Suomen suurin matkablogiyhteisö

Haasteella aloitetaan – Hyvää alkanutta vuotta 2021!

Ennen kuin minut tänä outona vuodenvaihteena hullaannutti tämä toinen projekti, ehdin tehdä yhden uudenvuodenlupauksen: opettelen käyttämään musiikkilaitteistoani. En tiedä onko musiikkilaitteisto termi oikea, Mummon nuoruudessa tuota olohuoneen nurkassa ääntä suoltavaa tolppaa kutsuttiin yksinkertaisesti vain stereoiksi. Laitteistoni on muutaman vuoden ikäinen ja tähän mennessä olen sen mahdollisuuksia käyttänyt Radio Suomea ja Vegaa – niitäkin vain perjantai-iltaisin toivekonsertteja kuunnellessani.

Se toinen projekti, johon viittasin, iski juuri oikeaan korona-ajan suoneen, siihen johon olen kaivannut sykettä. Että olisi jokin päiviä jäsentävä tekeminen, kun matkailu jumittaa.  Joulukuussa postasin päivittäin joulukalenterin mietelauseiden innoittamia Mummon mietteitä. Ne eivät useinkaan liittyneet jouluun ja matkailuunkin vain satunnaisesti. Hauskaa niitä oli muotoilla joka tapauksessa! Joulukalenteripostaukset voit lukea tästä linkistä.

 

Tammikuun haaste

Tämä toinen projekti pöllähti uudenvuodenaattona aivan puskista. Nettihaaste, jossa liikutaan päivittäin vähintään puoli tuntia ja samalla havainnoidaan ympäristöä. Jokaiselle päivälle on oma teemansa, joka kuvaillaan postaamalla teemasta kuva tai tekstiä. Laitan teemat postauksen loppuun.

Kuten Mummolle tavanomaista, toimeen tartutaan heti, vaikka aamuyöstä. Naapureiden iloksi myös! Tosin he olivat varmaan ilahtuneita siitä, että tänä uutenavuotena hiljaisuus asettui jo ennen kello yhtä. Perinteiset juhlallisuudet ovat yleensä kestäneet paljon, paljon kauemmin.

Vuoden ensimmäisen päivän teema:

Ensimmäinen kerta

Päätin yhdistää liikuntahaasteen uudenvuodenlupaukseeni, että opettelen käyttämään musiikkilaitettani. Aloitin cd-soittimesta ja sain kuubalaiset rytmit soimaan heti kun ilotulitus oli taivaalta hälventynyt, joskus vartin yli puolenyön. Se oli teeman mukainen ”ensimmäinen kerta” kun tanssin vuonna 2021. Olohuoneessa yksikseni lantiota vatkatessani kuvittelin itseni Kuubaan, josta cd-levyt ovat kotoisin.  Ostin ne eräästä musiikkiesityksestä Havannassa ollessani ja sain oikein nimmarit esiintyjiltä. Kuubasta ja Kuubaan liittyvistä kirjoista  löytyy juttua blogissa. 

Tämä postaus tulee jälkijunassa, kun tuli yllätyksenä tämä haaste. Huomenna postaan jo ulkoa.

 

Teemat ovat siis nämä:  järjestyksen voi valita mieleisekseen

2021
Eläimet
Ensimmäinen kerta 
Graffiti
Maski
Mikä tästä on mennyt?
Näkyyks kello?
Oikaisu
Oja
Opastaulu
Paha haju
Paikallinen erikoisuus
Polku
Portaat
Raja
Rekkari
Roskien keräys
Silta
Sininen lenkki
Turvaväli
Tuuli
Työmatkaliikunta
Uhka vai mahdollisuus?
Ulkokuntosali
Valo
Veden olomuodot
Vuodenaikaan kuulumaton luonnonilmiö
Väärä pukeutuminen
Ylitys
Yllättävä kohtaaminen
Ämpäri

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply