Suomen suurin matkablogiyhteisö

Seitsemän sillan lenkki – Tammihaaste 26.1.21/Silta

Siltoja siellä, siltoja täällä. Eilen kaveri puhui hammaslääkärin yhteydessä sillasta, hammasillasta. Tietoliikennekin käyttää siltaa, mutta siihen en tartu nyt. Rilleissä on silta.

Netistä löysin ”silta” hakusanalla videon, jossa näytettiin miten tehdään silta-joogaliike. Pakko luovuttaa. Rankani ei taivu moiseen, jos on koskaan edes taipunut. Netistä löytyy useita ohjevideoita. Kurkkaa ja tee perässä, mutta älä taita niskojasi.

Komentosilta kuulostaa komealta. Siellä vuosi sitten olinkin Tallinnan laivalla. Sinne ei ole asiaa jumppailemaan näin korona-aikana, tuskin päästävät muutenkaan.

Muutamia vuosia sitten ajoimme 7 sillan saaristotietä, Uudestakaarlepyystä Kokkolaan (Seututie 749). Kyllä oli kauniita maisemia!

Tartuin tähän seitsemään siltaan, mutta sauvakävellen.

Viherlaakson ostarilla on yksi silta, jota myöten olen kävellyt ja ajellut pyörällä paljon. Ensimmäisten pakkasöiden jälkeisenä aamuna meni jarrutus usein pitkäksi. Kaikkihan tietävät tämän silta-ansan. Kylmyys tunkeutuu alta ja kulkija tuskin huomaa, että silta on liukas.

Kehä II:n varrella siltoja piisaa. Muistan avajaiset syksyllä 2000. Silloin sai pyöräillä Kehä II:sta pitkin Matinkylään. (Saattoi olla, että pyöräily oli sallittu ennen avajaispäivää, tuskin avajaispäivänä.) Tänään bongasin kaksi siltaa. Meinasin kerran soittaa poliisille, kun tuon toisen sillan vieressä olevaan rinteeseen mies piilotti paketin. Silloin en ollut vielä kuullut geokätköilystä.

Kauniaisten kohdalla rautatien alitse on rakennettu tunneleita. Juna ei taida ajella varsinaisesti sillalla, vaikka ensin niin ajattelin. Mutta menköön, korvaan ne seuraavassa kohteessa Kauniaisten puistoalueella, jossa näkyy kaksikin siltaa. Kauniita ovat.

Matka jatkuu paloaseman ohitse kohti Gallträskia, pikkuruista järveä. Luonnonsuojelualueen pitkospuut ovat peittyneet lumeen mutta silta on paljaana.

Sitten alkaa sillat olla vähissä. Lenkiltä pitäisi jo palata muihin touhuihin. Yksi silta piilottelee Kavallinmäen kupeessa purkukuntoisessa pihapiirissä.

Yksikin silta olisi riittänyt. Taisi lähteä lapasesta tämä haaste, mutta siinä se on Seitsemän Sillan Lenkki.

Liikuntaosuus: sauvakävely, 2 h 45 min

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply