Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sodista sekaisin – Joulukalenteri 24.

”Maisema on sieluntila.” Näin sanoi Henry David Amiel.

Turhaan ei puhuta sielunmaisemasta. Nämäkin tontut ovat nähneet monenlaista maisemaa, sieluntilansa lisäksi. Ne ovat edesmenneen anoppini mukaan tehty sota-aikana ja sen jälkeen osallistuneet joulunviettoihin ensin heidän kodissaan, nyt minun. En vaan tiedä mihin sotaan anoppi viittasi, niitä kun on ollut useita. Vähän sama kuin Venäjän matkoilla viitataan vallankumoukseen, mihin niistä.

Mummon ikäpolvi on onnekas. Me olemme saaneet asua itsenäisessä Suomessa ja välttäneet sodan omalla maankamarallamme. Ehkä vielä voimme joku päivä viitata tähän korona-aikaan, niin että se tuntuu historialta.

Pidetään huolta itsestämme, läheisistämme ja kaikista muista.
Hyvää joulua!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply