kilometrit. Paljon hyötyliikuntakilometrejä, otin jalat alle bussin sijaan.

    Leave a Reply