Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rypytön sydän ja muita haasteita – Joulukalenteri 11.

Johan latasi listan! Tänään joulukalenterin pussista ilmaantui amerikkalaisen runoilija-kirjailija Thomas Bailey Aldrichin miete.

”Säilyttää sydämensä rypyttömänä, olla toiveikas, ystävällinen, iloinen, kunnioittava, siinä voitto vanhuudesta.”

Vanhuuden voittoa kohti tässä mennään. Aloitan syömällä sydämen muotoisen perunan näin perjantai-illan kunniaksi.

Perjantai-illan iloja. Että tällainen muotokin löytyy perunoista.

 

Toiveikas, ystävällinen iloinen… siinä on vielä tekemistä. Kunnioittava? Mitähän sekin tarkoittaa käytännön tasolla. Toki pyrin kunnioittamaan muita ihmisiä.

Mietin missä päin maailmaa olen kohdannut iloisia ihmisiä. Vaikka missä, mutta aivan ensimmäiseksi mieleeni tulee Kuuba ja eräs nainen, joka tuli vastaani polkupyörällä.

Juttelimme hetkisen.  Minun oli hieman vaikeaa  ymmärtää hänen espanjaansa, kuubalaisten puhuma espanja kun eroaa aika lailla Euroopan mantereen espanjasta. Mahdoinko sanoa jotain hassua, kun hän nauroi niin makeasti.

Sain napattua kuvan hänestä, yllättävää kyllä, sillä tällaiset hetket menevät helposti ohi. Yllättävää sekin, että hän piti myös kuvista. Useinhan kuvattavat – kuten minä, silloin kun minua kuvataan – löytävät vaikka mitä kummaa omissa kuvissaan.

Olin lehtimatkalla Kuubassa vuonna 2011. Tämä kohtaaminen jäi mieleen. Kaivelen juttuja Kuubasta myöhemmin, mutta nyt lähden perunan kimppuun.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply