Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tuoksuja – Joulukalenteri 22.

”Eivät kaikki voi tuoksua ulkolaisilta hajuvesiltä.”  Tämä päätyi joulukalenterin pussiin Timo Sorjosen Lentävien lauseiden käsikirjasta.

Heti tulee mieleen monta asiaa kuten se, että ennen vanhaan pidettiin kaikkea ulkomailta tulevaa parempana kuin kotimaista. Ja mitä hajuvesiin tuli, Ranskasta niiden oli oltava peräisin. Lontoossa asuessani eräs suomalaisnainen kiteytti asian valitessaan äidilleen hajuvettä ”en voi edes kuvitella, että ostaisin jotain tuntematonta merkkiä”. Ranskalaiset ovat osanneet tehdä tuoksutuotteensa tunnetuksi.


Juuri tänään tuo tuoksuasia tuntuu ajankohtaiselta, sillä joulukuusi kannettiin eilen olohuoneeseen. Siellä se tuoksuu kuusenhavuille ja tuo orastavaa joulun tunnelmaa. Huomenna kuusi saa juhla-asunsa. Niin meillä on tehty, vaikka tiedän monia, jotka koristelevat kuusensa jo paljon aikaisemmin. Minusta on kiva hivuttautua pikkuhiljaa kohti joulua, askel kerrallaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply