Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tammihaaste 13.1.21/ Väärä pukeutuminen

Ai että teki kutaa! En tiedä mistä tuo sanonta tuli mieleen, mutta sitä käytettiin lapsuudessani, kun haluttiin ilmaista fyysisen suorituksen jälkeistä hyvänolontunnetta. Tänään kylmän ja tietokoneella istumisen jäykistämille hartioille kutaa teki vatsatanssi.

Alkuvuodesta kerroin yhdistäväni tämän Tammihaasteen ja lupaukseni opetella käyttämään musiikkilaitteistoani. Kuvassa olevan Super Belly Dance – levyn olisin halunnut taustalle, mutta täytyy harjoitella vielä levysoitinta. Vaikka kuinka painelin eri nappuloita, en saanut levyä soimaan. Onneksi itämaisen tanssimusiikin kokoelmiini kuuluu myös cd-levyjä ja cd-soitin on helpompi käyttää.

vatsatanssilevy

Vatsatanssi – Super Belly Dance

Vatsatanssissa oleellista on hartioiden ja lantionseudun liikkuvuuden lisäksi visuaalisuus. Siitä on pitkä aika, kun viimeksi puin tanssivermeet päälle, mutta nyt en jaksanut kaivella kaappeja, vaan tyydyin pelkkään musiikkiin.

Aloitin tanssimisen eteisen peilin edessä. Selvä väärä pukeutuminen: leggingsit ja kulahtanut valkoinen t-paita kun pitäisi olla paljetteja ja rimspuja.

Jos innostut vatsatanssista, netistä löytyy kyllä videoita. Sitten kun korona suo, suuntaa muiden joukkoon.  Monet tanssistudiot sekä kansalais- ja työväenopistot järjestävät kursseja. Uusia vatsatanssin muotoja on muun muassa bellybic, jossa vatsatanssiin yhdistyy aerobicin muotoja.

Itämaiseen tanssiin kuuluu kontaktin ottaminen toisiin tanssijoihin — yhteinen ilottelu. Siksi tuntui oudolta tanssia yksinään peilin edessä. Talvinen ikkuna antoi onneksi tilaa mielikuvitukselle.

Tulossa olevia Tammihaasteeni teemoja

2021
Eläimet
Graffiti
Mikä tästä on mennyt?
Näkyyks kello?
Oikaisu
Paha haju
Paikallinen erikoisuus
Raja
Roskien keräys
Silta
Sininen lenkki
Turvaväli
Uhka vai mahdollisuus?
Valo
Veden olomuodot
Ylitys
Yllättävä kohtaaminen

Julkaistut Tammihaasteen teemat

Ensimmäinen kerta – Kuubalaisia rytmejä, tanssi 

Polku – Träskmossenin luonnonsuojelualue

Vuodenaikaan kuulumaton luonnonilmiö – Ruusu lumen keskellä

Ämpäri – Laatuaikaa

Maski

Oja – Glimsinjoen luontopolku 

Työmatkaliikunta

Ulkokuntosali

Portaat

Opastaulu

Rekkari

Tuuli

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply