Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kreetan matkaan valmistautuminen

Kreetalle täytyy oikein haluta, niin paljon kaikkea joutuu täyttämään jo ennen kuin pääsee koneeseen. Mutta kukapa ei haluaisi kaikkien koronarajoitusten jälkeen. Rokotusteni vuoksi nyt on turvallisin aika. Teho alkaa todennäköisesti hiipumaan marraskuussa. Ehkä, kuka tietää.

Tähän saumaan osui Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoittajakurssi, jonne nyt suuntaan. Kurssi järjestetään Plataniaksessa.

PLF-lomake täytettävä ennen matkaa. Sen tarkoitus on jäljittää mahdolliset tautitapaukset. Ensimmäisen sivun ”termsit” peittoavat yleisimmät some-palvelujen säännöt, ne joita kukaan ei jaksa lukea.

Paljon luettavaa PLF-lomakkeessa oli ennen hyväksymistäppää, jonka jälkeen pääsi varsinaiseen täytettävään lomakesarjaan. Sivu toisensa jälkeen kaikkea mahdollista missä aikoo yöpyä, missä liikkuu ja tietenkin lennot ja kentät ja hätätapausten kontaktit. Jessus, sain täytettyä.

Niin tietenkin se koronarokotustodistus. Varmuudeksi tulostin vielä, vaikka kännykkäversiokin kelpaisi.  Mielessäni näin kännykkäni putoavan vessanpyttyyn juuri ennen lennolle checkausta. Vähän samaan tapaan kuin rahakukkaroni putosi Linnanmäellä pyttyyn vessan eriössä touhutessani. Siitä on aikaa, mutta oppi on yhä  mielessä.

Matkavakuutus tarvitaan, mutta uusi piirre tuli esiin. Onko voimassa myös pandemian aikana? Omani on. Yritin selvittää pikkupränteistä, mutta kun en tiennyt mikä versio on voimassa, kysäisin varmuudeksi vakuutusyhtiöltä. On voimassa. Peruutusturva myös on kunnossa, jos joutuisin perumaan matkan sairauden vuoksi.

Sanomattakin selvää on, että lentoliput kannattaa maksaa luottokortilla. Jos yhtiö menee kanttulisvei, niin luottokorttiyhtiö hoitaa maksun palautukset. Ei tarvitse itse hoidella monimutkaisia prosesseja ja olla viimeisten joukossa saamassa rahojaan.

Sitten vielä se varsinainen passi. Onko vielä voimassa? Se helposti unohtuu, kun ei ole tarvinnut vähään aikaan käyttää. Omani on.

Kreeta here I come!

 

Tätä kirjoittaessani olen jo Kreetalla. Otin lomaviikon ennen kurssia. Jos haluat kuulumisia Haniasta, seuraa  Mummomatkabloggaa Instagram-tarinoita.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply