Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aurinkoinen ihminen – Joulukalenteri 23.

”Aurinko hymyilee mutta ei koskaan pilkallisesti.” Taidemaalari Vilho Lammen miete.

Hymyjä: iloisia, hämmentyneitä, uteliaita, kysyviä, onnellisia, tyytyväisiä, monenlaisia hyväntahtoisia mutta myös ivallisia ja pilkallisia. Mutta kun sanomme, että siinäpä on aurinkoinen ihminen, emme yleensä näe hänen suupielissään pilkallisuutta.

Näitä pilkallisesti hymyileviä löytyy aina silloin tällöin lähistöltä. Me kaikki tiedämme miltä tuntuu, kun joku kohdistaa pilkallisen hymyn tai naurun itseen tai läheiseen. Onneksi suurin osa hymyilee kuitenkin hyvätahtoisesti, kuten aurinko.

Avauskuva on aamuauringosta Pohjanmaalla. Sieltä on myös kotoisin Vilho Lampi. Helsingin taidemuseossa HAMissa oli esillä hänen teoksiaan. Kävin katsomassa. Linkistä voit käydä katsomassa virtuaaliesittelyn tuosta näyttelystä.

Vilho Lampi -näyttely oli esillä Hamissa 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply