Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ankka pöydälle – Bad Mergentheim

Herkkujen lisäksi juhlakausissa kuten pääsiäisessä ja joulussa on hyvää se, että koristeita hakiessa kaappien kätköistä löytyy myös muistoja. Varsinaisia matkamuistoja en suosi, pölyn pyyhkimistä on riittävästi muutenkin, mutta ostan satunnaisesti joulu- tai pääsiäiskoristeita. Yksi niistä on kuvan ankka, jonka tehtävänä on toivottaa sinulle hyvää pääsiäistä.

Ankan ostin muutamia vuosia sitten Bad Mergentheimista, Saksasta. Kiersimme kesälomalla Eurooppaa autolla ja kävimme paikoissa, jotka jollain tavalla liittyivät elämäämme.

Bad Mergentheim liittyi työasioihin. Olin ollut siellä kaksi kuukautta työharjoittelussa, muistaakseni vuonna 1998. Asuin pienessä perhehotellissa aivan Kurparkin (kylpyläpuiston) kupeessa. Bad Mergentheim on yksi monista Saksan perinteisistä kylpyläkaupungeista. Kävin aamuisin ennen töihin menoa lenkillä Kurparkissa ja silmät selälläni katselin, kuinka porukka joi puistossa terveysvesiä. Pitihän niitä minunkin kokeilla. Kaamean makuisia.

Söin hotellissa aamiaista ja muistan, kuinka hotellin emäntä aina välillä innostui. Pyöräilijät tulevat!

En heti hoksannut mitkä ihmeen pyöräilijät, kunnes huomasin, että Bad Mergentheim sijaitsee Romantische Strassen – kauniin matkailureitin ja hienon pyöräilyreitin varrella.

440 kilometriä pyöräteitä ja toinen toistaan viehättävämpiä pikkukaupunkeja. Sinne pitäisi joskus päästä pyöräilemään.

Ankan muistojen innoittamana, kaivelin tietsikan sisältöä ja löysin kuvia. Laitan muutaman tähän postaukseen. Ne ovat kesälomareissulta 2012.

Hyvää pääsiäistä!

Bad Mergentheim, Saksa

Hienosti ilmaistu: Pyöräily on terveellisstä, muttei kylpyläpuistossa.

Bad Mergentheim, Saksa

Terveysvesiä, Bad Mergentheim, Saksa

Bad Mergentheim, Saksa

Wilhelminlähde, Bad Mergentheim, Saksa

 

Bad Mergentheim, Saksa

Toriaukio on Bad Mergentheimin sydän, Saksa

Bad Mergentheim, Saksa

Pyöräilijät pysähtyvät levähtämään tai jäävät yöksi, Bad Mergentheim, Saksa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply