Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tuskallista kahvinjuontia – Loviisa

Suomi keikkuu maailman kahvinkuluttajien kärkisijoilla vuodesta toiseen. Juomme kahvia joka paikassa ja koko ajan. Näin ainakin tuntuu Mummosta, jolle riittäisi hyvin aamukahvi ja satunnaiset illallisen jälkeiset kahvijuomat. Pullatkin maistuvat heikosti ja leivokset valikoidusti.

Mutta taas kerran sain yllättyä. Viime viikon Visit Kotka-Haminan pressireissulla ryhmämme saapui useammasta suunnasta ja kokoonnuimme aamukahville Loviisassa Tuhannnen tuskan kahvilaan. Kahvila sijaitsee paikassa, jossa kieltolain aikana toimi salakapakka.

Kaksitoista kesää sitten Leena Huttunen – HutTUSKA – perusti taloon kahvilan, jota yhä pyörittää tyttärensä kanssa. Huttuska asuu talossa, leipoo kaiken itse ja nyt myös tarjoili itse meille. Pöytiintarjoilu, tuo harva herkku täällä itsepalvelijoiden maassa, luontuu hyvin kahvilan tiloille, sillä siellä ei ole paikkaa vitriinille ja asiakasjonoille.

Sisäpihalla on vehreä terassi. Huonommalla ilmalla voi nautiskella sisätiloissa. Kahvilan suosikkileivonnainen on TUSKAkakku. Kylläpä oli hyvää, riittävän makeaa niinkuin toscakakku tapaa olla.

Kieltolain loppumista muistetaan vuosittain 1.6, jolloin kahvilassa tarjoillaan ”kovaa teetä”. Ikävä kyllä myöhästyimme muutaman päivän, mutta ainahan voi yrittää ensi vuonna uudestaan.

Huttuskan tarjoilema tuskakakku maistui – Aika mukava tuska tämä oli.

Kuvat kertovat parhaiten tunnelmasta. Avauskuvassa Sunkki eli suolainen munkki.

Leena Huttunen – Huttuska – Poirot-koiran kanssa /Tuhannnen tuskan kahvila, Loviisa, Suomi

Tuhannnen tuskan kahvila, Loviisa, Suomi

Tuska-kakkua valitstin, tietenkin kun toskasta tykkään / Tuhannnen tuskan kahvila, Loviisa, Suomi

 

Tuhannnen tuskan kahvilan vehreyttä , Loviisa, Suomi

 

Sisätiloissakin voi nautiskella, Tuhannnen tuskan kahvila, Loviisa, Suomi

Aukioloajat kannattaa tarkistaan netistä. Kahvila on  joskus syksyisin avoinna myös viikonloppuisin. /Tuhannnen tuskan kahvila, Loviisa, Suomi

Puuterointikin on elämys /Tuhannnen tuskan kahvila, Loviisa, Suomi

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Eija/Lentävä joogamatto lauantai, 12 kesäkuun, 2021 at 22:39

    Onpa ihanan oloinen paikka ja hauskaa nimihuumoria. Harmittavasti Loviisan keskusta on jäänyt vieraaksi, vaikka olemme ruukilla ja ystävien luona siellä käyneet. Ehkä jonain vuonna. loviisan wanhat talot -tapahtuma on kuulemma myös upea.

    • Reply Mummo matkabloggaa maanantai, 21 kesäkuun, 2021 at 17:58

      Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, vaikka ei kahvista välittäisikään! Hienoa, että löytyy tällaisia yrittäjiä.

    Leave a Reply