Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kreetalla pitkästä aikaa

Tiistaina kun lähdin Suomesta kohti Kreetan Haniaa, portilla ja koneessa puheet keskittyvät maanjäristykseen. Edellispäivänä uutisoitiin yhdestä kuolleesta ja paristakymmenestä loukkaantuneesta. Järistyksen keskus sijaitsi Iraklonin alueella. Aika hatarasti me lähtijät ehdimme saada tietoa. Minäkin kiirehdin tekemään Ulkoministeriön matkustusilmoituksen. Juu, matkailun ammattilaisena olen kyllä tietoinen, että se olisi hyvä tehdä normaalioloissakin, vaikka menisi vaan Viroon. Mutta kun se helposti unohtuu.  Joku media uutisoi, että 2500 telttapaikkaa oli laitettu valmiiksi. Se kyllä huolestutti ja jälkijäristykset tietenkin mietityttävät.

Koneessa lueskelinkin netistä, miten toimia, jos maa järisee. Seinän viereen, katso ettei mitään painavaa pääse kaatumaan päällesi, pöydän alle. Siinäpä ne yleisimmät neuvot olivat.  Kokemusta ei ole, vaikka paljon olen reissannut. Siinä suhteessa olen ollut onnekas.

Kreeta , Hania – Hotelli Falassarna

Haniassa asetuin Nea Horan alueella sijaitsevaan Hotel Falassarnaan, jonka olin pariksi ensimmäiseksi päiväksi varannut. Lentokentältä tulin hieman monimutkaisesti. Ensin lentokentän ulkopuolella odottaneella julkisella bussilla linja-autoasemalle ja sieltä jatkoin taksilla. Bussissa lämpömittari heilui 31 asteen hujakoilla. Juttelin erään 75-vuotiaan (hän kertoi ikänsä ylpeänä) suomalaisnaisen kanssa. Voi että tiukalle monella on ottanut korona-aika. Tämä nainen hoki hokemasta päästyään, miten onnellinen hän on, kun vihdoin pääsee reissuun. Oli kuulemma joutunut syömään mielialalääkkeitä viime talvena, kun kaikki tuntui niin mustalta, ei ollut mitään mitä odottaa. Hän oli tottunut reissaamaan neljä kertaa vuodessa ja oli tärkeää, että jotain oli aina vetämässä.

Hotellissa huomasin helpottuneena, että huoneeni sijaitsee ekassa kerroksessa. Mittailin metrejä ja totesin, että voin tarvittaessa vaikka hypätä. Maanjäristysalue on 150 kilsan päässä Haniasta, muttta respan mukaan täälläkin on järissyt, viimeksi muutama tunti ennen saapumistani.  Paikalliset eivät tunnu piittaavan ”se oli sellainen pikkuinen”.  He ovat niin tottuneita näihin maanjäristyksiin, että  eivät jaksa näin pienistä hermostua.

Falassarna on pieni, 29-huoneen perhehotelli. Kaksi vaivaista tähteä, joskus tosin ihmetyttää miten nämä tähdet saadaan.  Joskus kaksi tähteä tuo kurjaan loukkuun, joskus odottaa positiivinen yllätys, kuten tämä Falassarna.

Suosin perhehotelleja, sillä toivon, että rahani päätyvät paikallisille. Tämä hotelli  soveltuu minulle. Tykkään käydä aamulla uimassa. Ranta on 150 metrin päässä. Kaikki olennainen on lähellä. Yksinmatkaavana arvostan kotoista ilmapiiriä ja ystävällistä henkilökuntaa. Niitä täällä on. Kolme perhettä pyörittää toimintaa ja aina joku on paikalla, yötä päivää. Iltapimeällä voi rauhallisin mielin palata jalan, sillä hotelli ei sijaitse syrjäisellä alueella.

Huoneessani on pikku terassi, joka antaa sivukadulle. Puutarhankin puolella lienee huoneita, mutta juuri nyt kun olen vuosikausia tuijotellut järveä ja puunlatvoja, haluan nähdä ihmiselämää. Kulkukissat tulevat bonuksena.

Jos kuukeloi hotelli Falassarnaa, saattaa päätyä Falassarna nimiselle paikkakunnalle.  En löytänyt hotellin omia sivuja, ainoastaan varauskeskusten tarjoamia.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply