Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kilometrejä Lahdessa, Kymenlaaksossa ja Espoossa – Kävelykilometrikisa

Hyvän matkaa tultu kohti tavoitetta! Tai oikeastaan tavoitteita. Yksi niistä oli päästä Kilometrikisassa 150 eniten kävelleen joukkoon. Nyt Matkabloggaava Mummo on sijalla 184.

Ykköseksi en edes pyri, sillä aikani ei riitä moisiin kävelyihin. Jos päivään ei sisältyisi muuta kuin kävely, niin hyvinkin parikymmentä kilometriä päivässä voisi kävellä. Niin kuin Santiagon teiden caminolla, sillä sehän on tyypillinen päivämatka siellä. Voi kun pääsisi sinne taas. Toisaalta mikä estäisi, mutta nyt ei vaan tee mieli lähteä Espanjaan. Täytyy vaan katsella kuvia entisistä reissuista. Niistähän löytyy juttua blogissani monessa postauksessa. Roikkuvalikosta aukeavalta sivulta Mummo vaeltaa löytyy yhteenveto. Jotkut Santiagon teitä tällä hetkellä vaeltavat ovat viestitelleet, että camino-reiteillä saa vaellella aika rauhassa. Siellä ei ole juuri ketään, mutta toisaalta palvelutkin ovat vähissä.

Tällä viikolla kartutin kilometrejä Lahdessa, joka on siis vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupunki. Sinne Ympäristötoimittajat järjesti retken. Monennäköistä mielenkiintoista ohjelmassa oli, mutta siitä tuonnempana.

Visit Kotka-Hamina kutsui kävelemään Loviisaan, Kotkaan ja Haminaan. Siitäkin postaan erikseen. Hieno reissu, huono sää. Vaikka Mummo ei säästä piittaa, niin yhdessä porukan kanssa kun menossa ollaan, silloin mennään sen mukaa mitä järjestäjät kokevat retkueelle hyväksi. Kilometrit jäivät vähäisiksi, mutta ajatus miten näiden kaupunkien nähtävyyksiä voisi jalan tarkastella, jäi itämään. Kaikki kolme ovat käveltävän kokoisia kaupunkeja – siis ihanteellisia paikkoja kerryttää kilometrejä.

Espoossakin ehdin loppuviikosta kävelemään. Se reissu ei ollut helpoimmasta päässä, mutta tärkeä. Minulla on ollut tapana joko pyöräillä tai kävellä Viherlaaksosta Kauklahteen äitiäni tapaamaan. Tein nostalgiareissun Lumene tehtaanmyymälöineen kaikkineen, samalla reissulla kun kävimme läpi äidin jäämistöä. Ikävä kyllä Halmeen leipomo, edesmennyttä äitiäni huomattavasti vanhempi herkkukeidas oli kiinni. Halmeen leipomo on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin. Sen munkkipossut ovat olleet teepöytämme vakioleivonnaisia.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply