Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tammihaaste 25.1.21/Paha haju

Tämä Paha haju -teema oli Tammihaasteen vaikein, sillä hajut ovat talvisaikaan vähäisempiä. Muutaman kuukauden jälkeen tilanne olisi ollut toinen, maatuvaa koirankakkaa löytyisi jo lähistöltä. Löysimpä kuitenkin yhden epämiellyttävän hajun, ihan omasta keittiöstä.

Aamukahvin jälkeen suodatinpussista on hankkiuduttava eroon. Se nimittäin haisee pahalle. Ei kuitenkaan niin pahalle kuin keittön roskiksessa yöpynyt tuhkakuppi. Eräs ystäväni viisastui tupakoinnin suhteen myöhemmin kuin minä. Siistien ja säntillisten tapojensa mukaisesti hän siivosi jälkensä aina bileittemme loputtua. En milloinkaan saanut häntä estettyä tyhjentämästä parveketuhkakuppia keittiön roskikseen ennen kotiin lähtöään. Taisi varmuuden vuoksi hulauttaa hieman vettä joukkoon, ettei kyde. Aamulla haju oli kaamea.

Aika vähän joutuu nykyään tupakanhajusta kärsimään. Ympäristössäni ei taida juuri olla tupakoitsijoita. Matkoilla sen kyllä huomaa. Venäjällä tuprutellaan paljon enemmän, näin sanoo mutu. En ole mitään tilastoja katsellut. Marokossa panivat tupakaksi viereisessä pöydässä aamiaisaikaan. Espanjan caminovaelluksella näin erään baarin ovenpielessä kyltin jossa kerrottiin, että sisällä saa polttaa. Siitä on jo muutama vuosi. Kyltin näin kun olin putkiremppaa paossa vuonna 2013 syksyllä. Ehkä tilanne on jo muuttunut tuossakin kyläkuppilassa.

Tässä Tammihaasteessa on ideana se, että liikutaan lihasvoimin vähintään puoli tuntia ja havannoidaan ympäristöä. Täkynä päivittäin vaihtuva teema.

25.1. liikuntaosuus:

Aamulla kävin viemässä roskat (ja sen käytetyn suodatinpussin). Hieman leukajumppaa roskiksen kupeessa naapureiden kanssa ja sen jälkeen 40 minuutin sauvakävely. Oli niin tylsän näköinen roskiskuva, että laitoin erään firman kaffitilaisuuden jälkeisestä roskistilanteesta kuvan.

Vielä on teemoja jäljellä. Menneet näkee blogin etusivulta tai hakusanalla Tammikuun haaste.

Tulossa vielä Tammihaasteen seuraavat teemat:

2021

Eläimet

Oikaisu

Paikallinen erikoisuus

Silta

Sininen lenkki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply