Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pyöräretken toisena päivänä vehreisiin maisemiin – Wannsee/Saksa

Toisena pyöräilypäivänä tutustuimme Wannsee-järven ympäristöön ja sieltä löytyviin Berliinin muurin muistomerkkeihin. Berliinin keskustan jälkeen tuntui kuin olisi mieli levännyt. Maisemat muuttuivat vehreimmiksi, talot matalammiksi. Välissä pyörä rytkytti mukulateitä, niin että mietin, että näinkö tämä kestää moisen menon. Mutta hyvin kesti. Ovat näköjään tukevaa tekoa.

Kävimme Dreilindenin rajanylityspaikalla Checkpoint Bravossa.  Se oli DDR:n ajan vilkkain rajanylityspaikka. Rajaa ei kylläkään nähnyt sillä raja-alue oli viitisen kilometriä leveä.

Checkpoint Bravon hallintokeskus. /Saksa

Ajelimme Steinstückenin eksklaavissa. Vaikea sana, mutta tarkoittaa Länsi-Berliiniin kuulunutta, mutta Itä-Berliinissä sijaitsevaa aluetta. Eksklaaveja oli DDR:n aikaan useampia, mutta Steinstücken erosi muista siinä, että siellä asuttiin vakituisesti.

Steinstückeniin kurvatessamme tienposkessa hauska kyltti varoitti rupikonnien tienylityskohdasta. Hiljensin vauhtia, totta kai.

Potsdamiin kuuluvassa Klein Glienicke -kylässä pyörähdimme. Babelsbergin linna häämötti etäällä. Glienickerin siltaa oli tietysti kuvattava.

Glienickerin  sillalla vaihdettiin aikoinaan salaisia agentteja. Silta erotti idän ja lännen. /Saksa

 

Komea kaivonkansi /Nikolskoe kirkko, Saksa

 

 

Hienoa työtä tämä terassin muuri. /Wannsee, Saksa

Riikinkukkosaari (Peacock Island) häämöttää Wannsee-järvellä.

 

Potsdamin alueella on komeita linnoja ja puistoja. /Wannsee, Saksa

 

Tällä rakennuksella on kolkko kaiku. Huvila, jossa Wannseen konferenssi pidettiin. Konferenssissa tehtiin päätös juutalaisten kansanmurhasta.

 

Hiljainen kylätie, Wannsee, Saksa

 

Blockhaus Nikolskoe kaffilla. Oli muuten hyvää. /Saksa

Kaikenkaikkiaan matkaa kertyi reilut 21 kilometriä + pari lisää kun eksyimme loppumatkasta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply