Suomen suurin matkablogiyhteisö
Paula Havaste, Pronssitähti

Pronssitähti – kirjavinkki /Saarenmaa ja Tallinna

Tämän kirjan lukisin tai ottaisin mukaan Saarenmaalle matkatessa. Siis sittenkun sinne taas pääsee vaikkapa valokuvauskurssille, jonne jo kertaalleen olin menossa, mutta peruuntui. Saarenmaata olen toki kolunnut aiemmin, montakin kertaa.  Saarenmaan juttuja löytyy tästä linkistä. 

Mummohan haluaa aina lukea jonkun matkakohteen kirjailijan tai kohteesta kertovan kaunokirjallisen teoksen mikäli sellainen on saatavilla.

Pronssitähdessä liikutaan neuvostoajan Saarenmaan ja Tallinnan maisemissa. Saarenmaalainen runoileva talonpoika Villem voittaa runokilpailun ja saa sen myötä kutsun Tallinnaan. Vaimo Vilja jää kotiin mutta toivoo, että Villem toisi porsaan tuliaisiksi Tallinnasta.  Porsas olisi tarpeeseen.
Tarpeeseen on myös salaisuuksien vaaliminen. Suu on pidettävä kurissa, ettei mikään lipsahda ja jouduta löyhäsuisille liukasta tietä Siperiaan.

Paula Havaste: Pronssitähti, Gummerus 2018

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply